Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оръдието срещу ракетата

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Нямам време да чета, затова те питам теб. Не е ли това смисъла на форума? Разбирам че се цупиш сега за "зверилото", ама ако не искаш да говориш, недей да пишеш въобще?!

Като не четеш внимателно естествнно че няма да разбереш, ама ще те светна: имаш оръжие което стреля по площи, поради което стреля с много снаряди за да покрие площта, ти стрелваш с една ракетка, тя пада някъде на площ с размерите на стадион (голям стадион) пита се каква е вероятността да целнеш това което си искал?
    Дай аз да те светна малко. Това може да е било така по времето на ВСВ. Днешната артилерия е доста по-точна. На 20 км "секторите" на стрелба са квадрати 50х50м.
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Странното е само едно: производителят на въпросните девайси явно не е запознат с невижданите способности на своето творение. За справка може да прочетеш в нета, данните по-горе са точно от сайта на производителя, както се вижда за оръдието дават точност, за РСЗО не(за град са дали площ). А като не обичаш да четеш но ти е интересно поне слушай/чети какво ти казват хора които обичат да чета, но нееее ти хем не знаеш хем се дзвериш когато някой се опитва да ти обясни. Впрочем самата дума "сектор" предполага че мерната единица е градуси, а и системите които съм посочил са "модерни".

Comment

Възползвал си се от "зверилото", какво недоволстваш

И моля те, не изопачавай думите ми. Казах че нямам време да чета тези неща - не че не чета по принцип. Просто имам и други приоритети в живота освен форума.

Секторите са си точно сектори. Може да не съм го превел правилно, не съм служил в българската армия, извинявам се. Терена се картографира предварително и координатите за стрелба изглеждат така: "Сектор Е14С45"

Освен това, хайде обясни нещо де. Аз чакам, чакам, надявам се този разговор да се окаже ползотворен с нещо, но ти повече се ежиш, отколкото обясняваш.
        Last edited by Dinain; 20-01-2006, 18:24. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Еми и аз си имам други приоритети, иначе се води "квадрат" еди кой си.

Comment

Имаш ли информация за тези управляеми снаряди? Колко струват в сравнение със "обикновенните" и използвани ли са в бойни условия? (Какви са били резултатите?)

Comment

Здравейте можели да се намеся, преди време бях гледал една документална поредица за оръдията и снарядите та американската армия разполага със снаряд (който естествено е ужасно скъп) на който максималното му отклонение от целта е пет метра. Гледах теста и явно наистина е така.
              Забравих да спомена че става дума за артилерийски снаряд
              Last edited by |SS|Wolf; 31-08-2009, 19:10.

Comment

Working...
              X