Съобщение

Collapse
No announcement yet.

С 300 в българия?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

С 300 в българия?

Ей хора сериозно ли имаме зенитно раетен комплекс С 300
    щото вижте какво намерих http://topgun.rin.ru/cgi-bin/units.pl?field=8&unit=2375

Това и мен ме учудва. Всъщност като разгледах тоя сайт данните за България ми се сториха доста завишени, а и дори и да са точни не се отчита, че голяма част от техниката или е в ремонт или не е годна за ползване към днешна дата. А за ВВС данните още повече ме шашнаха, наистина ли имаме над 400 самолета Су, МиГ, Ми, Як... :o :not: може би информацията им е стара.
    (\_/)
    (°_°)
    (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Вижте тук:
      We don't see things as they are, we see them as we are
      ---Anais Nin----

Comment

Значи имаме 1-2 пак е нещо (все пак това е С 300)

Comment

ами имахме... сега незнам

Comment

Още ги има, даже преди не много време руска група ги е ремонтирала основно и ще застъпват бойно дежурство:

Comment

Незнам дали ви е известно,ако не то съжалявам че на мен се пада честа да ви огорча....
              В момента РБ НЯМА авиация!
              Имам предвид СЪВСЕМ НЯМА!(как искам някой да ме опровергае)
              Ние просто нямаме изправни самолети Преди седмица-две имаше място следния инцидент:неопознат самолет нарушил въздушното ни пространство(по-късно оказал се самолет на Lufthansa ). При стандартната процедура, ВВС би трябвало да вдигнат самолет-прехващач,но... такъв не се оказал под ръка...Тъжен, но закономерен край. Даваха по този повод изявление на някаква клечка по BTV. Та вероятно така както имаме и Mig29, тъй и С-300...

Comment

Това последното е неземна глупост.
                Въпросният авиолайнер е успешно прехванат от български изтребител МиГ-29, пилотиран от един не без известен пилот.
                In My Humble Opinion.

Comment

Fox Mulder написа
                  ...Въпросният авиолайнер е успешно прехванат от български изтребител МиГ-29...
                  Отломки, трупове?
                  Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                  A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Би ли дал повече инф за случая.
                    Кое по-точно е неземна глупост?
                    На мен ми се струва напълно възможно да сме без боеспособен МиГ-29. Кога е последната доставка
                    на авиационни части от Русия знаеш ли? Или пък това как са поддържани в боеготовност нашите самолети през последните 10 години. Термина е "канибализация".
                    Едва ли имаме повече от 4-5 самолета МиГ-29, които да са напълно окомплектовани, от тях едва ли са кой знае колко в бойна готовност. Ако имаш оптимистична иформация, давай сподели. Истината
                    е че по-скоро в момента имаме на въоръжение останали основно Миг-21.

М/у другото ето един link(руски) за ПВО на България.
                    Last edited by Stefan; 17-12-2005, 00:24. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Край София има 4 дивизиона - С 300 в Банкя, С-125 в Божурище и С-75 в Три Могили (общо с 20 ракети), последната база беше в Доброславци, но решиха да я закрият и вместо нея да се построи нова ракетна база на 13 км от София, която да събере 2-та дивизиона от Радомир и Гара Яна (не съм в течение как се развива този проект).
                      Въздушният щит над столицата досега се е осигурявал от ескадрила прехващачи МиГ-23, които сме получили от Москва през 1985 г., само 4 години преди най-добрите изтребители с които разполагаме - МиГ-29. Досега в Доброславци в строя имаше 6 МиГ-23 и други 2, които са вън от употреба само защото няма кой да им купи парашути (!), както и 1 МиГ-29 в изправност. МиГ-21 има в база Граф Игнатиево край Пловдив. Руската фирма "РСК МиГ" е спечелила търга за ремонта срещу 70 млн.$ и тепърва ще се заеме да въведе в изправност тези машини.

*информацията е от 2002 г.

Оказва се, че наистина все още разполагаме със С 300, макар, че като се замисля на военния парад на 6 май на Батенберг не забелязах да са ги показвали, затова пък 3 МиГ-29 прелетяха само на 100 метра над площада.
                      (\_/)
                      (°_°)
                      (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Nick написа
                        Отломки, трупове?
                        Взели сме си поука от събитията от 1955 г.

Stefan, далеч си от истината. Имаме боеготови МиГ-29. Даж боже от догодина да станат повече.
                        Който иска повече информация - МиГ-29 в България
                        In My Humble Opinion.

Comment

Информацията която ми представяте не е актуална. Доколкото знам сделката за MiG29 се провали. Това е напълно в унисон с конкурса за закупуване на нов изтребител, по обясними причини не руски. То от предишното правителство се чуха и други работи, като напр. за АЕЦ Белене, според мен също толкова реалистични.
                          MiG23 вече е снет от въоръжение(2003).
                          Само погледни тук: http://bgarmy.eamci.bg/Scripts/isapi...?THEMEID=58744
                          И шестте останали MiG29 са с изтекъл ресурс за експлоатация.Не знам откъде имаш твоя оптимизъм, но определено е по-скоро вреден, отколкто конструктивен.
                          Договор за модернизация и продължение на ресурса им едва ли ще бъде сключен.
                          Вероятно и S300 са в подобно състояние. Смятам че Българската армия, зле въоръжена, обучена и малобройна отдавна е преминала критичния праг. Все пак не сме нито Швейцaрия, нито Чехия, живеем на Балканите, и ми се струва че ще си платим за това безобразие .
                          Last edited by Stefan; 17-12-2005, 23:01.

Comment

25 октомври 2005 г. Авиобаза Граф Игнатиево

Несъществуващите ВВС на България и българските МиГ-29 с изтекъл ресурс поздравяват Stefan :rock: .
                            In My Humble Opinion.

Comment

Чудесно, сигурно това е прослувутият MiG29, управляван от небезизвестният ни пилот, за който спомена. Сега вече ще спя спокойно....
                              Рулира яко, ако не друго.
                              Не смятам че това променя нещата. С броени единици(a)(БУКВАЛНО) военна техника небе не се брани. Та това е направо смешно.
                              Под въпрос остава не само реалният контол на въздушното ни пространство, но и символичното присъствие на ВВС там.
                              Би било по-добре да греша, но едва ли е така.
                              Истината е някъде там!))

Comment

Working...
                              X