Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бункери по крайбрежието

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Здр. на всички

Мисля че имаше един във Варна - в края на трета буна, вкопан е в един склон, покрай него има пътечка по която се слиза от края на морската градина до плажа - и една траба мисля, че снабдява с минерална вода.

Comment

Аз имам негови снимки, ако искате ще ги сложа. Той е много странен - после са му сложили един плосък голям покрив.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Слагай
        С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума

Comment

Kasorazbiva4a написа
          Здр. на всички

Мисля че имаше един във Варна - в края на трета буна, вкопан е в един склон, покрай него има пътечка по която се слиза от края на морската градина до плажа - и една траба мисля, че снабдява с минерална вода.
          Оттам ще слезеш на брега, ама по задник А и никаква минерална вода няма там. Само чешмяна и оттам се пълнят цистерните за миене на улиците и поливане на парковите градинки.
          Rolling, turning, diving
          Rolling, turning, diving, going in again
          Run, live to fly, fly to live, do or die
          Run, live to fly, fly to live, Aces high.

Comment

popay_the_sailor написа
            Оттам ще слезеш на брега, ама по задник А и никаква минерална вода няма там. Само чешмяна и оттам се пълнят цистерните за миене на улиците и поливане на парковите градинки.

Да - така беше, аз принципно във Варна съм твърде рядко и не си спомням с подробности всичко - специално за водоноските се сетих, но каква вода пълнят не знаех
            Еначи от там съм слизал и съм се качвал доста пъти.

Comment

Колкото до ббункера до трета буна - едно време нямаше буни и шосе. Морето стигаше до десетина метра под бункера. Брегът беше отвесен и продължава да е. Така, че функцията на този бункер е била само за наблюдение. А относно достъпността - мисля, че все още е запазена пътеката до него.

Comment

Обикалял съм около Балчик преди десетина години .Там имаше (може и сега да има ) бункери на един баир над Белите скали .И друг до едно заведение до плажа ,до пристанището .От този последния бункер имаше изкопани окопи на около 2 км по протежение на брега към Тузлата .Ако бункерите са от ВСВ ,окопите не бяха в лошо състояние .Само дето имаше много трева тогава .Това лято може пак да хидя там ,и ако не забравя ще снимам каквото има .
                Човек се учи докато е жив.

Comment

Working...
                X