If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това е някакъв тип StuG, така че формално погледнато не е "танк", а "щурмово самоходно оръде" . Прилича ми на StuH-42, но може и да е някой вариант на StuG III с 48 калиброво 75 мм оръдие. Интересно, дали снимката не е направена по времето, когато все още военноисторическия музей не се беше преместил? Тогава би могло дтази машина да е от там.
Това е някакъв тип StuG, така че формално погледнато не е "танк", а "щурмово самоходно оръде" . Прилича ми на StuH-42, но може и да е някой вариант на StuG III с 48 калиброво 75 мм оръдие. Интересно, дали снимката не е направена по времето, когато все още военноисторическия музей не се беше преместил? Тогава би могло дтази машина да е от там.
StuG.III Ausf.G с късната лята маска на оръдието, има един такъв в музея и един модел с по-ранната сварна маска. Това е снимка от стария музей преди преместването.
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Нямам представа. Съвсем случайно попаднах на тази страница и ми се стори интересна. Аз лично не се вълнувам от танкове и самоходни установки, но тук има хора, които са болни на тази тема.
А тази снимка съм я щракал лично аз в стария музей :lol: Отдавна беше, кой знае как е стигнала до тази страница /пращал съм я на разни хора, нашенци и чужденци/
Comment