Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Jagdtiger - снимки!!!!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Мое право е да напиша какво искам да се направи с поста ми, независимо дали написаното ще бъде взето под внимание.
    Така че ако обичаш не ми давай съвет какво да пиша и да не пиша.
    Имам право на всичко, с изключение на забраненото от правилника!
    Къмон иу мадърфакърс ал кил иу ол
    Макс Лес Реновски

Comment

,
      Last edited by mellisa; 18-10-2005, 16:09.
      "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
      Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Бррр, за първи път чувам че Ягдтигърът, бил нисък.
        И една много хитра идея за хората дето искат да им се трият мненията: има едно такова кафяво (на моят монитор) ботонче, с едни такива закръглени краища и на него пиша "редактирай" та значи нтиска се и се затрива това което трябва да бъде затрито.

Comment

Струва ми се че за двигателя на тигъра го бях чул по дискъвъри,обаче или аз съм зле с паметта или дискъвъри трябва да гледат в архивите преди да приказват. :aaa:

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

Мняяяя, Май на всеки по отделно трябва да се обяснява че Дискавъри трябва да се гледа само заради картинките. Ето няколко примера: миналата семица разни галфони откриваха Америка по отношение на Ютланд, то това че се вряха в кораб дето е обявен за военно гробище и следователно забранен за достъп едно на ръка, ама като почнаха да илюстрират нещата с американски линкор, и паднах, И други бисери от сорта на 420м моръдия на Бисмарк, Ме-109Г над Франция....

Comment

Gaden Gogi написа
              Мняяяя, Май на всеки по отделно трябва да се обяснява че Дискавъри трябва да се гледа само заради картинките. Ето няколко примера: миналата семица разни галфони откриваха Америка по отношение на Ютланд, то това че се вряха в кораб дето е обявен за военно гробище и следователно забранен за достъп едно на ръка, ама като почнаха да илюстрират нещата с американски линкор, и паднах, И други бисери от сорта на 420м моръдия на Бисмарк, Ме-109Г над Франция....
              Защо се нервиш на Дискавъри , тя е поредната телевизия със хубави картинки и пропагандна цел.
              Това на всички е ясно.
              После филмите по дискавъри за ВСВ май са френска продукция , тея освен че нямат език , са и малко неграмотни.
              Преди година ми попадна един документален руски филм
              : ВСВ митове и грешки
              Така се казва , намерих го в някакъв торент сървър.
              Там надълго и нашироко обясняваха за грешките допуснати от научнопопулярните филмчета по целия свят.
              Френските , английските , немските.
              Такива неща

Comment

Gogi, напълно съм съгласен с тебе, понякога се чудя дали те си вярват на глупостите които говорят. Най-голямата излагация беше когато сравняваха Тигър с Шърман и ги изкараха примерно равни.
                Колкото до Ягдтигъра, той си е доста висок и много лесна мишена, но е бил толкова добре защитен, че това не е било такъв голям проблем( единствената опасност за него е била авиацията).

Comment

huckebein написа
                  Gogi, напълно съм съгласен с тебе, понякога се чудя дали те си вярват на глупостите които говорят. Най-голямата излагация беше когато сравняваха Тигър с Шърман и ги изкараха примерно равни.
                  Колкото до Ягдтигъра, той си е доста висок и много лесна мишена, но е бил толкова добре защитен, че това не е било такъв голям проблем( единствената опасност за него е била авиацията).
                  ... и някой M5 Stuart който може да му се промъкне в гръб (както се е случвало)
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Ми, ще даде назад и ще го смачка

Comment

Ми ще даде назад ако не се счупи. И аз не се нервя на телевизията (ако и хубавите им картинки да са хубави, ама ги плескат на вдъхновение а не на фактология). Просто ми е неприятно когато някой (не визирам никого във форума) гледал нещо и после се зъби със всичката си неинформираност. примерно на изложбата в Пловдив един такъв ми се плючеще (и със други свои действия си просеше боят) колко добър кораб бил Бисмар, 'щото по Дискавъри така били казали.

Comment

Ето Ви нещо за ЯгдТигрите от първо лице - http://militera.lib.ru/memo/german/carius_o/index.html
                        обърнете внимание на главата "Рурския котел".

Comment

Сравнението между Шърман и Тигър-а и аз съм го гледал,направо паднах.Какво е това сравнение 5>1.Казват че от 5 шърмана един успява да унищожи Тигъра като от близко раазстояние го уцели отздад.После били равни.Защо не сравнят 1 към 1. :evil:

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

Comment

BulSoldier, много гледаш Дискавъри! Не им вярвай! Бих казал, че и на картинките не трябва да вярваш. Преди време в този форум коментирахме как по Дискавъри даваха филм за Сталинград (май) и в този филм имаше Тигри движещи се по асфалт в гориста местност. Но това не беше всичко - показаха немци с панцерфауст.
                            А съотношението 5:1 идва от общите загуби на съответните танкове или май от един епизод, при който 5 шърмана се сборват с Тигър. А сравнението 1:1 е само в учебниците или техническата документация. Наскоро попаднах на съотношение 5:1 (тигри срещу руски танкове) по всички възможни видове загуби, като някои от батальоните Тигри имаха съотношение 11-12:1.

Comment

8 юли: SS-Unterscharfuеhrer Франц Щаудегер от 2-ри взвод на SS-Untersturführer Х. Вендорф няма възможност да вземе участие в атаката на своята рота, защото Тигърът му (¹ 1325) има технически проблем, и остава в Тетеревино. Няколко часа по-късно Щаудегер получава информация, че група от около 50-60 танка T-34 се приближава бързо от северозапад. Без да се колебае нито секунда, той прави всичко възможно за да поправи "Тигъра" и за съвсем кратко време успява да го върне в пълна изправност. Насочва машината с екипажа си (SS щурман Херберт Щелмахер (водач), SS панцершутце Герхард Валтерсдорф (радист), SS панцершутце Хайнц Бухнер (мерач) и SS панцершутце Валтер Хенке (зареждач) )към посоката, от която е докладвано, че се приближават вражеските танкове. Отминаващи гренадири казват на Щаудегер, че пет съветски танка вече са успели да пробият немските позиции. След известно време екипажът на "Тигъра" забелязва два от танковете, унищожени от немската пехота. Останалите три Щаудегер унищожава сам за кратко време. Но внезапно още две съветски машини Т-34 се появяват на железопътния насип. Унищожени са с две точни попадения на "Тигъра". След това Щаудегер командва танка си да премине през позициите на немската пехота и да се отправи в незаетата от никой територия. Подобна самостоятелна акция е изключително рискована и почти обречена на неуспех. Противникът е многоброен - очаква се сблъсък с около 50 съветски танка. И действително Щаудегер скоро ги вижда. Пет танка се появяват от горския пояс по дължината на железопътната линия . Щаудегер не губи време и дава нареждане за бой. Бухнер се прицелва в първия танк и стреля по него. Т-34 е фатално поразен. Останалите вражески единици откриват веднага ответен огън, но Тигарът като по чудо оцелява и успява да надделее, унищожавайки останалите 4 машини на врага.

Скоро от горския пояс отново започват да се появяват Т-34 и Щаудегер пак влиза в бой. Най-много физическа работа има зареждачът Ханке, който непрестанно трябва да пълни 88-милиметровото оръдие на "Тигъра". Водачът Щелмахер постоянно променя позицията на танка, за да не могат противниците да се прицелят в него. Жестоката битка приключва след 2 часа. "Тигърът" е унищожил 17 вражески танка, сам получавайки многочислени противникови попадения, които обаче не успяват да го изведат от строй. Съветските бойци разбират, че от това място няма да могат да пробият немската линия и се оттеглят. Но Щаудегер няма намерние да отстъпи зад спасителната позиция на полк Дойчланд и решава да продължи боя. От подветрената страна, скривайки се под облаците дим от горящите Т-34, той приближава унищожените танкове, за да намери в гората нови цели. Отново твърде опасна маневра, която може да вкара "Тигъра" в капан, но Щаудегер поема риска.

Големият "Тигър" бавно се придвижва напред със зареден бронебоен снаряд и Бухнер готов всеки миг да се прицели. Внезапно забеляват противника: танковете Т-34 се прегрупират в горската падина. Двигателят на "Тигъра" изревава, а след това внезапно забавя обороти: първият снаред е изстрелян и поразява целта си. Оръдието на "Тигъра" отново бълва снаряд след снаряд и унищожава още пет Т-34. Когато бронебойните снаряди свършват, "Тигърът" подхваща фугасен огън. Още 4 съветски танка пламват. Противникът е напълно деорганизиран. "Тигърът" сякаш е неуязвим и останалите вражески танкове в паниката откриват безпорядъчна стрелба в стремежа си да избегнат пълно унищожение. Щаудегер прокарва "Тигъра" си право през вражеските редици, внимавайки да не бъде атакуван внезапно. Когато боеприпасите свършват и двигателят започва да работи с прекъсвания, Щаудегер най-сетне решава, че е време да се оттегли.

Смелата акция на 20-годишния Франц Щаудегер предотвратява опасен вражески танков пробив. С унищожаването на 22 съветски танка, той отслабва много неприятелската формация и по този начин променя тактически намеренията на противника. За своята изключителна храброст, вярност и отдаденост на дълга Франц Щаудегер има честта да бъде първият командир на "Тигър", награден с Рицарски кръст.

Информиран за извършеното от един-единствен "Тигър", Адолф Хитлер вика Щаудегер при себе си в главната си щабквартира. Младият танкист разказва на фюрера подробно за битката и опита си, натрупан при сражения от типа "танк срещу танк".
                              На 13 юни 1944 г., седмица след D-day и непрестанни въздушни атаки 2ра рота от sSSPzAbt 101 водена от Михаел Витман разполага с 6 Тигъра, дислоцирани в района на хълм 213 при Вилер Бокаж. Заповедта на Витман е да бъде спряно настъплението на 22-ра бронирана бригада от 7ма бронирана дивизия - известните 'Пустинни плъхове' - Ако Витман загуби битката пътят на англичаните към Кан е открит. Ротата му, скрита зад жив плет и забелязва вражеската колона, която преминава на разстояние 200 метра. В 8:00 am Витман атакува британската колона на главния път докато остатъкът от ротата му (4 изправни и един повреден "Тигър") атакува от хълм 213. Съвсем скоро Витман унищожава Sherman Firefly и "Кромуел" IV и се отправя на юг за да атакува остатъка от вражеската транспортна колона. След като унищожава 8 снабдителни камиона, 4 "Брен кариъра" и 2 6 противотанкови оръдия, Витман стига до кръстопътя на пътя до Tilly-sur-Seulles. Там унищожава 3 танка "Стюърт" и достига до покрайнините на Вилер Бокаж. Докато е в града Витман унищожава 4 "Кромуел" IV и една бронирана кола и се обръща към улица "Pasteur". По пътя си той унищожава още един "Кромуел" IV и един "Щърман" и достига до главната улица на Вилер Бокаж. В края на улица "Pasteur", "Тигър"-ът му е ударен от Sherman Firefly и решава да се върне обратно тъй като е избързал много напред без всякаква подкрепа от пехотата. Той се обръща по посока на Кан, за да се присъедини към ротата си. Към обратния път Тигъра на Витман е атакуван от "Кромуел" IV, който също е разбит както и предишните. На връщане, на кръстопътя при Tilly, британски войници от 1ва стрелкова бригада откриват огън и повреждат "Тигъра" така, че той не може да продължи. Витман и екипажът му се измъкват от танка и се оттеглят обратно пеша към позициите на дивизията Panzer Lehr които са на 7 километра, близо до Oрбоа. Ротата му на хълм 213 унищожава остатъка от A Squadron от полка на 4 графство ("Sharpshooters"), който включва 5 "Кромуел" IV и Sherman Firefly и пленява 30 души. По време на това сражение ротата на Витман унищожава 4 Sherman Firefly, 20 "Кромуел", 3 "Стюърт", 3 M4 "Шърман", 14 бронирани коли, 16 Bren Carriers и 2 противотанкови оръдия. Атаката на Витман е последвана от втора, извършена от Тигрите на SS-Hauptsturmführer Ролф Мьобиус (1ва рота от sSSPzAbt 101 и Pzkfw IV танкове от Panzer Lehr), но е отблъсната от противотанковите оръдия на 22ра бронирана бригада. Британците се оттеглят от града и го оставят на германците, които го владеят още два месеца.

На 22 юни, след успеха при Вилер-Бокаж, Витман получава Мечовете към Рицарския кръст след като лично е предложен от командира на LSSAH - SS-Oberstgruppenführer und Panzergeneral der Waffen-SS Йозеф "Зеп" Дитрих. Церемонията се състои на 25 юни 1944 г. и Адолф Хитлер лично награждава Витман, който става най-наградения танкист през Втората световна война.

Кралски Тигър

През април 1945 г., като взводен командир от 2-ра рота от 503-ти тежък SS танков батальон, започва контраатака в района на Болесдорф (източно от Берлин), когато насреща му, на разстояние 200 метра, излизат два тежки съветски танка ЙС-II. Кьорнер бързо унищожава първия, а вторият е напуснат от екипажа си.

Ето какво разказва самият Кьорнер за случилото се след това:

"След като разбих двта ЙС-²² на пътя от Болесдорф към Щраусберг забелязах колона от 11 танка ЙС-²², а зад селото имаше между 120 и 150 неприятелски танка, които се презареждаха, превъоръжаваха или поправяха. Аз напреднах, открих огън и унищожих първия и последния от 11-те танка ЙС ²² на пътя. После нахлух в селото... Моите лични точки от унищожени вражески танкове в това сражение бяха 39."
                              Тигър ²

8 август (в някои източници 7) 1944 г. прави прочут дотогава неизвестният SS-Unterscharführer Вили Фай от 1-ва рота на 102-ри тежък SS танков батальон. Тогава, със своя "Тигър" той влиза в сражение с британска танкова колона и унищожава 14 от 15 танка "Шърман" и нанася тежки повреди на други 7 т.е. унищожава сам цяла британска танкова рота.
                              Къмон иу мадърфакърс ал кил иу ол
                              Макс Лес Реновски

Comment

Благодарение на това което научих от вас,разбрах че Дискъвъри не е надежден източник както аз си мислех(минало свършено време).

Comment

Working...
                                X