Днес обикалях из града, тествайки новия апарат, и реших да снимам нещо, за което се каня да ви питам от много време, но нямах техническата възможност да ви го покажа - намира се до входа на военното училище в Шумен Интересува ме какво точно се вижда на снимката - ако някой ми даде малко информация, история и т.н. ще съм му много благодарен
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпросче?
Collapse
X
-
Лявото е 122 мм оръдие-гаубица М1931/27, дясното не го знам (прилича на 152 мм гаубица), отзад е пускова установка и ракета от ЗРК "Двина", известен като SAM-2 в НАТО. С такава ракета е свален U-2 през 1960 г. над СССР.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
-
Че аз между лявото и дясното оръдие почти никаква разлика не виждам. Освен че дясното е с по-къса цев и има дулен спирач (нали тъй се казва?) или поне нещо, дето се прави на такова. Според мен това е едно и също базово оръдие.
Иначе съм кютал на тази територия няколко месеца, че дори и в отпуск са ме пускали твърде редовно, но не съм си правил труда да разглеждам оръдията .
Comment
-
Nick написаЛявото е 122 мм оръдие-гаубица М1931/27, дясното не го знам (прилича на 152 мм гаубица), отзад е пускова установка и ракета от ЗРК "Двина", известен като SAM-2 в НАТО. С такава ракета е свален U-2 през 1960 г. над СССР.Last edited by Thunderchief; 02-06-2005, 16:36.Can't talk! Got to Shoot!
Comment
Comment