Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вериги

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ето една по-подробна таблица с характеристики на немските и руските танкове:

В първата колона са имената на машините, във втората съм сложил средното налягане върху повърхността (килограм на квадратен сантиметър), а в третата е широчината на веригите (в милиметри).
    По принцип, данните малко се разминават между различните автори. Затова немските са основно от: "Panzertruppen: The Complete Guide to the Creation & Combat Employment of Germanys Tank Force 1933-1942"
    А за данните на руските танкове основно съм използвал: "Отечественные бронированные машины 1905-1941 т.1" и "Отечественные бронированные машины 1941-1945 т.2"
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Хм, въпросът със зимните вериги явно е решен отдавна, но все пак нещо релевантно - Dragon имат това

и това

в случай, че някой се хване да прави модели на такива създания.

Comment

Имам питане към по-запознатите?!?
        От бронираните автомобили на германците през ВСВ със смесена ходова част - халфтрак, има ли малки модели с вериги от брезент и каучук!?!
        Споря с един лаик, който ме убеждава, че такова нещо имало и то седяло в един плевник и било със скъсани вериги, та затова не можело да върви!?! Че да взема да го потърся!
        Най лекото возило с вериги май е Leichte SchUtzen-Panzervagen Typ D 7p SdKfz 250/1 или вариантите му до 250/12 ( това е от една полска книга - Nemiecka bron panzerna 1939-1945 )
        Изключвам бронирания мотоциклет NSU HK 101, който май е с метални вериги!

От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Working...
        X