Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вериги

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Вериги

Та както знаем повечето танкове се движат основно на вериги, някой от тях имат дори по няколко вида. Е пиша си аз с един германец и той ме хвърля в тъча споменавайки зимни вериги за Pz. III и IV, предположително това са забележимо разширени девайси, ама аз не съм и чувал за такива,
    Молбата ми е следната: ако някой има възможност да сподели картинка и размери че не върви да се излагаме пред швабеца.
    Мерсим предварително.

Явно е имало нещо подобно, защото намерих това споменаване:
    Since the Fall of 1942, Panzer IVs serving in Russia, were equipped with wider "winter tracks" (Winterketten) and since the Spring of 1944, with even wider "eastern tracks" (Ostketten).
    (http://pedg.org/panzer/public/website/pz3.htm#panzer4)
    РЕЗЮМЕ: От есента на 1942 г. Pz IV в СССР са били екипирани с по-широки "зимни" вериги, а от пролетта на 1944 г. с още по-широки "източни" вериги.
    Доколкото разбрах, ширината на winterketten е била 560 мм, а на
    ostketten 568 мм. Явно са се използвали не само на Pz III и Pz IV, но и на щурмовите установки на тяхна база.

Намерих и схема на такива вериги - прикачам я към поста. Успях да намеря и снимки на модели с подобни вериги (уви, не и на истински машини).
    Attached Files
    Last edited by gollum; 26-04-2005, 17:29.

Comment

Аууу, мерси много, явно ще трябва да се прежалим и да си направим такъв модел. Това като го гледам прилича на шпорите на руските танкове, те даже имат проекти при които към основните вериги се закачат стийки и на тех гумено-ртекстилна лента, но е било приложимо само за леки машини, от сорта на БТ

Comment

albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Я, не знаех, че имало такива работи. Струва ми се все пак палиативно. Много стърчат

Comment

Споко, руските стърчат още повече, все пак те са 750 мм, ако не ме налегне чудовищен мързел смятам да закарам на изложбата в Пловдив един Т-34 с такива вериги, гледан от горе изглежда малко нещо квадратен, ...

Comment

Каква изложба в Пловдив?
              (невинно премигвайки с честен поглед)

Gaden Gogi написа
              Споко, руските стърчат още повече, все пак те са 750 мм, ако не ме налегне чудовищен мързел смятам да закарам на изложбата в Пловдив един Т-34 с такива вериги, гледан от горе изглежда малко нещо квадратен, ...
              offtopic - Много отдавна трябваше да показвам на едни момчета, учили се на Т-34 как да карат Т-55. Е сума време не можах да им обясним да не дърпат всяка патерица с двете ръце!!! Голям смях беше.
              Last edited by ; 27-04-2005, 18:28. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Ами изложбата мина, аз естественно (фу че съм скромен) спечелих с колекция от Т-34, ябе я нека се изхваля докрай
                - съвсем стандартен мод 1942, италерски
                - пак италерски но с вече споменатите разширени вериги че на всичкото отгоре и екраниран, в зимна премяна. прилича на 30 годишна жигура използувана за носене на дини на пазара.
                - трофеен германски на Дас Райх, догнуся ме като го правех
                - екраниран, сега точно не си спомянм с кой от всичите варианти екранировка (но само корпусна за разлика от предният който беше и с куполна) правех го по снимка от една книжка, "Развитие защитата на Т-34"
                - т-34-85 следвоенна модернизация, с вериги с гумено-метални шарнири, приспособени от Т-44, демонтирана курсова картечница и голям вълноотражател.
                всички с фотоец произведен от мене
                А сега ако се върнем на темата за веригите: Констатираx че Тигрите са били с цели три вида вериги, без транспортните (тигърът във френският музей е с такива и изглежда много смешно), и съответно ранният Ревелски Тигър е грешен, защото на ранен танк са кичнали късни вериги
                Впрочем Шърман също имам доста голямо развитие по отношение на патъците, ако някой го интересува може да споделим инфо...
                Last edited by Gaden Gogi; 25-07-2005, 08:04.

Comment

Я пусни картинки малко.

А за осткетен снощи като си преглеждах видеотата за войната случайно се натъкнах на кратко видео на ЩуГ с такива вериги.
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

картинки на какво? Веригите за Шерман?

Comment

На моделите дето спечелили награди.
                      albireo написа

Comment

Няма снимки, аз на изложбата не съм снимал, евентуално някой от форума на Криле ако е ходил и е щракал....

Comment

Imperial написа
                          На моделите дето спечелили награди.
                          Eлемаг беше постнал хубави снимки от изложбата в Криле
                          Can't talk! Got to Shoot!

Comment

На коя точно изложба? Мисля че се подмятаха разни снимки от софийската, но не и от пловдивската.

Comment

Откровено казано не помня вече от коя
                              Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Working...
                              X