Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Т-72 в Българската Армия

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Е, колкото по-нови, толкова повече. Че Т-72 е история е ясно. Интересен ми е обаче новият - с ниша и 140 мм оръдие. Изглежда, че "отхвръква" с 1/2 покоение напред, ако няма някой дефект, де.
    Като се замисля, то надпревара във въоръженията вече няма такава, както преди, но не е ли време за нов танк, макар и без да отива в производство? Леопарда 2А6 и той има накъде да ходи....

    Comment




      Тренировка на полк Т-72 в Сибир.

      Ако говориш за "Черният орел", то той не е със 140мм оръдие.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

      Comment


        А, не знаех. В стари източници го прочетох, че е със 140. Е, и със 120 да е, вече има отделно съхранение на боеприпасите, и нисък силует. Но кой знае, няма още данни.

        Comment


          KG125 написа
          Това го коментирахме по-горе и представлява една глупост. ..................
          "Американската пропаганда показва Абрамс като..."

          Къде пък толкова американците пропагандират Абрамса.

          Виж, по-сериозно внимание заслужава сравнението с Леопард 2 и особено с 2 А5 и 2А6. Или с някой от новите модели руски танкове.
          Абе не е глупост.... че става за всеки танк е вярно но пък и се вижда че внимателно са оглеждали Абрамса и са му видели потенциално слабите места , както и при оглед на снимки от Ирак се виждат местата където са поразени танковете и те съвпадат с изброеното
          А за пропагандата изглежда си забравил началото на войната срещу Ирак .... Ако си спомняш по времето на Пустинна буря се направи голяма реклама на авиацията, която беше показвана непрекъснато че и с репортажи от самолетоносачите, кадри от FLIR-a , докато сега ако си обърнал внимание с бронетанковите части имаше ТВ екипи и целта беше да се покаже героизма на бронетанковите части.... За жалост най-запомнящия се кадър е онзи от Багдат където един Абрамс си обръща куполата и разстрелва хотел Палестина, където бяха настанени журналистите... че имаше и загинали колеги...
          А и има и доста исторически примери че да се създава мит около военната техника е нормална практика
          may the Force be with you

          Comment


            Глупост е, глупост е. Тези слаби места са слаби на всеки танк. Изброеното съвпада със снимките, защото е писано по тях. То иначе е много трудно с оглеждане само да му определиш на един танк слабите места. Трябва проба, а тя става само с "бум". А ако танкът не е твой, трябва да търсиш начин да го бумнат някъде.


            Показването на нещо по новините не е още пропаганда. Пропаганда е, когато лъжеш. Не съм забелязал американците да лъжат, че Абрамса е неуязвим и няма аналог в света.
            Че не лъжат го доказват точно кадрите с танка, дето гърми по хотела (той май си имаше там причина).

            Рекламата на оръжие не е като рекламата на дънки. Няма смисъл да се хвалят по вестници и телевизии и масмедии. На купувачите не им трябва реклама и не от телевизията те гледат какво да купят.
            В този смисъл, хвалбите или критиките към оръжията са ПОЛИТИЧЕСКИ, а не рекламен въпрос. Най-често с вътрешнополитическо значение - чрез хвалба на нашето и критика на чуждото оръжие - към укрепване съзнанието за велика сила във вътрешното население и навън. По същия начин - разрушаване на впечатленията от съответната друга велика сила (правилни или не, без значение).
            Затова, наред със сериозните сайтове, статии и книги по разни оръжейни въпроси (доколкото не са тайни, разбира се), честичко има и чиста пропаганда и контра-такава, а това не е хубав за разглеждане въпрос.

            Comment


              Хе, като ги гледам, все едно гледам наште. Учудват ме обаче белите ръкавици на някои и липсата на специално облекло.
              Между другото, на едната от снимките се вижда как правилно се тегли танк. Не по арабската метода, за куполата

              Comment


                MO пуснаха за продажба 41 броя Т-72 на средна цена 27 000 лева.
                Интересното е, че са от три модела - "Урал", М и М1.

                Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

                Comment

                Working...
                X