Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТ-7(5) и Т-26 срещу Panzer I и Panzer II

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    Може, но не в това е проблема. Просто няма армия, която да има нужда от 6-7000 машини да изпълняване на разузнавателни задачи . Или по-точно, за да има баланс би следвало да притежава и още поне 30000 линейни .
    Инак по-сериозно - БТ към 1941 г. е точно толкова остарял морално, колкото и Pz II, Pz38(t), Pz35(t). Което означава, че може дасе използва в бойни действия, но ограничено и по-скоро като заместител. Не че това само по себе си е лошо (в крайна сметка във Вермахта към тоя момент повече от половината танкове са именно подобни "заместители"), лошо е, окгато подобни машини са твърде много. Защото това означава и че твърде много средства тярбва да се отделят за поддръжката на морално остарели машини, които така или инак ще бъдат заменени.
    Но тъй или инак (както бях изтъкнал и в темата за "диеален съветски танк"), проблемът на танковите войски на РККА съвсем не е технически (в качеството на техниката), а организационно-доктринален.И съответно, не може да бъде решен на ниво техника, а на ниво организация. Т.е., качеството на бойните машини тук няма особено значение.

    Що се отнася до сравнение с линейни машини като Pz III/IV, няма какво да говорим. Независимо, че оръдието на БТ-7/7М му позволява кажи-речи наравно да се бори с тях, проблемът му е отново в организацията (и по-точно в липсата на подходящи условия за командване, наблюдение и комуникация), а не по отношение на въоръжение/мобилност.
    Впрочем, сериозен проблем е и броневата му защита, която го прави твърде уязвим за пехотните противотанкови средства.

    Comment


      #17
      не съм сагласе че може да се бори с панцер 4 .трябва да се оточни че е в състояние да запише победа евентуално само срещу моделите с
      KwK 37 L/24

      Comment

      Working...
      X