Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Армата

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

bruchpilot написа Виж мнение
    Съжалявам, но това ми се струва пълна глупост! Как за бога можеш да пренаситиш изправен съвременен двигател? Даже стар, по време на движение? При това по равното?
    Имаш пълното право да ти се струва каквото те задължава религията ти. Това, разбира се, не променя фактите .

Иначе - малко повече за Армата и Курганец от първо лице:

"Правда ли, что при повреждении "Армата" сможет без участия экипажа уехать с поля боя в безопасное место?
    - Оборудование "Арматы" позволяет автоматизировать многие процессы, которые раньше приходилось делать экипажу вручную, в том числе и дистанционное управление движением машины. Не исключено, что будущие войны будут уже без участия человека, поэтому мы предусмотрели в "Армате" возможность роботизации. "

Comment

Т-14 «отправит на свалку» противотанковые боеприпасы НАТО

"Т-14 имеет развитую многоуровневую систему защиты. Он буквально усыпан датчиками, которые сканируют пространство вокруг машины. Против подлетающих, что называется, по прямой боеприпасов имеется 10 поражающих элементов комплекса активной защиты (КАЗ). Сообщалось, что установленный на "Армате" КАЗ способен перехватывать не только высокоскоростные противотанковые ракеты, но и бронебойные подкалиберные снаряды», – пишет Романов."

Comment

кало написа Виж мнение
        Имаш пълното право да ти се струва каквото те задължава религията ти. Това, разбира се, не променя фактите .
        Какво да правя обаче, когато моята религия не проповядва как това може да стане чисто технически? Признавам, танк не съм управлявал, но ми се срува твърде невероятно да ползват ръчно управление на на горивната смес за танков двигател...

Comment

Какво да правя обаче, когато моята религия не проповядва как това може да стане чисто технически? Признавам, танк не съм управлявал, но ми се срува твърде невероятно да ползват ръчно управление на на горивната смес за танков двигател...
          Абе и аз се чудих същото и по-нагоре ми отговориха, че не било лесна работа да караш танк. Вероятно е свързано с това че моята кола е 3 тона и 300 коня а онова е 60 тона и 1500 коня. Може пък и да не са го изпипали още...

Кало, знаеш ли дали двигателят на Армата е многогоривен?
          This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Да, многогоривен, Х-образен дизел.

Comment

Собственно так и случилось – небольшая перегазовка – танк рванул вперед, потом резкий тормоз – он встал и заглох.

Comment

Super_Hornet написа Виж мнение
                ОК, танкът е от картон, двигателят е некачествен, а мужикът е сръбнал водкУ. Всьо в парядки. Така по ли те устройва?
                Евакуационната машина не можа да го дръпне, значи "картоненият" вариант отпада - от желязо ще да е
                Но тази глупост със срочнослужещите е малко в повече. Особенно като не е първият гаф от тренировките. Или толкова са им кадърни кадрите ?

Comment

Имам чувстото че никой от тези, които не вярват на обяснението, няма опит с по-големи и взискателни двигатели.
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа Виж мнение
                    Имам чувстото че никой от тези, които не вярват на обяснението, няма опит с по-големи и взискателни двигатели.
                    Представям си какво ще е ако мен ме качат на съвременен Тир със закачен на него 40 футов 20 тонен контейнер и ми кажат давай
                    Ще избягам с писъци...
                    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Сун Дзъ написа Виж мнение
                      Евакуационната машина не можа да го дръпне, значи "картоненият" вариант отпада - от желязо ще да е
                      Но тази глупост със срочнослужещите е малко в повече. Особенно като не е първият гаф от тренировките. Или толкова са им кадърни кадрите ?
                      Е как си обясняваш факта, че танкът работеше през цялото време, не можеше да се издърпа, размениха се двама шофьори и танкът потегли и всичкото в рамките на 10-на минути без да докосват нищо по танка.

Comment

Аз хем вярвам, хем не вярвам в това обяснение... че може да се случи, може. Въпросите, на които не намирам отговор са:
                        1. Ако е такава дреболия, защо цели 10 минути водачът не може да подкара танка? Обучението, което е минал, би трябвало да покрива такива дреболии.
                        2. Ако е бил тотално ошашавен и не помни/не е разбрал нищо от обучението, как така не се е намерил никой по-опитен наоколо да погледне, преди да викат влекач, да се опитват да го теглят и т.н.?
                        3. Ако са толкова зле тия срочници и предвид, че не се случва за пръв път (преди няколко седмици пак имаше данни за загаснали двигатели на машини по време на репетиция - обявени за пълна измислица) и най-вече предвид огромния пропаганден заряд на този парад утре, защо по дяволите не облекат в униформи няколко инструктори от завода и не решат проблема, ами разчитат на тия неопитни войници...?!
                        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

В един от по-задните постове Империал е дал ясно и логично обяснение на инцидента. Очевидно обаче "чукча не читатель", съдейки по дебилните коментари
                          Съвсем по руски е да се извади нещо ново, което никой освен създателите не познава и без мислене да се даде на войниците. И после - олеле. Има си историческа традиция за това, която вероятно се пази свято и не се нарушава.

А, виждам, че и Динаин е писал по същото време: ами вероятно просто войникът, който се е качил там, няма опит с машината. Нормално и традиционно.
                          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                          Проект 22.06.1941 г.
                          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Е, това е резил сам по себе си - суперновият руски танк, кръгла годишнина от ВСВ, грандиозен парад (ще бъде най-големият в историята) - а водачите дотолкова нямат опит с машината, че им загасват двигателите. Би трябвало да оправят нещата до утре - единственото сигурно решение ми се види да сменят водачите.
                            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Сун Дзъ написа Виж мнение
                              Имаше едно мнение, изразено в гуркхан-блог, че са турени синове на шапкари и разни други, за да получат награди и прочее, плюс женералски ефект, ама дали е така - кой да ти каже!

Иначе, че не е картонен, това е ясно. Просто се бъзиках.

Comment

кало написа Виж мнение
                                Собственно так и случилось – небольшая перегазовка – танк рванул вперед, потом резкий тормоз – он встал и заглох.
                                Да, така съм съгласен - напълно нормална ситуация! Но защо им беше да измислят разни небивалици за пренаситени или задавени двигатели.. Както и да е, въпросът се изясни!

Comment

Working...
                                X