Моят любимец е Т-70 много приятна машина.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Леките танкове
Collapse
X
-
Този танк е практически от последното поколение леки танкове за войната. Ако искате, да го сравним с останалите танкове от периода. Макар по това време (съвсем разбираемо) те са доста обезсмиселени - практически, на фона на противотанковите средства, може да се каже, че този танк не е брониран. Но руснаците кога ли са се притенсявали от загубите си.
Хайде да се опитаме да изровим и други леки танкове.
(между другото, Т-70 е в доста модификации, ти коя имаш предвид?)Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Ami te sa dve T-70 i T-70M kadeto modificirania variant e malko po dobar prosto samia tank e mnogo dobre iz4islen i modefikaciata ne e s mnogo promeni malko po bronirana e oradieto i izobshto vaorajenieto si ostavat sashtite dokolkoto si i spomniam i po dvigatelia niama promeni moje bi v oka4vaneto i trnsmisiata ne e piano.
Comment
-
Pri Rusnacite ima dosta modeli i tova me kefi mojesh da si izbirash kato se po4ne ot seriata BT-2:BT-5:BT-7; i sled tova T-26;T-27;T-37;T-38;T-40;T-50;T-60;T-70;T-80 . Samo T-26 ima mai 4etri razli4ni varianta kato T26-1931 e nai- zle sledva 1933/35/39 i ve4e poslednia e dosta spolu4liv bih kazal 4e moje uspeshno da podbie edna - dve t38
Comment
-
Originally posted by "Ramazai"
Pri Rusnacite ima dosta modeli i tova me kefi mojesh da si izbirash kato se po4ne ot seriata BT-2:BT-5:BT-7; i sled tova T-26;T-27;T-37;T-38;T-40;T-50;T-60;T-70;T-80 . Samo T-26 ima mai 4etri razli4ni varianta kato T26-1931 e nai- zle sledva 1933/35/39 i ve4e poslednia e dosta spolu4liv bih kazal 4e moje uspeshno da podbie edna - dve t38
ВТ-тата са на базата на модела на Кристи.
Т-27 си е само танкета с практически отсъстващо брониране и слабо въоръжение, Т-37 и 38 са много сходен случай.
Т-26 си е почти по схемата на 6-тонния Викерс.
В общи линии, цялата гигантска предвоенна маса танкове (над двадесет хиляди бройки) е изчезнала почти без да бъде усетена от Вермахта през първите месеци на войната. Това би трябвало да ти говори нещо за качеството на техниката и методите за използването й.
Към Т-70 и Т-70М можеш да прибавиш и зенитния му вариант. Приет е на въоръжение през 1942 г. (4883 машини).
Т-60 също има зенитен вариант. Между другото, около 1500 такива машини са постъпили в РККА само за 06.'41-12.'41. Тогава те все още са се равнявали на немските леки машини.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Ne sam kazal 4e drugite niamat No mi se stuva 4e Rusnacite sa na 1 -vo miasto po vidove razrabotki.
Kakto ti spomena ima i s zenitno oradie ima i s ognepraska4ki pri tova biaha mai nekade okolo 5-6 modela<govoria za razli4ni vidove OT>Te sa dosta interesni edno vreme mi privli4aha okoto Dosta zli mi se struvaha te ne 4e ne sa
Comment
-
"Леките танкове " са наследсто от предвоенния период когато те са се водели Бързоходни , Танкове за Съпровождане на пехотата , Танкове с специално назначение - През войната са ги произвеждали автомобилни заводи които не са могли да се справят с потежките машини .
Тези машини трудно могат да се нарекът танкове , някои излизат с тезата че са ги използвали за разузнавателни( най-вероятно като пушечно месо разкриващо противниковите позиции),за разузнавателна машина най-малкото трябва да са побързи и подвижни от вражеските машини да не вдигат голям шум и прах и да са с прекрасна обзорност.
Иначе ролята им за поддържане на пехотата там кадето няма противотанкови средства е неотценима.
Но изполването но шаситата им е много сполучливо на тяхна база се правят зенитни машини , самоходни оръдия , маш.спецлназначение( огнеметни , химически , радио , командни , инжинерни и др.)
Comment
-
Originally posted by "Ramazai"
Ne sam kazal 4e drugite niamat No mi se stuva 4e Rusnacite sa na 1 -vo miasto po vidove razrabotki.
Kakto ti spomena ima i s zenitno oradie ima i s ognepraska4ki pri tova biaha mai nekade okolo 5-6 modela<govoria za razli4ni vidove OT>Te sa dosta interesni edno vreme mi privli4aha okoto Dosta zli mi se struvaha te ne 4e ne sa
Колкото до модификациите - и другите държави си имат достатъчно за тях разнообразие. Хич не си мисли, че само руснаците са се сетили за зенитни танкове. Това ми прилича на хвалбата в статиите, писани от руснаци за всяка съветска техника - че била най-добрата за класа си. Като тия басни за Т-34-ката. Че била по- най-, а всъщност просто не е кой знае какво.
По-същественото обаче е това, че в този период на войната (последната й фаза), всяка държава има различни нужди. Немците например използват както знаем шаситата на леките танкове за една много по-ефективна машина, от тази с извинение смехория Т-70. Да видим, дали ще се сетиш за коя машина става дума.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
всъщност не
Ето няколко модела на неруски машини:
Разни противовъздушни танкове:
ПВ-танк
ПВ-танк
Оствинд
Вирбелвинд
Огнеметен танк, на базата на T-IIF:
Огнеметен
Мардер - ранни варианти:
Мардер
Мардер1
Мардер II:
Мардер2
Мардер2
Мардер III:
Мардер3
Мардер3
Ето два, които трябва да са ти по-познати, също противовъздушни:
ПВ-танк
ПВ-танк
Може да се дадат още много, но засега и това стига.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Ами, не се знае, защото такнът Т-50 е бил произведен в твърде малко бройки. Наистина, брониран е като среден танк за времето си (началото на войната), но страда от същите сериозни минуси, снижаващи ефективността на повечето руски машини: много тясно вътрешно пространство и малък екипаж.
Мисля, че ако ще се гледа категория "лек танк", то може би трябва да са поне два периода: 1939-1942 и 1943-1945 г. и освен това, там трябва да са включени само действащи и изпитани в сражения машини, произвеждани масово. Т-50 просто не влиза в тази категория - от замислените преди войната 14 000 бройки са произведени малко над 50, чиято съдба е неизвестна (с изключение на 2-3 екземпляра).
Въобще, съветските танкове, почти винаги са произвеждани в гигантски серии, за да могат да покриват постоянните гигантски загуби - ако се гледа от тази гледна точка - най-добрия лек танк просто няма как да е съветски.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
не се знае
Известно е според www.battlefield.ru/t50_r.html че е имало два вида Т-50 с броня 37-41mm и с 55-57mm някои да знае нещо повече за тях кои детаили от бронята са били с такава дебелина и под какъв ъгъл и как е повлияло това на масата на машината.
Почти всички леки такове страдат от много тясно вътрешно пространство и малък екипаж НО Т-50 има тричленна купола като командира се занимава изцяло с задълженията си .
машинките долу също са доста ефектни
Stuart-M3, M3A1, M3A3, M5, M5A1
Strv.m/41
Strv m/42
Comment
Comment