Тъй като съм любител на необичайното, особеното и непопулярното, ето няколко образци на пушки с подцевни магазини. На времето са били обичайни, неособени и популярни, но са бързо заменени със системи със средноразположен магазин и потъват в забрава (с изключение на френската Mle 1886, която воюва и през ВСВ).
Oтгоре надолу: Vetterli G1871 (Швейцария), Mauser G71/84 (Германия), Lebel Mle 1886 (Франция), Kropatschek M1886 (Португалия), Murata T22 (1889 г. р. Х., Япония):
От тази група любимата ми е Мурата обр. 22 Мейджи - на-късата, най-леката, с много лек за работа затвор:
Тя има общи черти с Кропачек М1886, показан заедно с нея за сравнение:
По принцип всеки един от показаните образци изисква статия, но целта на този пост е занимателна, не академична.
Oтгоре надолу: Vetterli G1871 (Швейцария), Mauser G71/84 (Германия), Lebel Mle 1886 (Франция), Kropatschek M1886 (Португалия), Murata T22 (1889 г. р. Х., Япония):
От тази група любимата ми е Мурата обр. 22 Мейджи - на-късата, най-леката, с много лек за работа затвор:
Тя има общи черти с Кропачек М1886, показан заедно с нея за сравнение:
По принцип всеки един от показаните образци изисква статия, но целта на този пост е занимателна, не академична.
Comment