Блогът е на някакъв спецназовец. Интересни са отзивите за отделните оръжия. Горещо го препоръчвам.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Блог за съвременно руско стрелково оръжие
Collapse
X
-
Шлемовете наистина са интересни, но едва ли са много хората които имат лично впечатление от тях тъй като в България се ползва само тип PASGT на различни производители /с или без прозрачен брониран визьор/, но със сходни характеристики. Видях на снимките, че подобни шлемове ползват и руснаците.
Личното ми впечатление е че без визьор шлема е изключително лек и удобен, а с визьора става доста тежък и натоварва врата при продължително носене. Полето на видимост е много добро но стъклото изкривява видимостта вертикално, обаче това е "бял кахър" когато наистина има нужда от пълна защита. Впечатленията ми са от френски и ЮАР-ски шлемове и не намирам никаква разлика между тях.
Comment
-
да , използваните от американската армия шлемове са общо всето със същия дизайни характеристики като тези използвани тук-там в България . Поне на мен руските ми изглеждат малко по тежки недодялани , но доколкото знам най-добрия подобен шлем е този използван от GSG-9 , а той изглежда страшно неудобен . Защитата е много важно нещо , особенно психологическия ефект от нея , въпреки че за защита от пряко попадение е трудно да се говори , но когато става въпрос за бой в ограничени пространства с много рикошети и осколки ползата е безспорна . Бронираното стъкло е много неудобно , променя центъра на тежеста и наистина изкривява светлината като затруднява прицелването така че използване то му в пехотни части е немислимо , но когато става въпрос за стрелба на молки разстояния и използване на късо , автоматично оръжие с колиматорен прицел е доста полезно нещо .Last edited by lokko; 16-07-2010, 01:58.
Comment
-
Немските шлемове са с втрадени слушалки, филтри за шумове и т.н. , но са безобразно скъпи. Почти всичси спец.части в света ползват PASGT, с изключение на руснаците, какта и американските Делта които понякога ползват облегчения вариант. PASGT за спец.частите имат защита на врата от кевлар. Обикновените армейски обикновено нямат такава, както и елементи за монтаж на визьора.
Comment
Comment