Какво ви е мнението за газовите пистолети? Спрял съм се на този: Газов пистолет Bruni GAP 9 мм. Дали стават за някаква самозащита или само да плашиш кучета и да пускаш ракети на нова година?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнение за газови оръжия
Collapse
X
-
asd
warior написа Виж мнениеКакво ви е мнението за газовите пистолети? Спрял съм се на този: Газов пистолет Bruni GAP 9 мм. Дали стават за някаква самозащита или само да плашиш кучета и да пускаш ракети на нова година?
Мое лично мнение е, че газовия пистолет е лош избор за оръжие за самоотбрана. За жени според мен е абсолютно неприемлив, мисля че е ясно защо. За мъже - 50 на 50. Аз си взех сравнително голям револвер с идеята, че НЯМА да го използвам за самоотбрана, не съм и го правил. В много случаи един спрей би свършил същата работа. Но ако си тръгнал с идеята да е САМО за самоотбрана мога да ти препоръчам този от сайта
Газови пистолети - Blow mini 9 mm fume - Газов пистолет Блоу мини 2003 фюме - gas alarm pistol Blow mini 2003 fume е много компактен модел удобен за носене и в същото време достатъчно моще
Той е от така наречените дамски или мини. Вярно, 6+1 патрона е, но ако с първия не свършиш работа надали останалите 5(6) ще са ти полезни Много по-лесен е за употреба - ако да речем минаваш през опасно място просто го държиш с ръка в джоба на якето си (суичър). А дали цевта на един газов пистолет е 90 или 150см няма значение. Даже по-големия пистолет е по-тежък и дълъг, а в такива ситауции е добре по най-бързия начин да го извадиш и използваш. За самозащита според мен мини-пистолетът има само преимущества пред това копие на Глог. Естествено, има я и тази мъжка гледна точка - да имаш нещо, което изглежда яко, а не водно пистолетче. Ако външния вид е от значение, тогава ти ще си решиш. Ако само качествата му на оръжие за самоотбрана те интересуват - малкия го взимай. При един газов дължина на цевта, вместимост на пълнителя и подобни простотии са абстрактни. Само ти препоръчвам да не си взимаш турски газови патрони, тъй като дават често засечки. Ако си стреляш с ракетки не е болка за умиране(турските халосни също дават засечки), но ако е на улицата има. Сръбските са доста добри, а и са с по-добро съотношение цена-качество от немските.
Не съм си купувал такива неща от нет-а, ако искаш добри магазини на едно място, че да не се разкарваш, мога да ти препоръчам на Тодор Александров и цар Самуил има три-четири магазина. Сафари и ORAGIE са едните. Имат сравнително добри цени. От БулБанк тръгни надолу по Александров, посока Син Сити. Сафари е на ъгъла с цар Самуил, Oragie е вдясно от пряката, а другите са надясно - пресичаш Александров и са пак на Самуил. Не отивай в ВИП, те са бастуни. Можеш да отидеш като на музей, но не и да купуваш от тях, мама им д*ба
Надявам се да съм бил полезен.
-
Аз имам газов пистолет от 5 години и съм съгласен с изложеното от beri_cd. За съжаление го осъзнах по-късно - няма значение дължината на цевта, при всички случаи ще стреляш от упор. Така че най-малкото пистолетче е най-удобно за носене.
А моя отдавна вече съм го прибрал в кутията."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
warior написа Виж мнениеКакво ви е мнението за газовите пистолети? Спрял съм се на този: Газов пистолет Bruni GAP 9 мм. Дали стават за някаква самозащита или само да плашиш кучета и да пускаш ракети на нова година?
Comment
-
asd
Ето нещо към общата тема изобщо за газовите оръжия. Днес мои колеги усърдно ме убеждаваха, че с газов пистолет можеш да убиеш човек от 2-3 метра. Това трябва да влезе в ТОП10 оръжейни митове. Един от същите тези впрочем преди време ме убеждаваше, че баща му е пробивал влакови релси с АК47 в казармата, без оптика. Не успях да намеря нещо на такова разстояние, че да му покажа за какво става дума.
Comment
-
Благодаря много за мненията! Пистолета ще е за жената, но някой я посъветвал, че било по-добре да приличал на истински /боен/ та затова се бях загледал в италианския, че е голям, но не е тежък. Ама не бях се замислял за варианта, че ако го помислят за боен може да отнесе някой куршум от истински боен. Не задруго, ами ще ми тежи на съвестта
Comment
-
warior написа Виж мнениеБлагодаря много за мненията! Пистолета ще е за жената, но някой я посъветвал, че било по-добре да приличал на истински /боен/ та затова се бях загледал в италианския, че е голям, но не е тежък. Ама не бях се замислял за варианта, че ако го помислят за боен може да отнесе някой куршум от истински боен. Не задруго, ами ще ми тежи на съвестта
Иначе ако се върнем към турските неща- при добра натренираност (патрон в цевта, споснато чукче и предпазител) може с едно движени да взведе чукчето ида свали предпазителя..но трябва да потренира.
Comment
-
cat1 написа Виж мнениеКъм гсо вече продават муфи за изтрелване на 15мм гумени топчета с тях са перфектни за самозащита
Comment
Comment