Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Автомат KRISS .45ACP

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #46
    ами - да - но със статив няма да има разлика, или поне ще е минимална от разсейването на попаденията при единична стрелба. А предимството на даденото пушкало идва при автоматичната. Или освен, стенда да е стандартизиран да държи пистолета примерно като "90 килограмов мускулест боец с яки китки" , та да го имаш предвид, ако си 75кг.
    "Foolish people — when I say "foolish people" in this contemptuous way I mean people who entertain different opinions to mine. If there is one person I do despise more than another, it is the man who does not think exactly the same on all topics as I do." - Jerome K. Jerome

    Comment


      #47
      ами - да - но със статив няма да има разлика, или поне ще е минимална от разсейването на попаденията при единична стрелба.
      това не е вярно - разлика има, при това огромна - виж там какви сили и с какъв интензитет действат на ствола и на цялото оръжие при единична и при автоматична стрелба. пак повтарям азубчната истина - точността и групираността са качества на оръжието и боеприпаса и се измерват обективно. Точността на стрелеца е нещо съвсем различно.

      Comment


        #48
        От тестовете на стенд действително няма да има полза. Цевната кутия е неподвижна, цевта е неподвижна - как ще се разбере, дали системата за компенсиране на отката работи?

        Comment


          #49
          AYB написа Виж мнение
          От тестовете на стенд действително няма да има полза. Цевната кутия е неподвижна, цевта е неподвижна...
          Не са неподвижни. Стендовете позволяват движение на оръжието назад и нагоре. Виждал ли си Ransom rest? Има подобни и за дълги оръжия.
          Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

          Comment


            #50
            Този примерно позволява само движение назад, нагоре не. Т.е. цевта не мърда.

            Smoothly handles everything from a .223 to a .416 Rigby even a 50 BMG! Remote trigger release included! Check out more at our website: www.hyskore.com

            Comment


              #51
              AYB написа Виж мнение
              Този примерно позволява само движение назад, нагоре не. Т.е. цевта не мърда.
              Не е съвсем така, защото масата върху която е монтиран стенда позволява движение нагоре. Освен това дори от напълно неподвижен стенд ще има разлика в разсейките които дават отделните оръжия, което се обуславя от различните вибрации на цевите, различното нагряване и т.н.

              Comment


                #52
                цевта мърда, но не така, както я държи човек. целта на стенда е да се избегне субективният елемент - стрелеца и да се отчетат х-ките на оръжието и боеприпаса - уморих се да го повтарям вече. независимо от това как е захванато оръжието то пак ще има променлива точност и групираност - в определени рамки.

                Comment


                  #53
                  кало написа Виж мнение
                  цевта мърда, но не така, както я държи човек...
                  Кой именно човек? Опитен, неопитен, 50-килограмов, 150-килограмов? Захватът на оръжието е индивидуален и твърде различен при различните индивиди, за да се вмести в това опростено определение. Правилното държане на оръжието е сериозна част от обучението по стрелба. Например, Шоша засича, ако се държи хлабаво, защото част от енергията, нужна за задвижване на автоматиката се поглъща от стрелеца. Същото важи и за някои автоматични пистолети ако се държат хлабаво (limp-wristed).

                  Това, което казах за стендовете си остава вярно, виждал съм ги на живо как работят.
                  Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                  A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

                  Comment


                    #54
                    Кой именно човек?
                    същото казвам и аз - целта на стенда е да лимитира фактора "човек". това, че правилното държане на оръието е важно никой не отрича, но това нито добавя, нито намалява точността и групираността на оръжието.

                    Comment

                    Working...
                    X