Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Берета по-добра от МР-40?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Берета по-добра от МР-40?

После справедливых упреков в отстойности иллюстраций, а также маловнятного полунаезда-полупредложения собственных услуг одного мастера русской словесности, мы-таки сподобились критической статьи по контенту . Понятно, что господин Исаев недоволен отсутствием глидерунгов, таблиц со станкочасами и…

МП.40 очень технологичен, несмотря на довольно сложный возвратный механизм.
    Однако союзникам удалось превзойти немцев - масленка, стэн и ппш оказались куда более технологичными изделиями.
    Сами немцы в конце войны ориентировались на МП.3008 (то есть стэн) для фольксштурма и на беретту для вермахта (ее в 1944 году в два раза больше, чем МП.40 произвели (145 тыщ против 75), а в 1945 МП.40 вообще меньше двухсот штук сделали - против 85 тыщ беретт). Да и после войны сами немцы беретту, а не МП.40 использовали.
    Това ме впечатли. А всички са свикнали само да плюят италианците.

thorn

Средновековните църкви в България

А всички са свикнали само да плюят италианците.
    Съвсем не всички . Ако си спомням, даже сме спорили по този въпрос .
    А италианците са техническа нация и имат достатъчно много добри разработки на въоръжения.
    А и какво значи "по-добър" - по-технологичен май в този случай.

Comment

И според мен по-скоро сме свикнали да "плюем" повече по италианския войник, а не по италианския инженер
      (\_/)
      (°_°)
      (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Берета е фирма с петстотин годишна история, така че...

Comment

Warlord написа Виж мнение
          И според мен по-скоро сме свикнали да "плюем" повече по италианския войник, а не по италианския инженер
          И по производителите на танкове, на самолети, особено на бомбардировачите, на авиационни двигатели и на корабни оръдейни кули.

thorn

Comment

по производителите на танкове, на самолети, особено на бомбардировачите, на авиационни двигатели и на корабни оръдейни кули.
            Май в повечето случаи съвършено неоснователно или, да се изразя иначе, със същите основания, с които можем да "плюем" по колегите им в други държави.

Comment

Warlord написа Виж мнение
              Сори за офф , но явно не си имал работа с италианци аз работя с италиански инженери и не мога да кажа много хубави неща за тях. Едва ли манталитета им се е променил за последните 60 г. Наистина имат хубави разработки примерно тежкия бомбардировач на Piaggio, Semovente-то, Fiat G. 55 и др., но успешните им разработки като цяло са значително по-малко в сравнение с тези на другите воюващи държави. И имат малко извратено чувство за дизайн . А според данните за произведени Берети явно личи предпочитението на немците към този модел оръжие , а то едва ли неоправдано - търсели са просто ултималния вариант, които явно се е оказал Берата-та.
              Beausйant

Comment

А според данните за произведени Берети явно личи предпочитението на немците към този модел оръжие , а то едва ли неоправдано - търсели са просто ултималния вариант, които явно се е оказал Берата-та.
                Както обсъждахме на едно друго място, картечните пистолети не са основно пехотно оръжие, та съответно не са в центъра на вниманието на съответната служба за въоръженията. В пехотата се използват сравнително малко, основно въоръжение са за специализирани подразделения и части - десантни, щурмови. Дори и сред парашутно-десантните подразделения основното въоръжение пак е пушката за не малка част от войната, допълнена от автоматични пушки (като FG-42) и картечни пистолети, а не заменена от тях.
                Може би картечния пистолет "Берета", който е бил на въоръжение в италианската армия, е бил по-технологичен за произвеждане или пък след окупацията на Италия са използвали готовите мощности.
                Доколкото успях да намеря сведения, такива картечни пистолети (първоначално от модела от 1928 г., а по-късно и от модификациите му от 1942 и 1944 г.) са използвани предимно в Африканския корпус. По-късно са ги използвали и в разни фолкщурм подразделения.
                В специалните им подразделения са използвали копие на британския "Стен".

Comment

AYB написа Виж мнение
                  Берета е фирма с петстотин годишна история, така че...
                  Така че какво? С картечния пистолет Берета не съм стрелял, така че не мога да дам мнение по въпроса. Но нито Beretta 1915, 1922, 1923, нито известният модел 1934 са нещо особено. Аз лично ги слагам в дъното на военните пистолети по много причини. Най-вече поради тъпото разположение на разединителя.

Отзивите на българските полицаи за Берета 1922 също далеч не са ласкави. Справка - книгата на Агоп Казазян "Оръжието на българския полицай 1878-1944"
                  Last edited by Nick; 19-09-2008, 20:02.
                  Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                  A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Bertrand de Blanchefort написа Виж мнение
                    И имат малко извратено чувство за дизайн .
                    Италианците се считат за най-добрите дизайнери в света - не разбирам кое не възприемаш? Примерно на оръжейният шедьовър Beretta 92FS кое му е извратеното? Има просто съвършени форми!

Comment

AYB написа Виж мнение
                      Италианците се считат за най-добрите дизайнери в света - не разбирам кое не възприемаш? Примерно на оръжейният шедьовър Beretta 92FS кое му е извратеното? Има просто съвършени форми!

Шедьовър на рекламата ... Не знам дали си го барал , ако успееш , обърни внимание на дебелата дръжка и затвор , ужасният просвет на мерните прибори , отвратителното разположение на предпазителя , който особено сполучливо се спуска при бързо зареждане ,прекалено " дълъг"спусък , по-лоша групираност в сравнение с ръбове като "СИГ Сауер " например...

Comment

Ник, откъде ни в клин ни в ръкав го изби на дърти пистолети, като ясно се говореше за това нещо отгоре. И даже не е важно дали ТИ си стрелял с него и дали на ТЕБ ти е харесало. Интересно беше, че е харесало на немците.

Ако искате да си мерите пи......, /пистолетите/ - направете си друга тема.

thorn

Comment

Thorn написа Виж мнение

Интересно беше, че е харесало на немците.

Ми, то зорът какво ли не прави!Германците особено много са харесвали и ППШ, ако е за въпрос.Да не говорим за "руска автоматична винтовка с оптичиски прицел" - СВТ.Из едно наставление на германците занимаващи се с лов на партизани.

Comment

Todor Pavlov написа Виж мнение
                            Шедьовър на рекламата ... Не знам дали си го барал , ако успееш , обърни внимание на дебелата дръжка и затвор , ужасният просвет на мерните прибори , отвратителното разположение на предпазителя , който особено сполучливо се спуска при бързо зареждане ,прекалено " дълъг"спусък , по-лоша групираност в сравнение с ръбове като "СИГ Сауер " например...
                            Присъствал съм на стрелба с Beretta 92FS - един наш майор от поделението си го беше купил. Перфектен е просто!

Но за българина няма угодия и това си е! Световно признато оръжие, на въоръжение къдели не, обаче сега разбираме, че бил с "дебела дръжка", "отвратително разположение на предпазителя" и т.н.

Comment

Thorn написа Виж мнение
                              Ник, откъде ни в клин ни в ръкав го изби на дърти пистолети, като ясно се говореше за това нещо отгоре. И даже не е важно дали ТИ си стрелял с него и дали на ТЕБ ти е харесало. Интересно беше, че е харесало на немците.

У, колко грубо, "дърти пистолети". Обаче аз възпитано ще отговоря на нелюбезния ти въпрос - не съм го "избил" на пистолети, а отговарям на комeнтара за историята на фирмата Берета и нейната релевантност към качеството. Капиш или да ти го напиша по-простичко?

Също така не е важно какво ТИ мислиш за важно.

И не ми се прави на разпоредител с плоски остроумия къде и какво да си мерим. Ясно?
                              Last edited by Nick; 26-09-2008, 20:24.
                              Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                              A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Working...
                              X