Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Невидим за рентген или метал детектор пистолет от бъдещето

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

[QUOTE=AYB;227722]Има бе! Не си ли чувал за българското устройство "Снифекс"?!

Пак ме изпревари!Освен Снифекс има и Спектър с когото охраната на някои големци първо проверява местото за срещи /кафенета,ресторанти и т.н./ за поставени ИВУ-та.Имам чувството,че последното устройсто е ширпотреба - използувасе почти масово.

Comment

lobo написа Виж мнение
      Пак ме изпревари!Освен Снифекс има и Спектър с когото охраната на някои големци първо проверява местото за срещи /кафенета,ресторанти и т.н./ за поставени ИВУ-та.Имам чувството,че последното устройсто е ширпотреба - използувасе почти масово.
      За "Спектър" не съм чувал... Какво представлява, как работи? Само нитросъединения ли засича?

Comment

[QUOTE=AYB;227722]Има бе! Не си ли чувал за българското устройство "Снифекс"?!
        Знам за това устройство. Вестник "ВО" помести статия навремето. Пожелавам успех на конструктора, но "Снифекс" няма никъде (официлно)приет в държавна структура. Следователно, не са фактор (поне за сега)Багетите за търсене на вода, също реагират над взрив.Уважаеми колеги, a за тях ще пишем ли ?!?

Comment

Използва се от частни охранителни фирми. Прочети статията!

Comment

От чисто технологична гледна точка действително е голямо предизвикателство да се създаде оръжие "невидимка". Предполагам, че в арсенала на спецслужбите има и други интересни разработки. Някой ако знае нещо да пише!

Comment

Дърво, пластмаса, гума нали можеш да обработваш? Няма никакво предизвикателство.
              Информация за размисъл. Рентгените на "Хайман" са много добри.Ползват се в цяла Европа (и България). С такава апаратура можеш да преброиш колко цигари са останали в кутия, намираща се на дъното на пълен куфър. Но никой рентген не дава възможност да определиш тютюн или марихуана има в цигарата. Няма разлика в изображението на тротил и буца сирене.

Comment

другаря парабелум написа Виж мнение
                Дърво, пластмаса, гума нали можеш да обработваш? Няма никакво предизвикателство.
                За топлинен двигател с вътрешно горене развиващ мощност от около 2300 конски сили (за 9х19 para при 10см цев е приблизително толкова), здравината на материалите все пак е от значение!

Comment

AYB написа Виж мнение
                  За топлинен двигател с вътрешно горене развиващ мощност от около 2300 конски сили (за 9х19 para при 10см цев е приблизително толкова), здравината на материалите все пак е от значение!
                  Нашият двигател трябва да издържи само 20-30 постъпателни движения на буталото.Аз предлагам 5,6мм, а не 9х19.И най-важното!!!
                  Свободно се продават гумени маркучи за работа под високо налягане. Лично видях за 1000 атм...Има и без армировка. Реже се с нож.
                  Всъшност, много големи оръжейни фирми вече ползват тази техника-нанизан градински маркуч върху тръбичка от полилей, вместо масивна цев.

Comment

Нашият двигател трябва да издържи само 20-30 постъпателни движения на буталото.Аз предлагам 5,6мм, а не 9х19.И най-важното!!!
                    Свободно се продават гумени маркучи за работа под високо налягане. Лично видях за 1000 атм...Има и без армировка. Реже се с нож.
                    Всъшност, много големи оръжейни фирми вече ползват тази техника-нанизан градински маркуч върху тръбичка от полилей, вместо масивна цев.
                    Дай примери за такива "оръжейни шедьоври".

Comment

AYB написа Виж мнение
                      Дай примери за такива "оръжейни шедьоври".
                      Хенри AR-7. Малокалибрена автоматична пушка за оцеляване.Тежи колкото "Макаров", даже не потъва при падане във вода. При честа употреба създава проблеми.

Comment

Хенри AR-7. Малокалибрена автоматична пушка за оцеляване.Тежи колкото "Макаров", даже не потъва при падане във вода. При честа употреба създава проблеми.
                        Очаквах да видя тръбички от полилей, армирани маркучи, но уви - нищо такова!

Comment

AYB написа Виж мнение
                          Очаквах да видя тръбички от полилей, армирани маркучи, но уви - нищо такова!

Аз видях вместо тебе, сега ще ти разкажа:
                          Цевта тук е съставена от тънкостенна тръбичка и излят върху нея пластмасов кожух. И няма никакви ползвани специални материали с чудесни свойства. Просто 22дп не изисква много, относно здравината на конструкцията.
                          Ти можеш и сам да почустваш, колко е силата на този патрон. Направи този опит, ако не те е страх?! Намери "Марголин" и патрони (като за начало най-слабите възможни). Постави палецът на стрелящата ръка върху затвора отзад (от ляво на петела ако си десняк). Нека палецът задържи затвора заключен. Огън!!! Аз пробвах...и имам палци...

Comment

Ти се научи да пишеш грамотно! Значи боядисването на текста в бяло отстрана на модераторите има ефект!

Comment

Обърни повече внимание на споменатия по-горе способ за стрелба. Той е измислен от Съветски защитници на чистата околна среда. Не е културно да се ръсят гилзи където падне.

Comment

Обърни повече внимание на споменатия по-горе способ за стрелба. Той е измислен от Съветски защитници на чистата околна среда. Не е културно да се ръсят гилзи където падне.
                                А пък друг опита нещо подобно с Макаров........

Comment

Working...
                                X