Един въпрос. Имам една китайска пушка, купена на промоция за 25 лева преди три години. Обаче някак си слабичка ми се вижда. 5,5 при 180 м/с. Реших да си купя пушката Крал-Магнум - турска при 5,5 240 м/с, а при 4,5 310. Интересува ме дали някой е работил с такава и има ли информация дали е добра.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пневматично оръжие - балистика
Collapse
X
-
Погледни една турска, на фирмата Хатсан mod.125 - 305 m/s на 5,5 мм. Има всякакви модификации- със синтетични, дървени и камуфлажни приклади, с оптика, без оптика, с двуноги, промо-комплекти и т.н. всички базирани на мод.125.
От любителския клас не видях по-мощен аналог дори и сред 'марковите' пневматики.
А цената е съвсем приемлива- варират от 220 до към 360лв. в зависимост от екстрите.GOTT MIT UNS!
Comment
-
peterpetroff написа Виж мнениеПогледни една турска, на фирмата Хатсан mod.125 - 305 m/s на 5,5 мм. Има всякакви модификации- със синтетични, дървени и камуфлажни приклади, с оптика, без оптика, с двуноги, промо-комплекти и т.н. всички базирани на мод.125.
От любителския клас не видях по-мощен аналог дори и сред 'марковите' пневматики.
А цената е съвсем приемлива- варират от 220 до към 360лв. в зависимост от екстрите.
Мисля, че тези балистични калкулатори не са приложими при пневматиките. Все пак той е не е правен за "чашки".Защо да е лесно, като може да е трудно?
Comment
-
Навсякъде в сайтовете на известни оръжейни магазини не пропускат да споменат, че Хатсан мод.125 и 135 са най-мощните пневматики на пазара в момнета (предполагам че се отнася само за любителския клас). На 4.5мм му дадоха 380 м/с, което си е откровено свръхзвуково пушкало, с претенции за доста сериозни (и деструктивни) възможности.GOTT MIT UNS!
Comment
-
При 4.5 на Хатсан сачмата преминава от свръхзвукова в дозвукова скорост, което нарушава точността. АЗ си взех Кросман 2100 класик. ПЦП 4.5 мм, макс скорост 230 м/с. Мислех че е малко, но не е. ПРи седем напомпвания на помпата дава тази скорост, а аз с повече от 4 не стрелам. При три напомпвания проби тенекия и навлезе дълбоко в дървото зад нея. Справя се без проблеми с косери, врабчета и т.н. Предполагам, че при макс скорост със стоманените сачми може да убие куче без проблем, ако го удари в главата. Продавачът каза, че можела да пробия черепа и на диво прасе, но съм скептик, докато не видя с очите си.I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.
Comment
-
Гост
За отстрел на дивеч се счита, че са нужни 10J на килограм живо тегло. При 230m/s за 4,5mm се падат около 13J - демек можеш да отстреляш животно до около килограм. Кучетата май са по-тежки...
А това за прасето е голям майтап! Даже ловни сачми 13/0 рекушират понякога от глиганския череп! Това съм го чул от ловци.
Comment
-
AYB написа Виж мнениеА това за прасето е голям майтап! Даже ловни сачми 13/0 рекушират понякога от глиганския череп! Това съм го чул от ловци.
Comment
-
Гост
uzi71 написа Виж мнениеНапълно съм съгласен с написаното. Лично на мен подобен рикушет ми се е случвал и с 32гр. бренеке 1050 бара от 10 м. , но причината за това е че куршума /както и съчмите/ приплъзва, а не удря челно черепа. Иначе всичко от 3/0 нагоре пробива без проблем.
Comment
-
AYB написа Виж мнениеЗа отстрел на дивеч се счита, че са нужни 10J на килограм живо тегло. При 230m/s за 4,5mm се падат около 13J - демек можеш да отстреляш животно до около килограм. Кучетата май са по-тежки...
А това за прасето е голям майтап! Даже ловни сачми 13/0 рекушират понякога от глиганския череп! Това съм го чул от ловци.
Абе ако го ударя във врата или в окото или в главата препендикулярно, не м исе вярва, че кучето ще оцелее.I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.
Comment
-
AYB написа Виж мнениеПрасето подгонили те после да те набоде с бивните?
Comment
Comment