If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
AYB-е,горд собственик съм на един брой "Удар" със само два артисали патрона - "слезоточни".Да знаеш случайно,някъде из българско да се продават боеприпаси за него?
Изделието има изключително тарикатско устройство! Предпазителят му е всъщност пласмасовият спусък изтеглен малко напред.При натискане на спусъка същият опира в пъпка на дръжката и не може да се произведе изстрел.Без да има подвижен затвор и изхвъргач,може да се изстрелят всичките патрони последователно един след друг като от обикновен пистолет.С помоща на малко лостче можеш да изпразниш пълнителя на веднъж.
Първо го бях виждал в списание някакво и след около година го видях на живо.Направо да ти кажа паднах от коня!Невероятно нещо.
Струва ми се все пак,че то не е 100% мейд ин Рашън.По-късно виждах нещо подобно в сп."Дойче вафен .......",но дали е подобно или само си приличат е божа работа.
AYB-е,горд собственик съм на един брой "Удар" със само два артисали патрона - "слезоточни".Да знаеш случайно,някъде из българско да се продават боеприпаси за него?
Изделието има изключително тарикатско устройство! Предпазителят му е всъщност пласмасовият спусък изтеглен малко напред.При натискане на спусъка същият опира в пъпка на дръжката и не може да се произведе изстрел.Без да има подвижен затвор и изхвъргач,може да се изстрелят всичките патрони последователно един след друг като от обикновен пистолет.С помоща на малко лостче можеш да изпразниш пълнителя на веднъж.
Първо го бях виждал в списание някакво и след около година го видях на живо.Направо да ти кажа паднах от коня!Невероятно нещо.
Струва ми се все пак,че то не е 100% мейд ин Рашън.По-късно виждах нещо подобно в сп."Дойче вафен .......",но дали е подобно или само си приличат е божа работа.
Нямам представа дали се продават боеприпаси за "Удар"-а. Аз изобщо не се интересувам от предлагането и продажбите по оръжейните магазини. Виж, накоя интересна книжка да ми попадне...
"Удар" е уникално оръжие, съчетание на простота, ефективност, новаторство, оригиналност и т.н.
В областта на техниката от 17-18 век насам няма нищо 100%-во! Както и друг път съм казвал; всяко съвременно научно-техническо творение може без преувеличение да се разглежда като общочовешко (колективно) дело. Много хора от различни националностти са работили в една или друга степен и са допринесли по нещо за крайния резултат. Затова не бива да се спори от сорта "кой е първи", а да се изхожда от това, кой е "напипал" най-вярното решение.
Бях качвал изрезки от една книга на уникален револвер-пръстен. Сега някакъв пич е качил клип в www.zazz.bg Клипът е отвратително направен, но се гледа: http://vbox7.com/play:843163f0
:rock: Ето го въпросният пистолет от музея на МВР. Той е система Галоа - френска измишльотина, която работи с 8 мм къс патрон. Скоро намерих такъв, но нямам негова снимка. А на дъното няма никаква маркировка за да се разберат повече подробности.
На екземпляра от музея отзад, както се вижда има лястовича опашка за монтиране към някакво приспособление в ръкавица. Миналата година видях вариант със дървена вложка, която се нанизва на лястовичата опашка и е по удобна при стрелба. Изделието стреля като се стисне в ръката и механизмите му се завъртят и прещракат. :1087: Ако изобщо има някакъв стрелкови ефект, то той е в рамките на метър-два.
Мерните прибори са пожелателни, и само отпред на цевта има малка бронзова пъпка играеща ролята на мушка. :fahr39:
:tup: Изрових от някъде една снимка на заловени от руснаците различни стрелкови приспособления, като някой от тях са газови. Картечните пистолети Стен са със заглушители, като единия е разрязан да се види колко са лоши империалистите
Дебелият пистолет в ляво (това вероятно е заглушител), кал. 5,56 мм., се твърди, че е бил в оборудването на американския пилот Гари Пауерс, свален с ПВО-ракета земя -въздух, на 1 май 1960 г. в района на Саратов със разузнавателен самолет Локхийд U-2. :fahr39:
Ето малко предистория, Танкисте. Пистолетът Голоа (разкошно инкрустиран) който ти си видял, идва от известен Шуменски колекционер, активен член на "Традиция". Лъжа ли се? Той го предоби чрез измама от един наивник. Доста години минаха, още ми тежи че аз ги запознах...Иначе въпросният колекционер беше много доволен, подари ми нещо...така, за услугата. Явно, обаче, грях съм имал...Подаръка скоро го изгубих...
Ето малко предистория, Танкисте. Пистолетът Голоа (разкошно инкрустиран) който ти си видял, идва от известен Шуменски колекционер, активен член на "Традиция". Лъжа ли се? Той го предоби чрез измама от един наивник. Доста години минаха, още ми тежи че аз ги запознах...Иначе въпросният колекционер беше много доволен, подари ми нещо...така, за услугата. Явно, обаче, грях съм имал...Подаръка скоро го изгубих...
Голям грях си стoрил, голяма злочестина и хляба, които ядеш, много е за тебе! Само изповед може да те избави от лошавото! Кажи чадо, какво си направил на мирянина?
Голям грях си стoрил, голяма злочестина и хляба, които ядеш, много е за тебе! Само изповед може да те избави от лошавото! Кажи чадо, какво си направил на мирянина?
Ще отговоря с реплика от филма "Куршум за рая":
"...Аз грях имам, ама и ти грях имаш, аркадаш..."
Приятелю, откажи се от празното голословене.То е качество присъщо на жените...
Ще отговоря с реплика от филма "Куршум за рая":
"...Аз грях имам, ама и ти грях имаш, аркадаш..."
Приятелю, откажи се от празното голословене.То е качество присъщо на жените...
Comment