Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Необичайно и екзотично оръжие

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Nick написа
    Хайде малко екзотика и от мен. Хем истинска, не от популярна книжка или аксесоар на Джеймс Бонд.

Както знаете, при системите с отвод на газовете буталото е или над цевта, или под нея, или в някои по-редки случаи е встрани от цевта. При показаната по-долу система, обаче, буталото е около цевта. Снимките показват газовата система в работно положение и разглобена (буталният прът е изваден, буталото е придвижено назад, пружината и задвижващата втулка са придвижени напред за нагледност). Кой ще назове оръжието?
    Това не е ли системата на "Барницке"? Или тука имаме не просто затормозяване на затворния блок, а действие подобно на принципа на АК например? С тази разлика, че тука буталото е не над цевта, а надянато на нея.

Чудя се на пистолета-пръстен, който съм показал на снимка по-горе; абе дали като стреляш с него, после няма да ти се наложи да си бинтоваш пръстчето? Макар и да води стрелба с флоберови патрони - откат има и той ще се погълне от пръста разбира се.
    Last edited by ; 03-05-2007, 10:15. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Продължаваме по-нататък...

Comment

Ама пишете и вие по-темата!

Comment

:rock: Ето го въпросният пистолет от музея на МВР. Той е система Галоа - френска измишльотина, която работи с 8 мм къс патрон. Скоро намерих такъв, но нямам негова снимка. А на дъното няма никаква маркировка за да се разберат повече подробности.
          На екземпляра от музея отзад, както се вижда има лястовича опашка за монтиране към някакво приспособление в ръкавица. Миналата година видях вариант със дървена вложка, която се нанизва на лястовичата опашка и е по удобна при стрелба. Изделието стреля като се стисне в ръката и механизмите му се завъртят и прещракат. :1087:
          Ако изобщо има някакъв стрелкови ефект, то той е в рамките на метър-два.
          Мерните прибори са пожелателни, и само отпред на цевта има малка бронзова пъпка играеща ролята на мушка. :fahr39:

:tup: Изрових от някъде една снимка на заловени от руснаците различни стрелкови приспособления, като някой от тях са газови. Картечните пистолети Стен са със заглушители, като единия е разрязан да се види колко са лоши империалистите
          Дебелият пистолет в ляво (това вероятно е заглушител), кал. 5,56 мм., се твърди, че е бил в оборудването на американския пилот Гари Пауерс, свален с ПВО-ракета земя -въздух, на 1 май 1960 г. в района на Саратов със разузнавателен самолет Локхийд U-2. :fahr39:
          Last edited by танкиста от Харков; 03-05-2007, 16:20. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
          От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

AYB написа
            Това не е ли системата на "Барницке"? ..
            Не, не е на Барницке. Неговата само забавя отварянето на затвора. Тук затворът е позитивно заключен.

Хайде да помогна малко - това е самозарядна пушка. Патронът за нея не се използва в никое друго оръжие, той е създаден само за нея. По тази причина стрелям с нея веднъж на две години.
            Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
            A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

танкиста от Харков написа
              :rock: Ето го въпросният пистолет от музея на МВР. Той е система Галоа - френска измишльотина, която работи с 8 мм къс патрон...
              Танкисте, дал си много интересни снимки. Това френско пушкало действително е доста забележително, а на третата снимка се виждат някои от показаните вече неща - "стреляща ръкавица", пистолети тип "писалка" и др. Е, аз не разполагам със симков материал, а и няма какво и къде да снимам - затова ще продължа да ви "заливам" с грозни и нескопосано направени графики от книгите...

Nick написа
              Не, не е на Барницке. Неговата само забавя отварянето на затвора. Тук затворът е позитивно заключен.

Хайде да помогна малко - това е самозарядна пушка. Патронът за нея не се използва в никое друго оръжие, той е създаден само за нея. По тази причина стрелям с нея веднъж на две години.

Аз се предавам, не знам какво е това чудо! :sm186:
              Last edited by ; 03-05-2007, 18:54. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Танкисте,аз се издъних с "голоа"-то."Протектор" е нещо друго което е кръгло,ама когото се говори без да се мисли задължително става така.
                По отношение на оня пищов с дебелата цев - той си е английски от старо време.А пък другаря Паурс,пилота на Ю-2 е бил въоръжен с "Рюгер" кал. 5,6мм също със заглушител.Този модел,който прилича на "Люгер" но без макарите.Спомням си от едни агитационни табла от време оно, на които табла бяха снимки на сваленият самолет,въоръжението на летеца и т.н.Направило ми е впечатление боеприпасите на Паурс - 5-6 кутийки флоберови патрони марка "Уинчестър".

Comment

Ник, да не е 7.5мм винтовка Vz.52 ?

Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Няма как да пропусна едно уникално руско оръжие за самоотбрана - устройството "Удар". Без съмнение мога да кажа, че това оръжие ми е направило изключително добро впечатление със своята интересна и уникална конструкция. Замислино е по времето на СССР като спецоръжие за служителите на КГБ и Милицията, а след промените е пуснато на гражданския пазар като средство за самоотбрана на населението. За по-любознателните ето линка на производителя му: http://www.mayak.kirov.ru/catalog/guns/ydar/

Comment

Юлиан Август написа
                      Ник, да не е 7.5мм винтовка Vz.52 ?

Браво, позна - Puška Vzor 52, но патронът не е 7,5 мм, а 7,62х45. Произвеждана е само между 1952 и 1954 г.

Апропо, снимката, към която си дал линк не се вижда при мен. След работа ще щракна моята Vz 52.
                      A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Хм, снимката е от world.guns.ru Там са сгрешили боеприпаса и аз не съм обърнал внимание. На повечето места из нета дават 7,62х45 като "slightly stronger " спрямо 7,62/39, но до колко е така, не ми е в компетенцията. Пък и само на картинка съм ги виждал... :vsad:

Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Юлиан Август написа
                          Хм, снимката е от world.guns.ru Там са сгрешили боеприпаса и аз не съм обърнал внимание. На повечето места из нета дават 7,62х45 като "slightly stronger " спрямо 7,62/39, но до колко е така, не ми е в компетенцията. Пък и само на картинка съм ги виждал... :vsad:

Колега, ти интересуваш ли се от стари боеприпаси?
                          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Юлиан Август написа
                            ...На повечето места из нета дават 7,62х45 като "slightly stronger " спрямо 7,62/39...
                            Ето снимките, които обещах, включително на 7,62х45 сравнен със 7,62х39. Че "чехът" е по-мощен, по-мощен е; колко точно - трябва да отворя справочника, но в момента ми се спи.

Comment

А при мен има и калашник с тоя патрон и една картечница пак чешка и пак с него...

Comment

svs написа
                                А при мен има и калашник с тоя патрон ....
                                Калашников или Samopal Vz58?

Comment

Working...
                                X