Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пистолет или револвер? Предимства и недостатъци.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Zvero написа
    Ще кажете че 7,62 патрон няма достатъчно възпираща сила? Вярно е. Само че , само че за мен е въпрос на зона на поражение, нали ?
    С една дискретна дупчица* в челото на куршума нещата се променят драстично... :wo-oh: Мнението ми е че предшественика му-7.63 е първият пистолетен магнум боеприпас... а ТТ ... тук очевидно е наблегнато повече на АКУСТИКАТА , отколкото на БАЛИСТИКАТА... :mhehe: крушките угасват ..., кермидите са пукат...
    А иначе , сериозно , дулният пламък , който при ТТ е в изобилие , е с изключително възпиращо/шокиращо / въздействие на близки разстояния-1-3м.

---------------
    *Дупчицата действително трябва да е не повече от 2мм , за да не стържеш със шомпола ризницата от цевта . :tup:

Comment

На тоя принцип ловците които ползват 7.63х39 отдавна режат или пробиват върха на стандартните куршуми за да може да се отдаде повече от енергията. Иначе аз и досега смятам че този калибър е твърде слаб за тази цел /за лов на глигани де.../.

Comment

uzi71 написа
        . Иначе аз и досега смятам че този калибър е твърде слаб за тази цел /за лов на глигани де.../.
        ТТ-йският ли? :mhehe:

С две думи :за предимство на револите намирам голямото разнообразие от патрони за съответния калибър-газови,шокови,облечени , съблечени,и полутакива , хидрошокови,съчмени, бронебойни , леки,тежки,мощни или спортни...и прочие, което не се отразява на презареждането.Нещо ,с което автоматика не може да се похвалиТ.е. за различни нужди използваш едно и също/познато/ оръжие , а варираш с боеприпасите. :tup:

Comment

Todor Pavlov написа
          ТТ-йският ли? :mhehe:

С две думи :за предимство на револите намирам голямото разнообразие от патрони за съответния калибър-газови,шокови,облечени , съблечени,и полутакива , хидрошокови,съчмени, бронебойни , леки,тежки,мощни или спортни...и прочие, което не се отразява на презареждането.Нещо ,с което автоматика не може да се похвалиТ.е. за различни нужди използваш едно и също/познато/ оръжие , а варираш с боеприпасите. :tup:
          За калибърра имах предвид 7.62х39 от Калашников /техн. грешка/.
          Относно боеприпасите на револвера не разбрах кои от изброените липсват в калибър 9х19 защото аз не видях такива.

Comment

Всичко е въпрос на лично придпочитание,особености на телосложението и ниво на подготовка.Първото лично оръжие, което си купих беше револвер Смит и Уесън/ 3 инча 357 понеже по него време служебното ми беше ЧЗ 75 В и ми беше писнало да сменям игли и да отстранявам задръжки, а лятото да го чистя всеки ден .В момента имам и РРК и Броунинг НР, а револвера го прехвърлих на жена ми.А въпроса кое е по-добро- револвера или пистолета е тъп.Важно е за какво ти трябва оръжието, колко пари можеш да отделиш за оръжие и патрони за стрелба и кое ти е на сърце като го видиш,хванеш и стреляш.За различните цели и хора си има и различни оръжия.
            СМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !

Comment

Стич написа
              ...ЧЗ 75 В и ми беше писнало да сменям игли и да отстранявам задръжки...
              Зла магия ще да тегне над българските потребители на ЧЗ-75! Те са единствените, които се оплакват от "счупени игли" и "задръжки". Аз също имам ЧЗ-75Б и това е един от пистолетите, с който стрелям най-често; навярно имам 1500-2000 патрона през него без нито една задръжка. Ческа Збройовка има филиал тук, в САЩ - в Канзас Сити, Канзас, толкова са популярни продуктите на фирмата ( http://www.cz-usa.com/ ). Продадени са десетки хиляди ЧЗ-75 на американския пазар. Досега не съм чул нито един американски потребител да се е оплакал по нито един от многобройните оръжейни форуми в САЩ. Интернет е усилвател на информация (и дезинформация) и един да се беше оплакал, щеше да бъде разнесено по цялата "мрежа". Но става точно обратното, това оръжие се възхвалява за неговата надеждност и безотказност. Свидетелство за надеждността на конструкцията е и фактът, че това е най-копираният пистолет в света - както армейски, така и граждански образци.

Та си мисля, че това, което се случва в България е резултат или на черна магия, или на световен заговор от страна на SIG-Sauer, Glock, Beretta и каквото още се смята за най-най.
              Last edited by Nick; 01-12-2006, 04:05.
              Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
              A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа
                Зла магия ще да тегне над българските потребители на ЧЗ-75!
                :mhehe: Злата магия се нарича йефтин боеприпас направен някъде по тъмни гаражи и дупки и продаван най-официално като оргинал :kill_myse
                Това е за мен Черната Магия в България. За да не правят изцепки пистолетите, просто трябва да се използват нормални патрони пък били те скъпи. Лично мнение!
                Друг е въпросът, че някои оръжейни магазини купуват патрони с изтекъл скрок на годност от Чужбина и ги пробутват на нашия пазар. Я си признайте като стреляте със Западни патрони изобщо гледате ли какво пише на дъното на гилзата или гледате кутийката щото е шарена? :1087:
                В днешно време всеки може да копира в домашни условия кутийките на патронченцата, като им сложи дата на годност до 2015 година. Примери много, будали също.Аз също съм се минавал и затова вече си отварям очите на четири барабар с очилата които нося :mhehe:
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Един от любимите ми пищоли е ЧЗ и с моя хромиран 85-В пък съм хвърлил безотказно повече от 5000 ... Имах и адаптер за 22 ,с който съм правил чудесни групи. В едно списание посветено на 75-тицата се твърдеше , че със съответното почистване системата е дала 100 000 изстрела .Продадох гопролетта на 2003г тъй като беше свързан с лоши спомени.
                  За зла участ същото лято ми се наложи да играя "жертвата" на въоръжен грабеж. Не казвам магистрален , щото беше в около 03 през нощта на междуселски път към морето. Някъде около с.Т. Каблешково. Тъй като бях сам в колата си позволих малко екшън ,шпорейки с мръсна газ по един прашен коловоз и гледайки със съжаление 22калибровата беретка на седалката до мен. Да спомена само , че първото нещо което направих ,преди геройското офийкване,беше да смъкна всички странични стъкла за да минимализирам щетите :mhehe: щото имаше помпа в единия/бухалката в другия не я броя/...
                  Както и да е , ... веднага щом се върнахме в Пловдив направих нужното да се сдобия с ново ЧЗ , този път 75-В,от което не съм имал никакви оплаквания.Това обаче не значи , че ще го използвам при идентична ситуация ... просто дава повече самочувствие... Между впрочем , наблюденията ми , а те се базират на десетки хиляди изстрели с какво ли не ,налагат извода за липсата на всякакви капризи от ЧЗ 75 при стрелба с различни боеприпаси.
                  Last edited by Todor Pavlov; 01-12-2006, 19:34.

Comment

Всеки има собствено мнение и предпочитания затова се продават толкова марки и модели - всекиму според потребностите. Естестествено това не иозначава , че ще започна да харесвам ЧЗ-то повече тъй като забележките ми към него не се отнасят само до надеждността но и до корозионната устойчивост /ако това върху него е оксидация то тя е много калпава/ и до ергономията /лично на мен не ми пасва идеално - вече обясних защо/.

Comment

uzi71 написа
                      Относно боеприпасите на револвера не разбрах кои от изброените липсват в калибър 9х19 защото аз не видях такива.
                      Има ги , да .С малка забележка , че на някои гилзите трябва да ги вадиш наръка...

Comment

uzi71 написа
                        ...забележките ми към него не се отнасят само до надеждността но и до корозионната устойчивост /ако това върху него е оксидация то тя е много калпава/ и до ергономията /лично на мен не ми пасва идеално - вече обясних защо/.
                        Оксидация? Каква оксидация? Освен ако не говориш за над двадесет годишен екземпляр, CZ-75/85 е с полимерно покритие. Или греша? Всички, които съм виждал, са или хромирани, или покрити с черен полимер. Само един съм виждал оксидиран, от най-ранните образци с по-късите направляващи релси.

Ергономиката е много важен параметър, но е 100% субективен.

Що се отнася до надеждността на ЧЗ-75/85, досега бях останал с впечатлението, че тези които казват "ненадежден" нямат никакъв опит с ЧЗ; "знанията" им са от сорта "един познат каза..." Това, разбира се, сигурно означава, че познатите ми са такива, приказват без да знаят... Това, разбира се, не трябва да хвърля и сянка на съмнение върху твърденията на тези, които всъщност не познавам. Напълно е възможно оръжието да е ненадеждно и точно това е, което ме интересува. Случаят със Стич за мен е абсолютно уникален и безкрайно интересен, защото това е първият потребител на ЧЗ-75, когото чувам да твърди, че има ЛИЧЕН опит със счупена игла. А най-интересното е, че той докладва за ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ("...и ми беше писнало да сменям игли и да отстранявам задръжки..") Колко ли игли са това, 2, 5, 10? Повече? При нормална експлоатация???

Бързам да заявя, че нито за секунда не се съмнявам в достоверността на цитираното твърдение и че то е резултат на личен опит от прилежната употреба на оръжието. Нещо повече, готов съм да се свържа с CZ-USA и да им опиша случилото се. Абсолютно съм убеден, че те ще се постараят да компенсират един свой клиент - при положение, че случилото се може да бъде подкрепено с някакви доказателства (сериен номер на оръжието, счупените игли и други повредени или лошокачествени компоненти)

Моят личен опит с Customer Service на компанията ми дава основание за подобно твърдение. Свързвал съм се два пъти с компанията, един път за нови чирени (от по-тънките), вторият път за магазин с голям капацитет (бяха забранени за внос по това време) и имам отлични впечатления. Освен това всеки сериозен производител би се зарадвал на информация, посочваща евентуално слабо място на конструкцията, защото това би позволило усъвършенстването й и повишаване на нейната конкурентноспособност. Така че, който има личен негативен опит с ЧЗ-75 нека се обади, аз мога да бъда връзката с CZ-USA. Без съмнение, българският опит е уникален и за мен ще бъде чест да го споделя с компанията.
                        Last edited by Nick; 01-12-2006, 23:55.
                        A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа
                          ...Пълненето на автоматичен пистолет е трудно, а за някои по-слаби жени и невъзможно при пистолетите с техните силни възвратни пружини. При револверите няма такова нещо, единственото физическо усилие е това при натискане на спусъка. ...

Само да допълня , че преди преодоляването на възвратната пружина/ а да не забравяме и тази на ударника/, любимата ни трябва да премине през още едно изпитание-пружината на пълнителя.Лентоването с 2мм маникюр е ужасяващо... :aaa:

uzi71 написа
                          Ами 75В е голям , тежък с несъразмерно малък затворен блок койт затруднява бързото зареждане и някакси не ми пасва. Последното важи и за Джерико 941 който е негов дериват. А за антикорозионната защита на чешките оръжие чак не ми се говори - до сега не съм срещал по слаба. Да добавя че и ударната игла има неприятното своство да се чупи.

.

Узи ,нямам намерение да те кандърдисвам ,но май ми се струва ,че не долюбваш ситемата щото ти е служебна.По задължение някак си. Направи прост експеримент -вземи в едната си ръка "Берета" , Сиг Сауер", вземи"Глок" или "Хеклер и Кох" ,а в другата ЧЗ-75.При незначителни разлики в дължините на цевите виж разликите в дебелината на затворните блокове, виж и височините им , след това сравни общите габарити , обърни внимание и на дръжките им-ще намериш ли с по-тънка.Накрая ,така просто на ръка сравни и теглото .Антикорозионната защита пък е в такива вариации както и на другите системи-оксидиране , хромиране има и позлатени ако щеш , с тази разлика , че при конкурентите не се сещам за полимерна.Контактувам с много стрелачи и оръжейници и не съм чул, а щеше да ми направи особенно впечатление , защото съм имал две такива оръжия,някой да е имал проблем с УСМ, камо ли пък счупена игла.А по отношение "малкият" затвор-защо ти е бързо зареждане ,като патрона ти е в патронника?
                          Last edited by Todor Pavlov; 02-12-2006, 00:23. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Пистолета наистина ми е служебен , обаче и Макаровия е такъв , а него си го харесвам. Относно ръкохватките тази на ЧЗ наистина е по тънка от Глок или НК обаче на мен те ми пасват по добре. Счупена игла съм виждал само веднъж /не на моя пистолет и причината беше в патрона - от втората световна , черен стоманен/. Относно тесния блок - ами на тренировка има задължителни упражнения за бърза стрелба със зареждане и е неприятно когато в бързината захванеш рамата /сещаш се че нищо не става/. Относно оксидацията - значи тази "боя" отгоре била полимер - може обаче се бели като за световно, а и блока на Глок е метален с полимерно покритие , но не съм виждал то да пада.

Comment

uzi71 написа
                              причината беше в патрона - от втората световна , черен стоманен/..
                              Такива са за МР- различни модификации и е с усилен заряд.Много подходящи са за бързо непълно разглобяване на Р-38 или за придаване на бъбрековидна форма на обицата на "Стар" модел В.

Всъщност някой да е чул за строшена игла на револвер от усилен патрон?
                              Last edited by Todor Pavlov; 03-12-2006, 01:52. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Todor Pavlov написа
                                ...Всъщност някой да е чул за строшена игла на револвер от усилен патрон?
                                От усилен патрон може да се счупи какво ли не, но иглата едва ли. Въобще това за счупените игли при ЧЗ-75 са митове и легенди. ЧЗ-52 (не 75/85, това е друг модел, който показах в предишно мое съобщение) чупи игли, но при многократна "суха стрелба", когато в резултат на хилядите удари кристалната структура издребнява ("наклеп") и металът става крехък. Пак повтарям - СУХА СТРЕЛБА и то при съвършено друг образец.

Това за ЧЗ-52 бе дискутирано интензивно по американските форуми когато оръжието се внесе за пръв път в САЩ в по-големи количества (преди около 10 години). Предполагам, че оттам и бабините деветини за ЧЗ-75/85 от някой чул-не разбрал специалист. Проблемът за повреждане на иглата при многократна суха стрелба важи в по-голяма или по-малка степен за всички оръжия . Затова се продават т.нар. "snap caps" - учебни патрони с подпружинен "капсул", абсорбиращ енергията на чукчето, които се използуват за "суха стрелба". А не Драган Петканов да седи и от скука да щрака 100000 пъти на празен патронник... За съжаление, не съм виждал този вид учебни патрони в България.

Както гласи поговорката "Кажат ли, че сестра ти е курва, не можеш да обясниш, че всъщност нямаш сестра"

Comment

Working...
                                X