Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пистолет или револвер? Предимства и недостатъци.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

твърдо за пистилет

Здравейте,
    може да съм малко консервативен в избора си на лично оръжие, но съм твърд привърженик на пистолета. Личният ми е 7.62 ТТ. Избрал съм го не за цената, това ме е вълнувало най-малко. Плосък , изчистен от всичко излишно , само 850 гр, направен е да се носи с патрон в цевта. Знаем че е забранено, нося си отговорността. Ще кажете че 7,62 патрон няма достатъчно възпираща сила? Вярно е. Само че , само че за мен е въпрос на зона на поражение, нали ?

Comment

тя дискусията откъде тръгна, докъде стигна...

нека уточним - пистолет или револвер за какво?
      ако е за главните им потребители - силите за сигурност, то спор няма - пистолетът е на върха.
      ако е средство за самозащита на гражданина... всеки си решава. аз съм на мнение - горко на тази държава, чиито граждани ходят с оръжие, за да се защитават... или горко на хората, които мислят, че да си запазят пет лева от някой вечерен пишман-обирач е по-важно от живота на тоя обирач...

Comment

В интерес на истината и аз съм привърженик на пистолета; по-съвършенно оръжие е, по-удобно и актуално от револвера. Но умишлено защитавам "другата страна", защото смятам, че се дават често пъти необективни и неточни оценки по въпроса. Избора на систeма оръжие е строго индивидуален, не съществува строго правило за това. Преценява се доколко на притежателят му ще върши работа в реални ситуации, в които може да попадне. Това е общо-взето.
        Last edited by ; 25-11-2006, 12:22.

Comment

lobo написа
          Павлов,откъде ги вадиш тези картинки бе.Хубави са,ако не броим войнишкото платнище.Що не ги правиш на фона на паметника срещу кабинета ти.
          Засега се справям сам , но при оферта от подходящ асистент... :streichel

Comment

Не че се раздвоявам между автоматици и револи ... но ето и прекрасните възможности на едно гепардче от приятелския форум:

Comment

Само за протокола!
              Имахме старо народно лечение за личности ходещи с патрон в цевта, когато това не е необходимо.
              И то беше - празна гилза* на онова място, дето не го огрява слънцето.
              Така цели два часа
              Почваше се от 7.62, при повторно нарушение 12.7, за рецидив 23 мм
              само няколко пъти е стигано до 12.7, рецидив никога не е имало;-)

*На гилзите имаше шнурче - да не се "загубят" случайно
              Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

Екстра е...

Comment

ValBo написа
                  Само за протокола!
                  Имахме старо народно лечение за личности ходещи с патрон в цевта, когато това не е необходимо.
                  *На гилзите имаше шнурче - да не се "загубят" случайно
                  Ха-ха явно всички други са ходили без патрон в цевта. На този принцип при нас трябва да търсим някой без патрон в цевта , че да ме сложим гилза /ами той ще е абсолютно малцинство/.

Comment

Надявам се, че работиш като охранител- бодигард по модерно му.
                    Тогава мога да приема нуждата от патрон в цевта. Но затова си има достатъчно разработени пистолети със спусъков и ръкохватков предпазител.
                    Макаров и ТТ не са между тях.

Comment

Понякога се налага и охрана , но в повечето случаи задачите са по офанзивни.

Comment

Мисля, отдавна би трябвало да е станало ясно, че узи71 е професионалист в определен отрасъл И смятам, че въпросите трябва да се ограничат дотук, защото такова форумът трябва да остане донякъде анонимен, особено що се отнася до личните данни.
                        Само като вметка де, просто така да отбележа
                        XV mile the sea brode is
                        From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Само посочвам местата и професиите при които е нужно,а и позволено да се носи патрон в цевта.
                          Адски малко са

П.С.
                          Мда, то не трудно да се досетиш, стига да имаш време за ровене. С тия Шипки - работата ясна.:-)
                          Е някой ден се надявам да имам повече време и да поспорим - требе ли или не требе да има патрон в цевта:-)
                          Last edited by ValBo; 28-11-2006, 00:26.

Comment

Извинявам се предварително, че ще се отклоня от темата, но държа да споделя нещо с вас!!!
                            Слизам сутринта към мазетата на блока, в който живея и по стълбите забелязвам, че крака ми се намира буквално на милиметри от една добре оформена купчинка фекали. Добре че не настъпих точно там!!! С храчките и пикнята по стените отдавна съм свикнал, но това вече е уникум... Съжалявам, че GSM-ма ми е от обикновенните модели и не може да снима, иначе щях да кача въпросната гледка за да я видите...
                            Абе това е ненормална, откачена, дива работа... Нямам думи просто...

Comment

Ма мой ли такъв ароматен финал на темата ... Аз се трепя да правя кадро на убостии...

Трий!... Трий бърже !...

Comment

Не бе, това не е финал, а нещо за разпускане и смях...

Comment

Working...
                                X