Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стрелково оръжие (пехотно въоръжение)
Collapse
X
-
картечниците БАР:ми американците си нямат друга лека картечница през ВСВ
Comment
-
Schwarzlose написаАз малко късно видях темата ама мисля да се включа.Относно картечниците БАР:ми американците си нямат друга лека картечница през ВСВ и това е едно смотано и неудобно оръжие откъдето и да го погледнете даже и след модификацията му, ако някой не вярва или иска да спори да ми дойде на гости и ще сравним на живо поне четири системи леки картечници от ВСВ като конструкции и т.н.ще ги разглобим огледаме и пак ще говорим.По прицип картечниците ми са слабост и се интересувам доста от тях :fire:То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
T.N.F. написаТака, не можах да прочета абсолютно всичко, обещавам, че все пак ще го направя. Искам само да добавя нещо, мисля, че го нямаше в информацията на Parabellum. Ставя дума за нещо, много важно поне според мен - въпросният пистолет Люгер Парабелум, използван през ВСВ, е "родоначалник" на масово използвания и в наши дни калибър 9х19 мм. А създаването на ПМ след войната води до създаването на уникалния калибър 9х18 мм. Макаров, което се води отцепничество от стандартите, абе общо взето типично за братушките
Колкото до Макаров-не си прав.Патронът 9х18 е създаден през 1938 година и ссе нарича 9х18 Kurtz , просто започналата война попречва на немците да го доразвият.Те са придвиждали да го вкарат в полицията, защото той запълва празнината, която се получава между 7.65 Браунинг и 9х19.Първият вече е бил слабичък, а вторият прекалено мощен. На полицаите им е трябвал лек пистолет с мощен патрон-за скрито носене. 9х19 не може да се приложи за пистолети със свободен тип затвор, защото е прекалено мощен, затова те правят 9х18.
След войната руснаците прибират всичко-машини и заводи, харесват патрона и правят техният си МакаровТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
messire Woland написаПистолетът, който наричаме "Парабелум" не е ли още от времето преди или около Първата световна война? Аз поне съм държал в ръцете си такъв, на който беше гравирана годината "1916".То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Schwarzlose написаЦитат:БАР ми е непозната като система
Ми като си дойдеш в България ела ми на гости ще я видиш на живо ,ще я разглобим и ще се запознаеш с нея като система.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Schwarzlose написаМи аз ходя на почти всяка сбирка в Полтава така,че сигурно ще се видим тогава.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Не съм сигурна дали избрах правилно темата, но попаднах на два линка (може би - с еднакво съдържание), които може да представляват интерес - 'exploded' firearms drawings:
на Urban Armory
на Guns World"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
C4 написаNjamam kirilica i shte stoi kato garga pri ljastovici pokrai drugite temi!!!
..............Rodna rech omaina sladka......... ne ne stava na latinica!!!!! :lol:
Ще опитам да ти помогна ето постинга ти преведен от тук http://forum.abv.bg/ в дясно има бутон с дребен шрифт Latinica/Кирилица напиши текста тук копирай го цъкни това бутонче там преводачката го превежда и превода и го пусни тук. Преводачката остава отворена, а страницата може да я затвориш..
Има и програмки за писане на фонетика не флекс тайп, а тази качих я в постинга си ако имаш интерес свали я и я инстални може да я ползва всеки идеална е.
Нямам кирилица и ще стои като гарга при лястовици покрай другите теми!!!
..............Родна реч омайна сладка......... не не става на латиница!!!!!C4 написаНе съм съгласен с теб! Единствените модернизации на АК са просто подобряване на сплавта на цевта! А калибъра е на въоръжение от ВВ2! АК влиза на въоръжение масово след ВВ2!
Колкото за т.нар. "дебалансирани патрони" не е добра идеята и в момента се изтеглят or въоръжение масово! Причината е че може да уцелиш в рамото и да го убиеш или пък да се целиш в гърдите и да го раниш просто.
А за скороста на 5.45 и 7.62 може да се спори много! Това най вече зависи от оръжието! Вярно е че повечето 5,45 имат добра начална скорост, но ТТ стреля с 7.62 и е най-скоросртрелния пистолет в света! Поразяваща сила не може да се иска от такова оръжие естествено! Дупчи и си заминава! другото нещо е че точноста наистина е по-добра при 5.45, но при 7.62 отклонението е много малко. Естествено за права стрелба се има предвид ако можеш да видиш мишената от такова растояние без оптика(200-300 метра)!
Естествено ако искаш да убиваш някои........действаш по стил Мосат! Стреляш с 22 Магнум и само в главата!!! То патрона е тип флоберк като размер и е почти невъзможни за идентификация просто защото пробивната му сила е просто огромна. Вярно е че няма никаква стопираща сила, но ако ще го спираш вече трябва да излезнем от военното въоръжение и да си говориме за 357 Магнум; .50; 44-45 магнум; 9x19 ПАРА......... и т.н.
Колкото до бронежилетките....
При тезтовете на последната Гюрза, едно от изпитанията беше точно пробиване на такава бронежилетка! Проби 7 полицейски (които са по-сигурни от армейските) и се спря във гърба на 8мая. Е вярно е че това се води за едно от оръжията с най-голяма пробивна сила но все пак аз срещу такова не заставам та ако ще и с няколко бронежилетки да съм!
Това което е най-умното според мен по време на войните при руснаците е че повечето от оръжията са им с един калибър! Включва всичко от пистолети (ТТ), автомети (АК), снипери (СВД), че и картечници (ПК)!!!!
Значи писането в оръжеен форум е и как да кажа отговорност все пак.
1.Цевта на АК не е сплав а студено кована високолегирана стомана.
2.Подобренията на АК 47 до днес са безброй! погледни тук http://www.desant.com.ua/fotovoor/ стрелят вече с фиксирани редове по три!
3."ТТ стреля с 7.62 и е най-скоросртрелния пистолет в света!" това шега ли е??? Нито е скорострелен нито е с най-висока начална скорост от КНО изобщо.
4.И за Мосад си оплел здарво нещата - да- за екзекуции ползват .22lr - това няма общо с .22mag и нито един от двата няма голяма пробивност...още повече, че .22lr е оловен, но е тих и достатъчен за изстрел в тила.
5.Ако Гюрза пробие 7 полицейски жилетки аз ще се застрелям публично и ритуално!
6. при руснаците тези калибри дето си изброил са РАЗЛИЧНИ. Иначе размера на цевта е еднакъв прави се с един режещ инструмент.
Comment
-
Ти ъъ такова, не забеляза ли че отговаряш на пост от преди ПОВЕЧЕ ОТ ЧЕТИРИ ГОДИНИ. Да не говорим че съответният форумец от много време си е заминал.
На това му се вика некрофилия по западните форуми :mhehe:albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Imperial написаТи ъъ такова, не забеляза ли че отговаряш на пост от преди ПОВЕЧЕ ОТ ЧЕТИРИ ГОДИНИ. Да не говорим че съответният форумец от много време си е заминал.
На това му се вика некрофилия по западните форуми :mhehe:
Comment
-
Fil написа...1.Цевта на АК не е сплав а студено кована високолегирана стомана...
....6. при руснаците тези калибри дето си изброил са РАЗЛИЧНИ. Иначе размера на цевта е еднакъв прави се с един режещ инструмент.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Nick написаАма че изказване! Стоманата не била сплав? А какво е тогава? "Размера на цевта е еднакъв прави се с един режещ инструмент" - кой размер? Един само режещ инструмент?
За единият режещ инструмент имах предвид, че с каквито инструменти се прави цевта ТТ / свредла протяжки и т.н./ с такъв се и прави картечна цев - унификация...това разбира се е компромис за пистолетен калибър има много кусури 7,62.
Comment
Comment