Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Перспективна екипировка

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Перспективна екипировка

    Предлагам да споделим тук какво ново се появява по тази тема. То не е малко - всяка сериозна армия по света има своя програма за бъдещия войник, достигнала до определен етап на развитие и внедряване.

    Това е доста забавно, но и информативно филмче (излязло сега) за руската концепция "Ратник". В случая - най-вече екипировка за бойци от армейското тактическо разузнаване.



    Трябва да се отбележи, че демонстрираните видове леко стрелково оръжие тук са само такива, освободени от гриф "секретно" и далеч не отразяват реалното състояние на перспективните разработки и възможностите им. особено по отношение на модулност, видове прицели, точност и групираност, нови боеприпаси etc.
    Last edited by кало; 07-01-2013, 00:41.

    #2
    Има един брой на Armada от 2009 където са представени повечето програми на различните държави. И са представени без фанфари и венцехваления, само факти и анализ.
    Recalibrating my lack of faith in humanity...

    https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

    Comment


      #3
      Да, това е смисълът на темата - да се пускат материали по перспективната екипировка. Не виждам некви разтърсващи венцехваления във филмчето, руснаците не случайно купиха някои образци и ползват опит на французи, италианци и германци. С оглед на това, което е в момента, то Ратник несъмнено е крачка напред за руските ВС. Интересен елемент е, че все пак филмчето е заснето при минус 15-25 градуса. Най-сериозният минус при тях е липсата на БЛА на всички нива. С комуникацията май имат някакъв напредък, но засега далеч от някои западни конкуренти по отношение на масовост.

      Comment


        #4
        малко ретроспекция - американския проект за бъдещ боец от 1959 г.





        Comment


          #5
          Ей го материалът на Армада. Без картинки. Ако на някой му се занимава, може да пробва да го намери в scribd или другаде. Аз преди файла някъде. го имах, но нещо ми се затри файлът някъде.
          http://www.thefreelibrary.com/Future...w.-a0199463373
          Recalibrating my lack of faith in humanity...

          https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

          Comment


            #6
            Русия реши да утвърди на въоръжение екипировката "Ратник" за сметка на френския "FELIN" от която бяха закупени бройки за тест.
            Според началника на Военно-научния отдел на Сухопътните войски Александър Романюта до 5 години е възможно пълното преоборудване на цялата руска армия.

            Comment


              #7




              На Дне инноваций Минобороны РФ впервые увидел живьем российский действующий экзоскелет (для благозвучности разработчики назвали его экзоатлет). Этот облаченный в экзоскелет молодой человек легко брал на грудь 90-килограмовый бронещит. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

              Comment

              Working...
              X