Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
Някой спомня ли си онзи напоителен и яростен спор преди много години, ще е това прецесия и има ли връзка с пробиваемостта на проектила? Където Ник извади едни хубави формули, и емпирични изследвания и имаше някой който не му вярваше?
Е тук на клипа на няколко места прецесията се вижда ИДЕАЛНО (например на 0.26). Вижда се и това което бях написал че газовете не обтурират равномерно проектила и го дестабилизират в началото.
Намерих и темата: http://forum.boinaslava.net/showthre...EB%F1%E8/page3
Даже един от първите въпроси в коментарите е за това но никой не му е отговорил.Last edited by Amazon; 17-05-2015, 18:44.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Хайде и от мен нещо любопитно, най-големите и най-малките пистолетни патрони с централно възпламеняване - .500 Tranter, 4.25 mm Liliput, 3 mm (2.7 mm) Kolibri.
Е, почти - .577 Webley е по-голям... Трентър е ¹2. Също така 2 mm Berloque (дясната снимка) е по-малък от Колибри, но не е централен, а тип Лефоше.
Те това е размах!Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеДано съберат някой лев.
Ха дано, пък парите да отидат в музея. Вътрешната експозиция е пълна скръб.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
StrEagle написа Виж мнениеhttps://www.warhistoryonline.com/mil...ey-border.html
танковете от турската граница, готови за търг в Музея на Военната Слава Ямбол
Тук сме дискутирали надълго и нашироко темата и реставрацията на машините. Все още търсим "Пантерите" )))))))))))
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Кратък обзор на някои средства за свръзка в руската армия (аз, като свързночник по военна специалност, подобни неща при нас не съм виждал)
Оригинал взят у nortwolf_sam в Об армейской электронике Интересный обзорный материал размещён на портале zonatex.ru: Армейские портативные компьютеры и планшеты Рассмотрим что используют в российской армии из карманной электроники. И что предлагает российский рынок защищённых портативных устройств.…
Comment
-
StrEagle написа Виж мнениеНикто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
Comment