Sharana написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
кало написа Виж мнениеВсъщност, на внезапната проверка си летят и Ми-28Н, и Ка-52...В учениях задействованы самол¸ты Су-25, Су-24МР, Су-27СМ, МиГ-31 и вертол¸ты Ми-8, Ми-24 и Ка-52. Самол¸ты стратегической авиации Ту-95МС
По данным военного ведомства, «к выполнению учебно-боевых задач в ходе проверки привлекаются летные экипажи ЮВО и военно-транспортной авиации ВВС России, задействованы самолеты Су-24, Ил-76, вертолеты Ми-28Н, Ми-35 и Ми-8 различных модификаций.Last edited by Sharana; 23-07-2013, 21:01.
Comment
-
имам визуално усещане, че гледам учение на българската (или подобна) армия. Някак си липсва усещането за велика сила.
Comment
-
Снимки от руско-китайските учения "Мирная миссия-2013"
Някой запознат може ли да каже руснаците (третата снимка) с "Ратник" ли са?
EDIT: Явно не.
Новейшую боевую экипировку для военнослужащих сухопутных войск «Ратник» впервые представят широкой публике на выставке Russia Arms Expo-2013 (в конце сентября)
Comment
-
Така, това на снимката е по-голямата част от бойната екипировка по програмата Боец-21, код Ратник, първи етап, за разузнавателните армейски подразделения. За мс е това -
Като цяло - има три етапа - в момента се тества комплектът по втори етап, а до 2020 трябва да се тества и въведе комплектът от трети етап. Какво съдържат не е напълно ясно.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеСпецназа яко бачка по маратонки:Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
А причината за употребата на маратонки в Афганистан е, че стъпиш ли на мина с тях си губиш само стъпалото, а с щатния ботуш си губиш крака до коляното. "Очилцата ширпотреба" вършат прекрасна работа всъщност. Едни такива(дори не най-скъпите на Смит Оптикс, които ползвам само навън в слънчево време защото са тъмни) вече няколко пъти са ми спасявали очите от парче картон изхвърлено от IDPA мишена и от 9 мм гилзи ударили се в страничната преграда на ТИРаКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
А причината за употребата на маратонки в Афганистан е, че стъпиш ли на мина с тях си губиш само стъпалото, а с щатния ботуш си губиш крака до коляното."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
През 80-те години маратонки в Съветския съюз е имало по-малко, отколкото в България. Не се произвеждат, не се внасят официално (или почти не се внасят) - пълен дефицит. Когато бях на екскурзия в СССР през 1987 г., искаха да ми купят маратонките "Ромика" (българско производство), с които бях обут. А вероятно доста от вас си спомнят, че това определено не бяха върхът на маратонките.
Моето подозрение е, че в сравнение с "кубинките", приети в армията тогава (предполагам, че това е била лятната армейска обувка в СССР), повечето други обувки, и особено маратонките, са били значително по-подходящи за ходене дълго време.
Comment
Comment