Eguo написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ядрени арсенали
Collapse
X
-
Това е интересно. Какви други задачи може да изпълнява ПРО и по-специално SM-3 извън защита от балистични ракети? Не говоря за Иджис, той не е създаван като елемент на ПРО. Не говоря и за Пейтриът, защото и те като С-300 и деривати не могат да се използват за защита от междуконтинентални балистични ракети.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеТова е интересно. Какви други задачи може да изпълнява ПРО и по-специално SM-3 извън защита от балистични ракети? Не говоря за Иджис, той не е създаван като елемент на ПРО. Не говоря и за Пейтриът, защото и те като С-300 и деривати не могат да се използват за защита от междуконтинентални балистични ракети.
Сатан има една-единствена задача - унищожение.
Comment
-
(Съжалявам. Но аз малко знам български. Така че аз използвал на ваш шаблон текста.)
А аз говоря за балистични (и крилати) ракети като средство за преодоляване на ПРО. Тук са включени от тактически до стратегически противоракетни отбрани, тоест доста широк кръг защита, съответно системите са разнообразни - морски, подводни, земя, въздушните и т.н. Ракети също са разнообразни - Р-30, РТ-2ПМ2, PC-24, Р-29РМУ2 т.н.
Това са мобилни и стационарни системи, подходящи за разгръщане във всяка точка на света и осигуряващи много прилична система за преодоляване на противоракетна отбрана на врага.
ПРО на НАТО (срещу Русия) има една единствена цел - в случай на ядрен конфликт и ядрен удар срещу Русия, за да се гарантира невъзможността за ядрен отговор от Русия.
П.С.
Сравнете БВП Русия и общи БВП на НАТО - е нелепо.
Русия винаги ще се опитват до по-ниски разходи, за да се гарантира унищожаването на противника в случай на агресия срещу нея.
Това е единствената цел.
Comment
-
Лично аз говоря за ПРО като защита против крилати и балистични ракети.
Руснаците създадоха "убийци на АУГ" с една-единствена задача. Времето показа, че това решение е със съмнителна ефективност дори в собствената си задача, друго не може да върши, а не е ясно и колко по-евтино е излязло.
Русия не може се състезава със САЩ по изграждане на ПРО,
Сатан има една-единствена задача - унищожение.
Интересно. Сатана-та е най-страшното оръжие, създавано в човешката история досега, а те искат да го заменят с по-ново и по-страшно.
Comment
-
кало написа Виж мнение????? ДАли ще се намерят някакви аргументи в цифри, наименования и прочее за това твърдение?
Eguo написа Виж мнениеРусия винаги ще се опитват до по-ниски разходи, за да се гарантира унищожаването на противника в случай на агресия срещу нея.
Това е единствената цел.
Слагам "сигурност" в кавички, защото напоследък заплахите имат много необичаен вид и не е сигурно, че ядрения арсенал може да осигури необходимата защита.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеДокато Русия развива стратегическите ракетни войски с цел да гарантира собствената си сигурност, САЩ развиват ПРО и я разполагат по целия свят, с което печелят съответното влияние. Разбираш ли - Русия влага ресурси в една не съвсем ясна борба за "сигурност", докато САЩ в това време управляват света благодарение главно на различните военни приоритети.
Слагам "сигурност" в кавички, защото напоследък заплахите имат много необичаен вид и не е сигурно, че ядрения арсенал може да осигури необходимата защита.
За тях - няма забрана.
Основното нещо - финансови възможности.
Русия има по-слаби финансови възможности.
Уверен съм, че през следващите години (10-15 години) ракети ядрени оръжия ще могат да гарантират сигурността (защита) на Русия от от евентуална агресия НАТО.
П.С.
Начини и средства за защита - избор на всяка държава.
България разполага с ракети ядрени гаранции за сигурността от САЩ (НАТО).
Русия не разполага с тази привилегия.
Русия трябва да се грижи за собствената си сигурност.
Добър или лош - но това ме устройва лично.
Comment
-
Eguo написа Виж мнениеОсновното нещо - финансови възможности.
Русия има по-слаби финансови възможности.
Та мисълта ми е, че в една друга реалност Русия също можеше да "върши бизнес" по света с помощта на свои по-практични системи. Не знам, може и да не съм прав. В крайна сметка това е страна, която е преживяла цялата тежест на едно вероломно нападение и може би опита я учи да бъде свръхпредпазлива.
Eguo написа Виж мнениеУверен съм, че през следващите години (10-15 години) ракети ядрени оръжия ще могат да гарантират сигурността (защита) на Русия от от евентуална агресия НАТО.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнение
В една агресия от сирийски тип нещата може да се окажат по-сложни. Чета, че вече имате някакви проблеми в Кавказ.
Основното нещо - да че не има никакви проблеми в Кремъл.
Кухулин написа Виж мнение
Та мисълта ми е, че в една друга реалност Русия също можеше да "върши бизнес" по света с помощта на свои по-практични системи. .
Сега няма реална възможност за това. Надявам се, че при нашия живот, Русия ще може да се движи в тази посока.
Comment
-
кало написа Виж мнение????? ДАли ще се намерят някакви аргументи в цифри, наименования и прочее за това твърдение?
Comment
-
Преди време САЩ създадоха АУГ - оръжие, което върши всичко.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
нямам представа доколко политическата мантра "оръжие на агресията" е повлияла върху това решение. Може да е била само оправдание, а може да е била основна причина.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
Comment