Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Повреда ударна игла на 9мм Джакал Дуал

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Повреда ударна игла на 9мм Джакал Дуал

    Във форума няма отделна категория за ГСО, тъй че пускам темата тук.

    Проблема е следният - въпросния 9мм ДД е на турската фирма Екол-Волтран. Купен е преди ~6 месеца и са изстреляни около 200-300 халостни патрона (Озкурсан и Фиочи).

    Ударната игла "заседна" в гнездото си и беше перманентно в предно положение. Самата игла е съставна (съдейки по диаграмата в книжката) и се състои от ударна игла, направляваща игла (движещите се като едно) и пружина, като вероятно сглобката е пресова (не съм сигурен, но е неразглобяема). При удар от чукчето иглата отива напред, а в момента, в който чукчето се върне назад се връща и иглата (горе-долу чукчето играе ролята на гърбица на разпределителен вал, а иглата е клапанът). Иглата заседна в гнездото си и се връща само с леко натискане по ударната й част отпред, след което при нов изстрел - същия проблем. Направляващата игла представлява цилиндрично тяло, което завършва с венец (разликата в диаметрите е ~1мм, дължината на венеца по оста е ~1-2мм). Леглото й е цилиндричен отвор, завършващ като пресечен конис, чийто малък диаметър е с ~1мм по-голям от този на венеца на направляващата игла, а големия диаметър - с още ~1-2мм. Височината на конуса (в случая - дължината по оста на отвора) е ~1-2мм. Иглата се движи свободно в леглото, венеца не ляга в конусната част на отвора, а "продължава" напред. По венеца обаче се беше получило задиране, което беше и причината да засяда в отвора и да не се връща назад. Проблема не беше в пружината, тъй като усилието за избутване беше твърде голямо. Изпилих венеца (чието предназначение не мога да разбера, предвид свободния ход и диаметъра на отвора) с около 0.5мм. Тоест, намалих двойно разликата в диаметрите на цилиндричната част и венеца. Проблемът изчезна.

    Въпросите ми са следните :
    1. Какво е предназначението на венеца или е там от конструкторски съображения?
    2. Каква е причината за подобна повреда/задиране?
    3. Отнемане от диаметъра на венеца ли е правилният подход в такъв случай?
    http://rayofhalifaxproductions.com/26662

    #2
    Разбрах какви са проблемите. Първия от тях е - тази турска компания има много, ама много кусури. Всичко друго : Видео наръчник и конструкция на газов пистолет Екол-Волтран Джакал Дуал
    http://rayofhalifaxproductions.com/26662

    Comment

    Working...
    X