Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Непозната Българска униформа

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Непозната Българска униформа

Здравейте момчета,интересува ме някой знае ли нещо за тази униформа.Кога е носена,кой род войски и т.н.Благодаря
    Attached Files

още снимки.
    Attached Files

Comment

С петолъчката ми напомнят на тези от 1970 година,ама не съм сигурен.

Comment

Едно време нашите ракетчици ходеха на стрелби на съветските полигони в Средна Азия. Дали не е за там била предназначена?

Comment

Много интересно Kramer.За сега в друг форум най-близкото предположение е Камбоджа.

Чакаме някой които я е носил да разясни....

Comment

Може би ще разочаровам някои, но в края на 70-те години имаше някакви партиди с облекла шити по поръчка на други армии,които явно не са отговаряли на заложените критери.Та същите тези облекла се носеха от бойчетата от Строителни войски.

Comment

Kramer написа Виж мнение
              Едно време нашите ракетчици ходеха на стрелби на съветските полигони в Средна Азия. Дали не е за там била предназначена?
              Неееее..., аз съм бил краставичар, т.е. ракетчик, но не съм носил такава униформа, нито тук в БГ, нито на стрелбите в бившия СССР. Верният отговор може би се крие в предишния пост.
              Прави нещо, докато мислиш какво да правиш!

Comment

Абсолютно стандартна кройка на най-масовата камуфлажна униформа след 1991г. Тук си показал само риза и клин. Въобще не е непозната...
                "Тяжело в деревне без Нагана, когда у соседа есть!..." ... ...

Comment

Кройката да, но разцветката е интересна.

Comment

В магазините за работно облекло предлагат всякакви неща...
                    "Тяжело в деревне без Нагана, когда у соседа есть!..." ... ...

Comment

Снимките ги свалих от западен форум на колекционери.Не притежавам такава униформа ,ако някой има искам да му я купя.

Comment

Общо взето у мен остава една несигурност дали това изобщо е униформа?

Comment

Това получих на имейла........Вече всичко е ясно

Здравейте,
                          току що се регистрирах, но все още нямам право да пиша и затова се свързвам с Вас.
                          конкретно:
                          - Тези военни униформи наистина са произведени в България, мисля през 80-те /сигурен съм в това/ в тогавашния завод "Биляна" в Петрич/откъдето съм/
                          Знам това, защото моята майка работеше там и успях да се сдобия с няколко комплекта, които естествено вече не са в употреба.
                          Доколкото знам /пак от същия източник-майка ми/ тези облекла са били изработвани за Ангола.
                          В Петрич все още се срещат тук-там от въпросните камуфлажи, но вече сравнително рядко.

Надявам се да съм бил полезен и ще се радвам да споделите тази информация и с останалите.

Comment

По скоро тези са от работарските облекла, виждал съм механици, заварчици и прочие "експерти по подръжката" да ги носят. Имаше и едни гащеризони в същата разцветка.

Comment

Ясно е че всички сте дечковци.
                              Навремето имаше една организация, която се казваше ОСО ( Организация за съдействие на отбраната). Въпросната организация малко преди своя завършек беше дала поръчка за дрехи, които да са камуфлажни, но въпросните дрехи така и не достигнаха до ученици и т.н. трудова младеж, защото въпросното ОСО спря да функционира през 1989 - 1990 година.
                              Предполагам, че въпросните дрешки в момента се предлагат по битаците на които се намират като военни излишъци старо военно имущество.

Comment

Working...
                              X