Здравейте момчета,интересува ме някой знае ли нещо за тази униформа.Кога е носена,кой род войски и т.н.Благодаря
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Непозната Българска униформа
Collapse
X
-
Kramer написа Виж мнениеЕдно време нашите ракетчици ходеха на стрелби на съветските полигони в Средна Азия. Дали не е за там била предназначена?Прави нещо, докато мислиш какво да правиш!
Comment
-
Това получих на имейла........Вече всичко е ясно
Здравейте,
току що се регистрирах, но все още нямам право да пиша и затова се свързвам с Вас.
конкретно:
- Тези военни униформи наистина са произведени в България, мисля през 80-те /сигурен съм в това/ в тогавашния завод "Биляна" в Петрич/откъдето съм/
Знам това, защото моята майка работеше там и успях да се сдобия с няколко комплекта, които естествено вече не са в употреба.
Доколкото знам /пак от същия източник-майка ми/ тези облекла са били изработвани за Ангола.
В Петрич все още се срещат тук-там от въпросните камуфлажи, но вече сравнително рядко.
Надявам се да съм бил полезен и ще се радвам да споделите тази информация и с останалите.
Comment
-
Ясно е че всички сте дечковци.
Навремето имаше една организация, която се казваше ОСО ( Организация за съдействие на отбраната). Въпросната организация малко преди своя завършек беше дала поръчка за дрехи, които да са камуфлажни, но въпросните дрехи така и не достигнаха до ученици и т.н. трудова младеж, защото въпросното ОСО спря да функционира през 1989 - 1990 година.
Предполагам, че въпросните дрешки в момента се предлагат по битаците на които се намират като военни излишъци старо военно имущество.
Comment
Comment