Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Легендарни Оръжия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Легендарни Оръжия

Тази тема мислех отдавна да я пусна, но някакси все забравях за нея.

Всеки е чувал за легендарният меч на Крал Артур -Екскалибур.Та въпросът ми е следният:

Колко такива легендарни оръжия съществуват?За няколко години успях да намеря само три такива меча.Единият както каза е Екскалибур,другият е Дюрандал-принадлежал на управителят на Испанската марка херцог Роланд,който е бил боен другар на Карл Велики.Третият меч е Тирфин-той пък е свързан със Скандинавската Митология.

Някой знае ли други такива легендарни оръжия?Не е задължително те да бъдат мечове.
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Легендарни Оръжия

Ами и аз така на първо преброяване (разбрахте ли бре, Арни станал губернатор в крайна сметка ) май не се сещам за други. Дори не знаех за скандинавския, че се казва Тирфин, само бях чел истории за него. А, сетих се - щита на Ахил, а в последствие и оръжията на самия Александър (той нали взима щита на Ахил). И освен това ще броим ли чисто митологичните, например чукът на Тор като стана дума за сагите?
    XV mile the sea brode is
    From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Всичко броим,саби,чукове,копия,щитове
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Всъщност, доколкото си спомням и копието на крал Артур си имаше име (та нали според една от вресиите с него убива Мордред).

Comment

Как се казва това копие?

Comment

Хубава е тази темичка... То вече не си спомниам кое беше фентъзи и кое беше легендарно, но си спомниам, че легендите на всяка от страните участвала в кръстоностните походи има свои варианти за меча на крал Артур...за Франция, Гврманиа и т.н. но за суйаление не си спомням как се казжаше краля и меча в тях.
            "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
            нека четат пред вратите
            нашата памет остъклена
            с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

ЗРАВЕЙТЕ,
              Виждам, че дрънкате старите железа. :tup:
              Един въпрос тогава, да сте чували за ЛОЕНГРИН това е немски меч - легенда? 8)

Comment

За първи път го чувам.Напиши повече инфо за него.

Comment

А за голямата Берта чували ли сте? "Да" ли чух? Еми не се и съмнявам.
                  Alliis laetum, sibi sapiens.

Comment

Big Bertha е без коментар
                    За Лоенгрин и аз не съм чувал.
                    Друго такова оръжие е Mjolnir - Чукът на Тор. Не знам много за него, всъщност - само името.
                    С вървене, ще изминеш пътя.
                    ---------------------------------------------
                    The Human Torpedos:

Nedelcho D. Bonchev (POW/K 5 Oct '44)
                    Dimiter Spissarevsky (KIA 20 Dec '43)

Salute!

---------------------------------------------

Comment

Чукът на Тор :tup:
                      "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                      нека четат пред вратите
                      нашата памет остъклена
                      с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Tva dokolkoto si spomniam dori vliza v Balgarskia chrez staro-balgarskia folklor.
                        Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.

Злобата крепи човека, а мързела го грози!
                        (собствен патент)

Comment

Легендарни оръжия? Ами сигурно са повече, отколкото мога да изброя, но ето някои, за които се сещам в момента...
                          Мечът на Крал Артур: Каледвулх ("Бронегриз", или нещо подобно).
                          Копието на Один-"Глипгирнир", ако не бъркам правописа. В понеделникк ще проверя.
                          "Андуин, пламъкът на Запада"-какво като го е зимислил Толкин...
                          Хрунгир ("Ястреб")-Оръжието, което Беоулф пробва срещу майката на Грендел.
                          "Зелената съдба"-някой да не е гледал "Тигър и Дракон"?
                          Пистолетът на Дзержински... :lol:
                          "Guns don't kill people. People kill people!" ("Romeo must die")

Comment

Asen_G написа
                            Мечът на Крал Артур: Каледвулх ("Бронегриз", или нещо подобно).
                            Мечът на крал Артур не е ли Ескалибур? Аз поне тъй знам.
                            scharfschutze ®

Comment

и "сабята, що сама се дипли до дванадасет пъти"... дамаскинята на Марко Кралевики.

Изобщо сабите дамаскини, навремето са били нещо като чудо-оръжие.

Comment

Working...
                              X