Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за зенитно оръдие

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Въпрос за зенитно оръдие

Бих бил благодарен ако някой може да ми каже какво зенитно оръдие отговаря на следното описание:

Без купол, вериги, изцяло открито, предпазител пред стрелеца, не се управлява с микрометрични винтове а с тяло, има меки облечени в кожа нагръдници към които се притискаш, старо е, много старо но бачка жестоко...
    Цитата е от друг форум, но това едва ли има значение. До колкото разбрах това чудо го има/имало го е и у нас, и е било на някаква платформа (евентуално самоходна).

П.П. Оръдието е сдвоено.

albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа Виж мнение

Comment

alex2004 написа Виж мнение
        Бих бил благодарен ако някой може да ми каже какво зенитно оръдие отговаря на следното описание:

Цитата е от друг форум, но това едва ли има значение. До колкото разбрах това чудо го има/имало го е и у нас, и е било на някаква платформа (евентуално самоходна).

П.П. Оръдието е сдвоено.
        Toва "чудо" отговаря единствено мнооогоооо отдалече на сдвоен 20 мм. корабен Ерликон. Описанието е просто за "чудо и приказ"
        Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Sailor_Malan написа Виж мнение
          Toва "чудо" отговаря единствено мнооогоооо отдалече на сдвоен 20 мм. корабен Ерликон. Описанието е просто за "чудо и приказ"
          И на мен описанието ми навява нещо морско. Описанието е от жена, казвам го само като факт, това което ме заинтригува е че по нейните думи, чудо-оръжието пръскало някакви закопани танкове на парчета.
          Първо си помислих да не е ЗСУ-57-2, но се оказа че греша, след което последва горното описание.

Update:
          Всичко е идеално балансирано, задвижва се изцяло от движенията на този който следе мишената с мерника, хванал си с ръце едни лостове - като спирачки на велосипед, дърпаш когато реши и десетте снаряда се изстрелват автоматично, нагласени са да гърмят на различна височина - мисля през 50 метра. Имат и контактен взривател. Мисля, че е нещо сръбско, защото не пишеше по него на руски, всъщност може и да е било украинско... Верижно е, прилича на МТЛБ, но е като самоходна платформа върху която е монтирана зенитката. Опред дулата са с големи огнетушители.
          Last edited by alex2004; 14-11-2008, 13:07.

Comment

Туй ли?
            На излёте века взял и ниспроверг
            Злого человека - Добрый человек. Из гранатомёта, шлёп его, козла! Стало быть, добро-то посильнее зла!

Comment

Описанието напомня на Bofors 40 mm L/70, използвано и до днес от Сърбия.
              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

http://www.quarry.nildram.co.uk/Bofors.htm питай на това прилича ли?

Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

Благодаря, попитах, сега чакам отговор.

Comment

Amonit написа Виж мнение
                    Туй ли?
                    Тая снимка е на зенитна картечница ЗУ-23 такива ползваме и ние.
                    Българската Армия е в сърцата ни.
                    http://vbox7.com/play:eb638c1e
                    http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

ЗУ-23 е зенитно оръдие
                      Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

alex2004 написа Виж мнение
                        Благодаря, попитах, сега чакам отговор.
                        не на мен на Динаин благодари...
                        Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

Во время "1-й Чеченской "войны ЗУ-23-2 устанавливали кузова "Камазов" и "Уралов".Кроме этого орудие стали монтировать на корпус МТЛБ (типа нем.Flakpanzer).
                          С началом "2 чеченской" там появляются уже заводские(Уралвагонзавод)МТЛБ с орудийной системой "кондор".
                          На излёте века взял и ниспроверг
                          Злого человека - Добрый человек. Из гранатомёта, шлёп его, козла! Стало быть, добро-то посильнее зла!

Comment

Working...
                          X