Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов продукт Българкси Термовизор

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Нов продукт Българкси Термовизор

Бях приятно изненадан от нов продукт (абе чисто много си се зарадвах)

Българския ВПК има традиционно производство на нощни прицели и стационарни уреди за наблюдение като след промените и едно посещение във Испански завод за такава техника бяха разработени и нощните очила
    от серията Дияна но досега не бях срещал информация за термовизор
    българско производство

Е сега вече имаме такъв българска разработка и производство ето данни

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

със него на
    700 метра се открива човек
    300 метра се разпазнава човек

Термовизионен мерник "OTS-50" осигурява наблюдение и прицелна стрелба в условия на пълен мрак, мъгла, пушек или прах без нужда от допълнителни инфрачервени излъчватели (пасивен режим). Дизайнът на термовизионния мерник позволява неговото използване и като преносима ръчна камера за наблюдение. Детекторът е неохлаждаем микроболометър от аморфен силиции, с работен спекрален обхват от 7 до 14 микрона. Благодарение на уникалната си конструкция, термовизионният мерник е компактен, ергономичен и надежден. Изделието е направено от подсилена алуминиева сплав, което осигурява функционирането му в изключително тежки климатични условия. Съществува възможност за промяна на мерните знаци в съответствие с използваното оръжие (М16, АК-47 и СВД). ODS-4MМерникът може да бъде свързан към външен дисплей чрез стандартен видео изход за дистанционно наблюдение. OTS-50 е снабден с адаптор за пикатини релса.

И нека да се извиня за грешката във заглавието на темата Българкси се пише разбира се Български
    Техническа грешка в бързината
    (мисля че администратора може да го промени )
    СТРАТЕЗИТЕ МИСЛЯТ СТРАТЕГИЧЕСКИ

Мой доцент от университета разправяше един път по време на лекции, какъв зор е било навремето да се разработят български очила за нощно виждане. Цял институт се е занимавал с тази задача, по настояване на военните разбира се.

Comment

Working...
    X