Съобщение

Collapse
No announcement yet.

историята на Мартин Химайер с бронирания булдозер

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    историята на Мартин Химайер с бронирания булдозер

    Историята е известна, но не я бях виждал на български



    thorn

    Средновековните църкви в България

    #2
    Най-опасното животно е...Хомо Сапиенс...не го дразнете!
    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

    Comment


      #3
      Ау, не бях чувал за тази история. Голям герой, няма що - срутил библиотеката и универсалния магазин. Най-обикновен социопат.
      А полицаите и рейнджърите ако знаеха малко повече за тия булдозери, можеха да го спрат много бързо Ама стрелбата с 9мм и гранатата в ауспуха са върха :mhehe:
      Трябва да се отбележи и че господинът си е свършил работата за по-малко от 2 часа, доста бързо. Тоест, личи си че добре си е начертал маршрута и целите и не е правил кръгчета.
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

      (Richard III - William Shakespeare)

      Comment


        #4
        Аз пък се чудя, как за толкова време не се е намесила, Националната Гвардия. Един Апачи би решил проблема, след като са евакуирали хората от градчето.
        Даже би се справил само с оръдието, не му трябва да използва Хелфаер.
        А това май се очертава, като национален спорт. Предполагам, че доста от вас са гледали преди няколко години, по реалити телевизиите, за този дето избяга от военно потделение с Ейбрамса. Минаваше през къщи и автомобили, все едно са от картон /като се замисля, те къщите са си от картон/.

        Ето кадри от събитието: Цък

        И тук
        This is my signature. There are many like it but this one is mine.

        Comment


          #5
          Не беше с Ейбрамс, ами с М 60. И ако не се беше нагнездил на бетона между платната, сигурно щеше да си кара докато има гориво. Явно в такава обстановка е трудно да се вземат адекватни решения- всеки ден ли някой се разхожва с бронирана машина из улиците ? И до колко викането на "Апач" е адекватно решение ? Колко поразии допълнително ще направи, не се знае.
          Май няколко молотовки биха решили проблема сравнително по-лесно...
          Quae fuerant vitia, mores sunt.

          Comment


            #6
            Дали са се мотали апачи в близост?


            thorn

            Средновековните църкви в България

            Comment


              #7
              Thorn написа
              Дали са се мотали апачи в близост?
              Ами или някой е решил, че идеята ми е безумна, или в радиус от 600 км. не са се мотали/това, ако всичко е продължило 2 часа/. Което е малко странно, все пак има базирани 1000 бройки от само този щурмови хеликоптер.
              This is my signature. There are many like it but this one is mine.

              Comment


                #8
                Абе я давайте малко по-сериозно Националната гвардия да не би да държи заредени и въоръжени хеликоптери, че и с пилот, на повикване, в случай че се появи някой полудял булдозер? :mhehe: Да не говорим колко човека трябва да разрешат подобно нещо.
                Става дума за по-малко от 2 часа все пак, около 100 мин. всичко на всичко. За да се спре тази машина, най-лесно е да се пробие хидравличната система. Тя е една за целия булдозер. Има видими маркучи и бутала отпред и отзад. Този Мартин си знае какво прави и е покрил предните големи бутала с броня, както и "изкормвача" отзад. След като е планирал да събаря стени, това е напълно логично (предните бутала са очевидно лесно уязвими). Само че когато става дума за движещи се части, няма как да бъдат плътно бронирани. От снимките се вижда че "изкормвача" отзад е доста открит. Така че щом е пристинал SWAT, а с тях трябва да има и сапьори, е било въпрос на време някой да се сети да взриви или повреди по друг начин едно от буталата или маркучите. Хидравличното масло естествено изхвърча навън, а без налягане лопатата и "изкормвача" падат на земята и машината на практика не може да се движи
                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                "But I know none, and therefore am no beast."

                (Richard III - William Shakespeare)

                Comment


                  #9
                  По принцип армията няма работа в градовете и съответно - да се меси в такива ситуации. Това си е работа за полицията, а армията да се праща срещу цивилни ... това е или за някакъв много краен случай, или за тоталитарните държави, където е по-скоро практика, отколкото изключение. Във всеки случай тази конкретна ситуация си има разрешение и без да се включват военните. И се присъединявам към Динаин - няма как за кратко време да има разрешение на такава ситуация, все пак държавната машина иска време за действие. И го е направила между другото - в необходимия срок, щом са повикани адекватни полицейски части.
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

                  Comment


                    #10
                    Dinain написа
                    ..... без налягане лопатата и "изкормвача" падат на земята и машината на практика не може да се движи
                    Без да съм специалист по булдозери, смея да предположа, че това е основната им цел - да могат да се движат с опрян в земята нож отпред или зъб отзад.
                    Тъй че предложената от теб схема би свършила работа само ако и веригите се задвижват хидравлично - което принципно не е невъзможно все пак.

                    Comment


                      #11
                      Дам - длъжен съм да отбележа, че полицейските части са действали, ако не особено изобретателно, то със сигурност смело и адекватно. Доста кураж се иска, да сложиш граната в ауспуха на движещ се брониран булдозер, от който стрелят по теб. Опитват се да го спрат с друга строителна машина и когато виждат, че не могат да се справят, евакуират жителите на града.

                      За многото време, за вземане на решение за използване на Гвардията, не съм съгласен. Все пак в случая имаме типичен случай на "clear and present danger". Мисля, че ако не дай си боже, имаше жертви, щяха да се задействат в рамките на тези два часа, по един или друг начин.

                      Динайн, убеден ли си, че националната гвардия няма щурмови хеликоптери в готовност? Все пак поне с "антитерористична" цел? Все пак дори ние имаме, дежурна двойка изтребители в готовност.
                      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

                      Comment


                        #12
                        Amazon, не съм убеден, но много се съмнявам че точно щурмови хеликоптери държат в готовност. Националната гвардия се занимава главно с природни бедствия и подобни и структурата и е "запасняци на повикване", та ако държат някакви хеликоптери в готовност, те ще са спасителни. ВВС и армията са друго нещо. Но главната спънка е "бюрокрацията" - просто не мисля че има какъвто и да е начин в рамките на 2 часа нужните хора (политици, началници, командири и т.н.) да се свържат един с друг и да се дадат необходимите разрешения за толкова необичайна акция като използване на военен хеликоптер срещу цивилна цел и то насред Америка.

                        bsb, така ти се струва, защото не си специалист по булдозери Идеята е двата "инструмента" да се забиват в земята, разбира се, но при контрол от оператора, посредством хидравликата. С "отпусната" лопата на преден ход тя ще се забива все по-надълбоко и след няколко метра булдозерът не може да бута повече. Остава единствено заден ход, когато пък "изкормвачът" (на английски му викат "ripper", не съм го измислил аз ) се влачи и запира в земята, макар и да е закривен навътре - затова и булдозерът практически става неизползваем без хидравликата (макар че веригите си работят, те не са свързани с хидравличната система).
                        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                        "But I know none, and therefore am no beast."

                        (Richard III - William Shakespeare)

                        Comment


                          #13
                          Динайн, съгласявам се, доколкото не познавам процедурите на националната гвардия, ако разбира се има процедури, касаещи такава куриозна ситуация. Най-вероятно няма и за това покойният Мартин Химайер, е създал такава. Темата май е изчерпана, извън някое изключително сполучливо хрумване, как полицейските части са можели да спрат този брониран булдозер. Динайн предложи едно такова решение. Топката е в игрището на познавачите на ВСВ.
                          This is my signature. There are many like it but this one is mine.

                          Comment


                            #14
                            С оглед на конкретната ситуация, не виждам какво друго са можели да направят полицаите. Веригите на тези булдозери са по-яки дори от танковите, а и противотанкови мини не вярвам да са се намирали под ръка Резерворът е отляво и отзад покрай кабината, но е напълно скрит от бронята.
                            Относно ауспуха (това дето изглежда като комин всъщност), идеята на онзи сержант по принцип е добра, но е трябвало да знае че има решетка (не знам защо е написано че този Мартин я е сложил, след като всички инженерни машини си имат някаква мрежа или похлупак, или и двете, като елементарна предпазна мярка - когато работиш с почва, чакъл, пясък и подобни, камъчета и отломки хвърчат навсякъде и е въпрос на време някое да се опита са влезе през ауспуха/комина в двигателя). А булдозерът си върви отлично и без комин, само дето изгорелите газове влизат директно в кабината или опушват прозорците, ако е остъклена.

                            ПП А какво общо има тук ВСВ?
                            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                            "But I know none, and therefore am no beast."

                            (Richard III - William Shakespeare)

                            Comment


                              #15
                              Сещам се за "Пътна мрежа" на Стивън Кинг - много се впечатлих тогава... Там човечеца се беше барикадирал в домът си ...

                              Comment

                              Working...
                              X