Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АНИМАЦИИ НА СТРЕЛКОВИ ОРЪЖИЯ

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ето и обещаната анимация на принципа на газово забавяне използван при пистолета Щаер PI-18:
    Last edited by ; 29-09-2006, 21:10.

Comment

AYB написа
      Едно утачнение: Схемата от последната картинка е приложена в пистолета на Хеклер и Кох HK P7, а не в Щаер! При Щаер (модел PI-18) принципа е подобен, но изпълнението е по-различно (принцип на Барницки). Ще го направя и него да го видите.
      Онтосно примерите: Схемите, които анимирам, ги гледам от една книга. Не си ги измислям сам. Там не са дадени конкретни примери за употребата им, а и не може да се дадът, защото разнообразието е твърде голямо. Това са само кинематични схеми на автоматиката, т.е. илюстрират съществуващите принципи на работа на стрелковите оръжия.
      Приятелю, и при двете схеми принципа е един и същ - газово забавяне. /принцип на Барнитцки/ Само реализацията на този принцип е постигната по различен начин.
      Ако нямаш нищо против, мога да дам няколко примера за оръжията, в които се използва съответната анимация.

Comment

Приятелю, и при двете схеми принципа е един и същ - газово забавяне. /принцип на Барнитцки/ Само реализацията на този принцип е постигната по различен начин.

Ама аз точно това казах; принципът е подобен но изпълнението е по-различно. По същество няма разлика между двете.
        Давай примерите, нали затова съм пуснал темата.
        Добавих още една в колекцията. С това мисля, че описах всички широко известни принципи на работа на автоматиката, предимно на късоцевното оръжие. Остава да анимирам и системите, които използват принципа на "отвеждане на част от барутните газове през отвор в цевта". Ако се сещате за нещо друго - казвайте!
        Last edited by ; 29-09-2006, 21:20.

Comment

Ако се сещате за нещо друго - казвайте!
          Да, много не се ориентирам в тези анимацийки, та питам: към коя схема спада FN MAG-58 (M240)? Слагам 2 скици на части от механизма, дано да помогне. Това с разчленяването на картечната лента си е играчка :o

ПП
          Состоит — в вооруженных силах Аргентины, Бельгии, Канады, Кубы, Эквадора, Индии, Индонезии, Израиля, Кувейта, Ливии, Малайзии, Нидерландов, Новой Зеландии, Перу, Катара, Сьерра-Леоне, Сингапура, ЮАР, Швеции, Танзании, Уганды, Великобритании, Ирландии, США, Венесуэлы, Зимбабве и др. Всего закуплено более 150000 пулеметов примерно 75 странами.
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

valo написа
            .принцип на Барнитцки...
            Barnitzke

Руската литература създава впечатлението, че конструкторът е ако не руснак, то поне славянин. Нито едното, нито другото. Барницке е главният конструктор на Gustloff-Werke и разработва 7.92mm Kurz Versuchs-Gerät 1-5 още известен като Volkssturm-Gewehr 1-5, VG 1-5, произвеждан в малка серия в края на ВСВ. Ще видя какви снимки имам в къщи да сканирам и сложа тук.
            Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
            A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Karl Barnitzke

Ето снимки на творението на Карл Барницке, VG 1-5. Около 10 000 бройки са произведени от него; това е било основното оръжие на Volkssturm. Просто, евтино и ефикасно оръжие, чийто основен недостатък е нуждата от изрядно почистване и смазване на триещите повърхности (цев и цилиндър). В противен случай нагарът от барута и топлинното разширение заклинват подвижните части. Това, разбира се, е оръжие, родено в последните месеци на безизходица, затова и недостатъците му са лесно обясними.
              A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Dinain написа
                Да, много не се ориентирам в тези анимацийки, та питам: към коя схема спада FN MAG-58 (M240)? ..
                Класически отвод на газовете; заключването на затвора става чрез изместването му във вертикална плоскост (tilting bolt). Втората ти снимка показва само газовия регулатор. В "разчленяването" на лентата няма нищо трудно - тя сама се разпада при изваждане на патрона. Звената се състоят от две половини, държани заедно от патрона. Някои FN MAG използуват непрекъсната метална лента (не се разпада на звена). Иън Хог казва, че картечницата се използува официално от 81 страни.

Comment

Nick написа
                  Barnitzke

Руската литература създава впечатлението, че конструкторът е ако не руснак, то поне славянин. Нито едното, нито другото. Барницке е главният конструктор на Gustloff-Werke и разработва 7.92mm Kurz Versuchs-Gerät 1-5 още известен като Volkssturm-Gewehr 1-5, VG 1-5, произвеждан в малка серия в края на ВСВ. Ще видя какви снимки имам в къщи да сканирам и сложа тук.

Книгата, която основно ползвах се казва "Револвери и пистолети"-универсален справочник, издание 1994г. от Александър Жук. Мисля, че той не е руснак. Името на Барницки така е записано в книгата, от къде да го знам иначе, как се казва. Имам много добри учебници на руски за леко стрелково оръжие, но не ги ползвах, защото принципите, които показвам тука са унифицирани. По един и същи начин се дават навсякъде.

Dinain написа
                  Да, много не се ориентирам в тези анимацийки, та питам: към коя схема спада FN MAG-58 (M240)? Слагам 2 скици на части от механизма, дано да помогне. Това с разчленяването на картечната лента си е играчка :o

ПП

При мене нещо не се отравят тези скици. Сравнително слаб ми е нета и сигурно затова. Ще ги потърся аз и ако ги открия някъде, ще ти дам отговор.
                  Last edited by ; 30-09-2006, 10:39. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Nick написа
                    В "разчленяването" на лентата няма нищо трудно - тя сама се разпада при изваждане на патрона. Звената се състоят от две половини, държани заедно от патрона. Някои FN MAG използуват непрекъсната метална лента (не се разпада на звена).
                    Не, това как е сглобена лентата ми е ясно - стрелял съм с тази картечница много пъти. Но механизмът е доста сложен, доколкото съм го разглеждал - от едно място излизат гилзите, от друго - елементите на лентата и въпреки това засечките са рядко явление (тези, от заклещени части). Такава с непрекъсната лента не съм виждал обаче. Тоест, поне доколкото разбирам, засечките трябва да са повече в сравнение с картечниците с цяла лента, като М73, но на практика не е така, въпреки по-сложния механизъм.
                    На тази сайт е описано "състезание" между няколко картечници:

By 1974 the deficiencies of the M73/219 had overwhelmed even its most resilient supporters (See SOF, FULL AUTO, October '82) and tests commenced to find a replacement coaxial machine gun for U.S. fighting vehicles and tanks. The MAG 58 was pitted against the M60E2, M219, German MG3, British L7A2, French AAT NF1 (vehicular version of the AAT 52), Canadian C1 (Browning Model 1919A4 in 7.62mm NATO) and the Soviet PKM. By1975 all were eliminated except the M60E2 and the MAG 58. Heavy emphasis was placed upon reliability. Two criteria were closely examined: Mean Rounds Between Stoppages (MRBS) and Mean Rounds Between Failures (MRBF). Stoppages are malfunctions which require no more than a minute to clear. Failures require more than a minute to correct and usually involve component breakage. The test results were as follows.
                    Type.....................Rounds Fired.....MRBS....MRBF

FN MAG 58.............50,000.............2,962....6,442
                    M60E2...................50,000.............846.... ..1,669
                    M219....................19,000.............215.... ..1,090
                    Minimum specified.........................850.......2,675
                    Minumun desired..........................1,750.....5,500
                    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Започвам анимиране на серията принципи "отвеждане на част от барутните газове през отвор в цевта".
                      Last edited by ; 01-10-2006, 16:28.

Comment

AYB написа
                        Книгата, която основно ползвах се казва "Револвери и пистолети"-универсален справочник, издание 1994г. от Александър Жук. Мисля, че той не е руснак...
                        Е-е-е, хайде сега, знам много добре кой е Александър Борисович Жук. Той си е чист руснак (макар и да е роден в Украйна) и собственоръчно е илюстрирал всяко оръжие в книгата. Имам три от неговите книги, като се започне с първото издание, което купих през 1983 (ти бил ли си роден тогава?).

Comment

Сигурно е така, не знам точно. В книгата не пише от коя националност е автора, поне аз не видях да пише. Но както и да е....

Comment

Добавих и последната анимация от серията в по-горния пост. Това са най-разпространените принципи, но ако съм пропуснал нещо кажете! Всъщност има още два принципа, не толкова популярни, но все пак съществуват: това е "принцип на отвеждане на част от барутните газове през отвор в цевта при неподвижен затвор и подвижна цев" и "принцип на отвеждане на част от барутните газове през отвор в цевта при подвижна цев и кинетически свързан с нея подвижен затвор".
                            Първата от тези две мога да я анимирам ако кажете, но втората ме затруднява доста. При нея цевта и затвора са свързани чрез два зъбни гребена и неподвижно зъбно колело между тях. При изработката на анимацията, да се синхронизира движението на зъбните гребени и въртенето на зъбното колело, така че, да съвпадат движенията на зъбите е МЪКА :nut: :1087: Не съм толкова добър аниматор и ще ми трябва помощ тука.

Comment

AYB написа
                              .. Не съм толкова добър аниматор и ще ми трябва помощ тука.
                              Много добър график и аниматор си, ако питаш мен. Вършиш чудна работа, браво! Дори не знаех, че анимациите са твои, мислех, че са свалени отнякъде. Благодаря за труда, чудесни илюстрации на принципите на автоматиката!

Comment

Мои са само принципите, които дадох тука. Адресите от първия пост са на някакъв руснак, като гледам професионалист-аниматор....и програмата си му я бива! С мойта, толкова "изпипани" анимации няма да могат да се направят.
                                Има недостатъци по тях, но какво да се прави, не съм толкова напреднал. За анимирането трябва голям майсторлък, убедих се в това! Даже при прости задачи като тези тука се изисква усет, търпение и най-важното рутина - да не се чудиш, кое-как се прави. С чертането ме бива повече, мога да чертая добре и ръчно, и с компютъра, но както и да е....
                                Сега пък за капак на всичко ми се яви проблем с Corel DRAW, аз него ползвах за анимациите. Ще трябва да търся спец по софтуерните работи за да го оправи. Така че почивка за сега. По-нататък може пак да направя нещо.
                                Last edited by ; 01-10-2006, 21:16.

Comment

Working...
                                X