If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Землянката на офицерите, където те пият уиски с фъстъци и си приказват
Огромният взрив при правенето на окоп за танкове в 4.44 - правил съм такъв. Ефекта на живо е далеч по впечатяващ дори от този на филмчето. Все пак това е половин тон тортил заровен на метър-метър и половина под земята. Ефекта е като от вулкан изригващ на километър от теб.
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Точно окоп. Сапьорен взвод правехме окоп за танкове. Предполагам същият метод може да се използва и за противотанков ров. Можеш да си представиш че когато цялата тази маса пръст, камъни и клони от дървета се вдигне на 30-тина метра във въздуха от подземният взрив, голяма част от нея се връща обратно в окопа. След това окопа трябва да се оформи (ние не сме го правили, нито са ни обучавали за такова нещо, предполагам си е задача на танковата рота да си направи рампа от едната страна). Пръста след взрива е рохкава и лесно може да се изхвърли с лопати или булдозер. Окопа е достатъчно широк и дълбок, за да се оформи като противотанков ров ако се изхвърли всичката пръст и се отсекат ръбовете, не знам чесно казано. В "суров вид" е напълно преодолим за танкове и е неизползваем като препятствие, от друга страна е съвсем използваем като прикритие (окоп) след минимално дооформяне.
Това е доста интересно, не бях срещал подобен метод. Но не е ли силно демаскиращо ?
Много демаскиращо, звука не е особено силен, но стената от пръст предполагам може да се види от километри. Ако е нощ пък можеш да видиш от клипчето как хубаво се вижда. Обаче е единственият начин сапьорен взвод да подготви окопи за рота, или дори батальон танкове или САУ в рамките на 20 минути.
питам, щото се чува гласът на докладващия офицер, който след взрива казва, че ПТ-ров е готов.
Тука вече ще потеоритизирам малко, защото нито сме го правили, нито го имаше в учебниците. Възможно е да се направи но ще изизсква повече от сапьорен взвод (два камиона, един за персонала и оръжието и друг за екслозивите). Подразделението ще трябва да разполага със сонди за подготовка на предварителното взривяване, които да могат да прокопаят поне до 4-5 метра дълбочина независимо от терена.
а по мое време учехем и за окопи за кашиците правени по този начи (само учехме подчертавам) с кумулативен заряд закрепен на триножник над земята....иначе за танковият оком- щом пръста е рохкава след взрива танка и сам може да си я доизрие, или поне руските, те са си оборудвани съ ссъответните булдозерни ножове.
а по мое време учехем и за окопи за кашиците правени по този начи (само учехме подчертавам) с кумулативен заряд закрепен на триножник над земята....иначе за танковият оком- щом пръста е рохкава след взрива танка и сам може да си я доизрие, или поне руските, те са си оборудвани съ ссъответните булдозерни ножове.
Тази за която говориш съм си играл с нея(не сме я взривявали) и е с двойно действие. Освен за окоп предназначението и е за разчистване на вражески бункери, или подземни укрития. Слагаш триножника на тавана на бункера и я активираш. После по-добре да не влизаш в бункера защото предполагам гледката няма да е приятна - нещото е голямо, тежко и има доста експлозив. Тази от клипчето на Кало не съм я виждал, или е по-нова, или не е била на въоражение в БА.
The Aargm upgrade kit to the High-Speed Anti-Radiation Missile (HARM) missile incorporates a millimeter-wave terminal seeker as well as GPS/INS into the guidance section, allowing the weapon to address a “counter shutdown” capability gap against air-defense radars.
alexNAVY от Балансер: Без комментариев. Националпредатели и родинопродатели.
Можно было прямо в Балтимор или Норфолк везти.
Кухулин , Иран или Ирак, имаш в предвид приятелю, защото започвам да си мисля че новите проби ще се вземат в пробна Иран! ? Все си мисля че няма да се размине меренето на П ищовите там, голямо мерене ще пада
Кухулин , Иран или Ирак, имаш в предвид приятелю, защото започвам да си мисля че новите проби ще се вземат в пробна Иран! ? Все си мисля че няма да се размине меренето на П ищовите там, голямо мерене ще пада
Идеята е друга. Миналата седмица иракския премиер се е пазарил в Москва и е подготвил договори за огромни количества руско въоръжение, включително и 40 парчета Панцирь-С1.
Щом машината стъпи в Ирак, американците веднага ще я проучат и по-точно ще разучат сигнатурата на радара за огневи контрол, който работи в милиметровия обхват. Съответно новия HARM ще лови панцирите без проблем, защото само на оптика обстрела е куц.
Тогава вече могат да се пробват в Иран срещу тамошните панцири, вече с настроени ракети.
Comment