If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Землянката на офицерите, където те пият уиски с фъстъци и си приказват
Чертежът на 8 страница на бронеколекцията е доста добър, понеже с тези размери после могат да се свалят липсващите дори по снимка, но аз продължавам търсенето, днеска свалих близо 1000 снимки на тази машина и нейните деривати, Сапьорният танк кърти мивки от всякъде.
Що за глупост е да си играеш в кажи-речи пълно бойно снаряжение, но без пълнител?!
Amazon, не прилича. И на мен първата ми реакция беше, че е като излязла от "Звездни войни", ама на имперските сили. Обаче не е така. Най-близо е каската на техниците на бунтовниците, която всъщност си е най-обикновена. Разгледах внимателно http://www.swtroopers.com/ , като започнах от Death Star trooper (aka Imperial Navy trooper), защото това беше първото ми предположение, обаче няма нищо подобно.
Това е другият вариант. Иначе - ако има кевлар, то той не е отгоре, а отвътре. това отгоре са калъфи (чехлы на руски). посочените два шлема вървят с маскировъчни калъфи за лято и зима.
иначе и двата шлема са неметални - от кевлароподобни материали със защита от вода (арамидни влакна теп Русар и Армос).
част са от комплексите за екипировка на военнослужещите Бармица, Пермячка. Сега има и Бармица-2, работи се по трето поколение комплекс - Ратник. включва всичко - от дрехите, бронирането, радиостанциите (Акведук и Бармица-РС) до оръжието. Например Бармица включва около 60 нещица - сред тях са АН-94 и Печенег, например.
На мен ми напомнят на хибрид между старото "яйце" и западния стандарт, произлизащ от немските каски от ПСВ. Само дето защитата на тила липсва. Тези издутини отстрани - най-сетне са се сетили че човек има уши, пък и слушалка да може да се пъхне там
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Имам следния въпрос: До колкото знам ЖП линиите в Съветския съюз са били нестандартни. Били са с около 50 сантиметра по-широки. Ползвали ли са ги немците по някакъв начин, когато са навлязли в СССР през 1941? Зададох същият въпрос на една учителка по история и тя ми отговори, че немците са строяли нови ЖП линии. Вярно ли е това? Губили ли са такова време или изобщо не са ползвали ЖП линии?
I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.
Що ли си мислих че идеята е каската да покрива макскимално много от главата без да пречи на обхвана на периферното зрение и чуваемостта - а не да бъде шлем ала Дон Кихот дето да ти сиди на върха на главата за красота ;(
Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Имам следния въпрос: До колкото знам ЖП линиите в Съветския съюз са били нестандартни. Били са с около 50 сантиметра по-широки. Ползвали ли са ги немците по някакъв начин, когато са навлязли в СССР през 1941? Зададох същият въпрос на една учителка по история и тя ми отговори, че немците са строяли нови ЖП линии. Вярно ли е това? Губили ли са такова време или изобщо не са ползвали ЖП линии?
С малко под 10 см. са по-широки. Сменят се само колелата на вагоните. Става за минути.
Интересни истории-спомени от руски ветерани от последните войни. Спомените на Чекмарев В.А. ми направиха впечатление и ги препоръчвам за четене, не само заради свежия хумор който блика от тях, но и за интересно поднесените данни за разнообразни оръжия и оборудване, с които се сблъсква автора по време на своите митарства - най-вече в Африка. http://artofwar.ru/janr/index_janr_4-1.shtml
"...7. Пациентите във форумите трябва да се съобразяват с условието, че тук не е място за интелектуални изяви от типа на философски монолози, това е лечебно заведение." - Правила за форуми
Comment