Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нужно му е малко съдействие:)

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Нужно му е малко съдействие:)

Понеже силно недолюбвам германските неща и съответно нямам чак толкова подробно инфо се налага да попитаме: На прикачената картинка се виждат разни и разнообразни видове вериги за Пz 4 (ewentualno i 3) nякой може ли да ми каже техните точни названия? или поне години вкото са влезли в употреба?

SK 26 - Pz IV A-E, 40-сантиметровите се ползват от F нататък; 36 см на Pz III са до G включително, от Н нататък и те са с 40см. за години не мога да говоря, можеш да ги сравниш с излизането на модификацията и ще ти излязат нещата се объркват още повече от факта, че Ostketten също са 40 см и изобщо ако не беше ти да покажеш картинката щях да си остана в заблуждение за броя на вариантите. мога само да предполагам, че Ostketten са най-зъбатите, индекси 17 и 22 (6 и 7 на картинката - нали целта е била по-висока проходимост на заледено и т.н.); впечатлението се подсилва субективно и от обяснението в скобките на 6-тото тракче .

Edit: от 6те книги, които успях да издиря си правя извода, че 6 е трак за Ostketten, монтрани на част от машините от F2/G нататък, а 7 е късен вариант на 40см, общ за късните G и всички H и J. SK 18 & 23 (4 и 5) са ранни варианти за F и ранни G. за 27 се предавам - изглежда олекотена, може да е за Pz III или просто да е късна и да пести метал
    Last edited by 3F122; 21-08-2006, 18:06.

Comment

Na nikoq ot kartinkitе няма Остекатен или Винтеркатен, ако са ти интересни утре от офиса ще ги кача, а мен ме интересуваха имена...просто смяатм да ги правя фотоецвани и ми е интересно катокак да си кръстя продукта, че иначе ще ме изядат с парцалите по разните специализирани форуми, има разни людемрът си да се заяждат, точно заради един такъв направих специален "демонстратор на технологии, изключително детайлен и финн комплект ИМХО най-доброто на пазара в момента...та как да е решил съм да се пригнуся на германска тема и затова питах...ама ще си ги кръстим по сантиметраж в крайна сметка....скоро ми попадна да с епродава остекатен в е-бей ама му искаха няколко стотин евто...за едно парче.

Comment

интересни са ми, разбира се, освен всичко друго нали сега правя модел на такова нещо (ще рече Pz IV H 1/35, ама веригите са "гумени" и нямам идея как ще стане номера с бояджилъка например, такива лъскави и черни хич не ми се оставят). а как да ги кръстиш - според мен няма какво да се чудиш, просто ги сложи с индексите, които са дадени на картинката.

сега от любопитство - ако имаш картинка на Ostketten пусни и нея, моля, защото според това, което имам аз и тъй като гледам малката картинка, дето си я постнал нумер 6 най-много мяза на такъв трак. но не мога да споря, нямам чак толкова познания.

Comment

Ама това са индексите на производител на смолни чаркове, май.

А за 35 и вениловите вериги: те не се боядисват , аз поне не съм успял такова нещо да боядисам, белите хораболзват афтермаркет чаркове: смолни или от "бял метал" демек олово или алумин. но са скъпи, за сметка на това са работещи
          Виж прикачените картинки

Comment

мерси, винаги съм си мислел, че тракът си е обикновения назъбен, а това отстрани се наставя, както extensions на веригата на шермана.

колкото до белите хора - ами виж, аз не съм тръгнал нито на състезания, нито гоня краен реализъм, за мен това си е хоби, разпускам. в едни момент ако започна да давам толкова пари, колкото реално струва да се направи един модел на по-високо ниво или трябва да почна да ги продавам или ще правя 1 нещо в продължение на 4 месеца и т.н. - ще си превърна удоволствието в работа. може да се хвана като се пенсионирам. не ми се дават 40 евро за вериги и още толкова за пощата, така че ще скипна.

и все пак да питам - колко ще искаш за твоето произведение?

Comment

Ами аз работя в 1/72, а и на дребно не продавам, т.е. за колкото си го намериш в нета, а това много варира. горе на картинката лявото е остекатен, дясното винтеркатен. аз зимният го правя, източният се назлъндисвам кога да го пусна в производство, ама е германско и мие трудно да с епригнуся

Comment

Working...
              X