БНА-БА написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българска народна армия
Collapse
X
-
Не ми се вярва да имаме толкова малко БТР-и,за танковете да малко са ама БТР-те
Last edited by БНА-БА; 28-04-2008, 12:37.
Comment
-
Гост
Нашата армия, такава, каквато е в момента, а и за в бъдеще, както се вижда, може да изпълнява само едни почти жандармерийски функции. Повече от това - не.
Comment
-
Трябва ми информация за тази парадна униформа за нея знам само че е със сержантски пагони и е от танковите войски,имам същата само че с капитански пагони:
В кои години от социализма се е използвала?Last edited by БНА-БА; 30-04-2008, 18:40.
Comment
-
БНА-БА написаКаква е била численоста на БНА?
Числеността на въоръжените сили на НРБ (БНА + Строителни войски, Транспортни войски, Войски на Министерството на съобщенията, МВР (Вътрешни войски, Гранични войски, цялата милиция + ДС) и Гражданска Отбрана) е достигала близо 250 000.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
БНА-БА написаИ от коя година пистолета Макаров се използва в БНА
Някъде в първата половина на 60-те се полагат сериозни усилия за унифициране на стрелковото въоръжението на БНА, че преди това е бил хаос и безумие - ППС, ППШ, СКС, АК, даже все още тук там Манлихерки.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
1951 написаЧислеността на БНА в определени години е достигала 120 - 140 000 души. През 1989 г. казваха, че е около 105 000.
БНА-БА написаНе е множко"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написаВ музея на армията в София за 1989 г. даваха 150 000 - 160 000. Максималната цифра, като през соца бройката плавно расте и след това рязко пада.
Абсолютно съм убеден, че към 1989 г. БНА беше малко над 100 000.
Под БНА обаче разбирам ПВО и ВВС, ВМС и сухопътни войски.
През годините Гранични войски ту са към МНО, тук са към МВР, Вътрешни войски също са интересни. Строителни войски пък си бяха съвсем отделна губерния. И така.
А иначе бройката на българската войска не е нараствала плавно по време на соца. По-скоро е на вълни работата. Имаме някакво изсилване и хоп бройката скочила, после се оказва, че нямаме толкова пари за таква армия и хайде малко съкращения. Това се е случвало поне пет пъти от 1945 до 1989 г.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
Comment