Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Линкове за въоръжение

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Линкове за въоръжение

Май имаше някъде обща тема за линкове, но така и не можах да я намеря. Предлагам да има по една в разделите, за да не се налага за всеки отделен линк да се отваря нова тема. Пък и е по-лесно да се провери, дали някой не го е вече сложил. Предлагам по възможност да има и с по няколко думи какво е обявено, че има или ще има на съответния сайт.

Е, да сложа първия:

БРОНЕПРОЕКТция Бил за моделизъм, авиация, танкове, кораби, чертежи, фотографии, книги. :sfighter: :bship: :tanks: :mazacho:

Едно напълно възстановено чудо-оръдие

Ето и два линка

и

ето и как изглежда с хора за сравнение

Comment

Нещо ново и интересно - Знам.бг - портал на знанието. Има за Въоръжението през вековете - реконструкции и кратък текст на български.

Западноевропейски кирасири, първата половина на 17 в.

Еничари и воини от османската армия, 17 в.

Воини от племена в Източна Африка, 19 в.
      - воини от племето виджага
      - воини от племето масай
      - воини от племето шули

Разбира се има още доста. Освен това има тракийските съкровища (вкл. с конниците от Летница), икони (вкл. на светци-воини) - в БПЦ.
      До тук попаднах на това. Сега почнах да го разтлеждам.

Comment

.
        Last edited by ; 20-03-2006, 23:04.

Comment

Eто нещо и от мен:

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

Относно огнестрелното оръжие - пълни глупости!
            Казах, че е ново и интересно. Ама, че и всичко е вярно не съм казвал.

Според това напр. храма "Св.40 м-ци" в Търново се е "качил" на Царевец. Иначе надписа е за "Св.40 м-ци", а на снимката е патриаршията с храма "Св. Възнесение".

Comment

Working...
            X