Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глупости

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Глупости



    Цъкам разни руски сайтове и в един с някакви картинки на артилерия под думата "Германия" пише: "На начало Второй мировой войны, артиллерия немецкой армии, в основном, состояла из орудий времен Первой мировой войны." Кой си ги съчинява тия глупости??

    Тази тема нека бъде за разсейване на подобни мъгли и заблуди, на които попадате из нета или в книгите. За споделяне на неприятния опит и предупреждение.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

    #2
    Това е пълна глупост.Както знаем според Версайският мирен договор Германия, няма право на артилерия-впрочем има но бройките са й ограничени. Всичко останало й е било отнето и продадено или дадено на бедните страни от Антанта. Ако се базираме на тези данни, че Германия е използвала оръдия от ПСВ, то значи че кампаниите 39-40-та са проведени само с 2-3000 оръдия и то остарели образци. Ако това е истина, то излиза, че германците са герои
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

    Comment


      #3
      Причината за тази честа грешка е, че повечето оръдия, с които започват войната са означени като измислени през 1916-18 г. (причините, разбира се, са да се заблудят съюзниците, че те не са разработвани след това, което е било забранено). Явно типчетата във въпроснитя сайт не са били наясно с тази "особеност".
      Впрочем, подобни смехории съм срещал и в други руски сайтове - да речем, в един сравняваха "небелверферите" и "катюшите" и за да изтъкнат доколко първите не ставали за нищо, в сравнение с вторите, даваха като сравнение дължината на направляващите на вторите, в сравнение с дулата на първите. Много смешно, защото става въпрос за различни принципи на изстрелване, което естествено не се споменаваше . А още по-малко се споменаваше разликата в ефективността на самите мини.

      Comment

      Working...
      X