Хм, на теб май концепцията за Личните Съобщения ти е напълно непозната
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загадки
Collapse
X
-
Интересно ми е, дали това е било употребявано наистина? Знам, че го има като проект, но само толкова.
Бронираната моторетка също е била неудачна, за нея знам, че си е останала само като проект.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Сега съм в работата си и нямам достъп до архива си (а пък вечерта заминавам на почивка, та съвсем), та затова едно бързо предположение - това на снимката прилича на лека безоткатна немска гаубица - вероятно 105 мм (имат и 75 мм от същия тип).
Използвали са се в парашутните войски, макар че за маскировка са ги назовавали "леки". Безоткатността им се състои в това, че при изстрел дъното на гилзата изгаря, а газовете се отвеждат зад оръдието от специална дюза. Поради тази причина оръдието е много леко (няма нужда от механизми за компенсиране на отката), но пък е твърде шумно, а и издава позицията си (струята реактивни газове, които изхвърля зад себе си са основната причина и за двете).
Comment
Comment