Загадки

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Parabellum
    ветеран
    • Mar 2003
    • 5567

Навремето имаше един колекционер на стари монети. Казваше се Бай Желязко Императора.
    Та същият този Бай Желязко беше решил да се сдобие с пищол за самозащита. Предложили му някакъв с калибър 6.35мм и той го отказал под предлог, че това не е оръжие и нищо не може да направи с него.
    Обаче неведоми са пътищата Господни, няколко месеца по-късно той бе застрелян пред входната си врата именно с пистолет с такъв калибър 6.35мм!
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

• Джин геби
      ветеран
      • Jun 2011
      • 364

Бай Желязко беше култова фигура. Подценил е възможностите на този калибър, а той си е напълно нормален - много модели от т. нар. "дамски" пистолети стрелят именно с 6,35х17 Браунинг. А и доколкото си спомням бай Желязко беше застрелян от упор в тила.
      И да, Ник - непонятно ми удоволствието да притежавам вещи без практическа, историческа, художествена, естетическа, културна или даже субкултурна стойност. Тези пистолети имат някаква историческа стойност сега - но когато са се произвеждали, са я нямали. Да ги купиш за удоволствие тогава - ето това ми е неразбираемо. Но хайде да спрем с пререканията, а?

Comment

• Dinain
        Платен агент на злото
        • Jan 2006
        • 14111

Куриоз
        Корабче в бутилка не си ли виждал? Има хора, дето ги майсторят с месеци, и други хора, дето ги купуват за луди пари. А практическа стойност нямат. Както и картините, между другото

Click image for larger version

Name:	Buddelschiff_Titanic.JPG
Views:	1
Size:	316.3 КБ
ID:	538838
        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• Джин геби
          ветеран
          • Jun 2011
          • 364

Имат обаче естетическа.
          бтв - корабчета в бутилки съм виждал, ама за пръв път виждам именно "Титаник".

Comment

• pehotinec
            клати въздуха
            • May 2010
            • 477

Мисля, че онези микроскопични пищовчета, които виждам за първи път, са точно на място сред други разнокалибрени оръжия. Например колекция от токи или копчета - някакви отделни нищожни образци, нямат сами по себе си някаква практическа стойност, но събрани заедно вече са нещо друго, дори да не са примерно униформени, а най - обикновени, те стават интересни именно с разнообразието от материали, размери, форми и пр. , които по някога са абсурдни, но са любопитни.
            "Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"

Comment

• bsb
              ветеран
              • Sep 2003
              • 1174

Нали единият комин на "Титаник" е фалшив? Т.е. не би трябвало да излиза дим и от четирите тръби?

Comment

• Parabellum
                ветеран
                • Mar 2003
                • 5567

Джин геби написа
                Бай Желязко беше култова фигура. Подценил е възможностите на този калибър, а той си е напълно нормален - много модели от т. нар. "дамски" пистолети стрелят именно с 6,35х17 Браунинг. А и доколкото си спомням бай Желязко беше застрелян от упор в тила.
                Там е тя, не се знае какво би станало ако някой гръмне друг от упор с Колибри
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

• Nick
                  ветеран
                  • Apr 2005
                  • 2974

Писаното от Джина (или пък беше Fat_Jim? ) за дулни енергии и как оръжието било "безсмислено" е меко казано смехотворно. Дали пък конструкторите на "Колибри" и "Ерика" не са били запознати с великата шаячна истина за кинетичната енергия на проектила, а?

Освен това има специална тема за "оптималния" калибър при личното оръжие. Що нещо се изписа там по въпроса, темата ще изтърпи и откровенията на Джина.
                  Last edited by Nick; 10-02-2014, 02:32.
                  Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                  A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

• Джин геби
                    ветеран
                    • Jun 2011
                    • 364

Мястото от където пишеш сравнително добре обяснява детинщините, които вършиш. Не, че ги оправдава.
                    Във форума на GunBG.com досега не съм разменил даже една дума с теб - нито имам намерение, не съм влизал в кавга с никого и не съм нарушил нито една буква от правилата. А ти се държиш като 15-годишен реднек, докопал пушката на баща си и отишъл на училище да отмъщава на някой дето му се бил присмял.
                    Ако не беше еднаквият ми аватар - посмъртно нямаше да свържеш двата профила.
                    Айде, отменяй го, че имам да правя още замени.
                    Last edited by Thorn; 10-02-2014, 22:44.

Comment

• Джин геби
                      ветеран
                      • Jun 2011
                      • 364

Parabellum написа
                      Там е тя, не се знае какво би станало ако някой гръмне друг от упор с Колибри
                      При дулна енергия 4 Дж - по-добре да го цапне с табуретка.

Comment

• Nick
                        ветеран
                        • Apr 2005
                        • 2974

Джин геби написа
                        Мястото от където пишеш сравнително добре обяснява детинщините, които вършиш. Не, че ги оправдава.
                        Във форума на GunBG.com досега не съм разменил даже една дума с теб - нито имам намерение, не съм влизал в кавга с никого и не съм нарушил нито една буква от правилата. А ти се държиш като 15-годишен реднек, докопал пушката на баща си и отишъл на училище да отмъщава на някой дето му се бил присмял.
                        Ако не беше еднаквият ми аватар - посмъртно нямаше да свържеш двата профила.
                        Айде, отменяй го, че имам да правя още замени
                        .
                        Мисля, че модераторите тук трябва да направят нещо по въпроса с личните нападки.
                        Last edited by Thorn; 10-02-2014, 22:44.
                        Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                        A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

• Ждрольо
                          новак
                          • Oct 2013
                          • 39

bsb написа
                          Нали единият комин на "Титаник" е фалшив? Т.е. не би трябвало да излиза дим и от четирите тръби?
                          абсолютно

Comment

• Todor Pavlov
                            ветеран
                            • Oct 2006
                            • 702

Предишното модераторско слизане от Олимп заради дърленията на "геби" се изрази в заключване на темата . Защото нямало време да разчиства .
                            Click image for larger version

Name:	1620964_1454363848115342_1547407210_n.jpg
Views:	1
Size:	125.2 КБ
ID:	538852 - бързо лесно - наименовайте ги .

Comment

• Джин геби
                              ветеран
                              • Jun 2011
                              • 364

Джироджет, Матеба, Дардик?

Comment

• Todor Pavlov
                                ветеран
                                • Oct 2006
                                • 702

Gyrojet