Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загадки
Collapse
X
-
Пепеляев написа Виж мнениеСамо не ми казвайте че това са патрони за подводен автомат............This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеВтория го знам от твоите постове - .54 Burnside. За първия нямам даже идея.
Остава да се познае левия патрон (за съжаление, за него нямам оръжието, само патрона имам).Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеИзглежда като да е Crispin, но да ме убиеш, не мога да разбера от какво се стреля.
Но май е различен от твоя.
Точно така, това е един от патроните, разработени от Сайлъс Криспин. Моят е калибър .31, има .36 и .44. Конструирани са с цел да се избегне патента на Ролин Уайт за проходни камери при револверите, позволяващи пълнене отзад. При Криспин барабанът се състои от две части, съединяващи се в плоскост, перпендикулярна на оста - добре се вижда на чертежа по-горе. Пръстенът попада в делителната равнина и съдържа иницииращия заряд. Ударникът бие именно в делителната повърхност, а не отзад, както при останалите револвери.
Патронът е изключително рядък, а оръжие за него не съм виждал дори на снимка, само на патентен чертеж.
Показаните образци са интересни решения от ранните унитарни и полу-унитарни патрони. Те са продиктувани от технологични ограничения (Бърнсайд) или от патентни (Криспин, Моор, Плант, Тюър).Last edited by Nick; 08-11-2013, 19:22.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеХм, лол, предположих, че е от същата епоха и се зарових по някакви тотално неясни сайтове.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
-
Никаква детективска работа, ами просто порових за "civil war cartridge" и от линк на линк попаднах ей тука:
Обаче ме объркаха различните калибри - гледам на едно място го дават за пушки, на друго за пищови, викам си - има някаква мафия
Иначе това за патентните ограничения е много интересно, много американско. Другаде срещат ли се толкова разнообразни муниции заради патентни ограничения?
Comment
Comment