If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тази теория не бях срещал, но ми се струва малко вероятна - гледам тук още две възможни обяснения, като Cruiser ми се струва най-логично - следвайки флотската традиция всички кораби от даден клас да са с имена със същата буква като името на класа. Обаче бърз поглед по класовете британски кораби показва, че това е правено май само при разрушителите и то далеч не винаги. Гоги веднага ще ме обори...
As for why UK tanks usually start with 'C' or at least the frontline ones it was always explained to me by some of the old WWII vets as a reference to 'C'avalry as much as it is to the 'C'ruiser class of tanks (sort of like 'S' names for 'S'upport tanks) - as for how the tradition arose during WWII... much like most traditions no-one really knows.
It's a holdover from their naval naming system, actually - as they had several classes of ships that were all supposed to start with the same letter.
For instance, the Invincible class cruisers all start with the letter I (Indomitable, Inflexible, etc).
Общото между всички тези танкове с имена със "С" е, че са от серията Cruiser. Разбира се, не става дума за всички имена на британски танкове от ВСВ. Гледам много хора изтъкват Valentine и Matilda, но те не са от тази серия.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Горе - Winchester Hotchkiss
Долу не било Хенри, а Спенсър.
По средата - не знам.
67% отговор. Горната е Winchester-Hotchkiss M1879, долната е Spencer, а средната е Ball & Lamson M1865. Общото между тях е, че и трите показани карабини са магазинни, ето снимки на процеса на подаване на патрона от магазина при всяка една от тях.
Понеже Ball & Lamson не биде позната, допълнителен въпрос - как е свързана, макар и косвено, с нашата история тази карабина? Тя е описана и в български книги, така че въпросът не е чак толкова труден.
Comment