"Нещото" е достроено, има си име даже, освен това се е сражавало. Ако до 15 часа (BG време) не сте налучкали нещо ще ви дам още малко подробности. А може и да зададете някакви въпроси (конкретни) а аз ще преценя каква допълнителна информация да ви отпусна.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загадки
Collapse
X
-
Е за да не е прекалено лесно: държавата не е : Германия, СССР, Италия,Франция.
Малко по късно може да ви дам възможна страна...а може и да не го направя, все пак това е загадка а не аз на части и постепенно да ви кажа какво е нещото. Пък и една от полезностите (поне според мен)е че докато човек рови за решението на загатката намира много и полезна странична информация.
Comment
-
Малко да ви насоча, вгледайте се в конструкцията на мачтата, това ще ви насочи към страната стротел. аз само в две държави се сещам да са се използували такива мачти, а едната съм я изключил. Пък и може да се замислите кои страни ползуват посоченият калибър. Ааа за да не се заблудите (или пък именно за да ви заблудя) : страна строител и страна собственник са различни неща))) примерно флагманът на адм. Того -Микаса е японско корито но е строено в Англия.
А ето и размерите: дължина: 106.75 м
широчина: 43.92 м
височина на палубата над морето 12,2 м
Айде стига толкова.
Comment
-
Честно казано и представа си нямам какво е корабчето.
Предолагам, че е нещо строено до началото на Първата световна война, доста бронирано и т.н. Би могло да е на някоя от Средиземноморските страни, да речем Австро-Унгария или Италия? Някой тежко брониран кораб, поне така изглежда.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Не е средиземноморско, за момента няма да ви кажа кога е строено,Обаче ви е така и така не гледате подсказкиде дето ви ги дадох, а съм ви дал много явни такива, ето примерно може да напишете 356 мм оръдие в търсачката и да видите кои страни са правили такива (аз едната съм я изключил), или да напишете 14" -во оръдие, така ще излезнат още повече резултати.
Comment
-
Е, че кой ще търси сега, при това от работа
Иначе, според мен си е доста старо, отпреди, или от самата ПСВ. Страно висок е борда му -особено на онази снимка с островите. Така отдалеч даже бих се зачудил дали не е нещо като самолетоносач, ако ги нямаше другите снимки, на които да се виждат оръдията.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Биографии на военни и политици от Третия Райх
messire Woland написаЕ, че кой ще търси сега, при това от работа
.
А не стига че ви дадох такива насоки за търсене, ами сега ви и мързи пет букви на браузъра да кличкнете, кво говорим за ровене в дебели книги...а си струва "нещото" е мнооого интересно, айде още един жокер: участвало е в бони действия, в доста известна война и в доста разглеждана бойна опереция и.....е било разрушено.
Comment
Comment