Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Среден клас мотоциклет 350cc DKW NZ350/NZ350-1

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Среден клас мотоциклет 350cc DKW NZ350/NZ350-1

Zdraveite! Az sum ediniat ot redaktorite na edinstvenia v mrejata site, posveten na mototzikleta tip NZ350/NZ350-1 na nemskata firma DKW ot 1938 godina - DKW NZ 350. Razraboten purvonachalno kato grajdanski model, po vreme na voinata NZ350 e preraboten v armeisko izpulnenie s firmeno oboznachenie NZ350-1, a po armeiskia katalog - "sreden klas mototziklet 350cc". Izpolzvan e glavno kato prevozno sredstvo za armeiskite kurieri po frontovete ot Rusia do Sahara.

V bulgarskata armia NZ350/NZ350-1 e bil priet na vuorujenie po vreme na voinata i e izpolzvan kato prevozno sredstvo kakto na motoriziranite kurieri, taka i na jandarmeriata.

Vuprosut mi e sledniat: razpolaga li niakoi ot vas sus snimki ot Bulgarskata armia ot voennia period, na koito ima mototzikleti i dali niakoi ot tiah eventualno moje da e na tozi tip? Sushtestvuva li vuzmojnost eventualnite snimki da budat dobaveni v galeriata s arhcivni snimki na sita? Predvaritelno vi blagodaria za eventualnite otgovori, komentari za sudurjanieto i designa na sita sa dobre do6li!

P.S. Sujaliavam, che pisha na latinitza, no za momenta ne razpolagam s komputur s instalirana kirilitza :roll:
    This afternoon I know you like me, by tonight you're gonna love me

Браво, супер сайт! Прегледах разни снимки дето имам, но за съжаление явно не са ми попадали много мотори. На две са някакви боксери /явно БМВ или Цюндап/, на друга е някакъв мотопед, явно само на тази имам мотоциклет от този клас, при това не съм сигурен точно такъв ли е. Както и да е, ето го:
    На нож!

Comment

Strahotno, ne moga da poviarvam, che poluchih otgovor tolkova burzo! Blagodaria ti, kapitan! Da, tova na snimkata e mototziklet na firmata DKW, vijdate li pri kormiloto nad fara ima firmeniat znak na markata. I dokolkoto se vijdat podrobnosti ot dvigatelia, prednoto okachvane, kormiloto, ruchkata za prevkliuchvane na skorostite otstrani na rezervoara, spirachia baraban na prednata guma - tova e tip NZ 350, t.e. tzivilniat variant na modela.

Interesnoto e, che na fara na tozi motor niama zatumnitel, kakto na vsichki nemski mashini ot snimkite ot archivnata galeria na sita.

Moiat motor e kupen navremeto (1958 g.) ot armiata, kogato starite nemski motori sa 'brakuvani' i razprodavani na chastni litza, a na 'vuorujenie' (ako moje taka da se kaje za prevozno sredstvo) sa prieti ruski mashini. Tzvetut mu beshe tumnosin, no kogato go preboiadisvah pod sinia plast izlezna zelenata boia na armiata. V momenta izpulneniteo na motora e 'tzivilno', no bih jelal v edin sledvasht etap da go restavriram v originalniat mu vid, t.e. kakto e na snimkata. V tozi smisul me interesuva kak izglejdat i drugite dve mashini, moje li da te pomolia da gi publikuvash i tiah, ili puk da mi gi pratish na maila?

Nadiavam se niama problem da publikuvam snimkata na DKW-to v archivnata galeria?

Comment

Радвам се, че ти върши работа, разбира се, използвай я във сайта си. Интересно, цивилен модел, но е използван в армията, номерът е военен.
        Ето и другите снимки. Първата е ретуширана от нашия Император. Емблената на Бронираната бригада, а по мечката може да е определи вероятно и по-конкретно от коя част e. Боксер, значи я Цюндап, я БМВ...

Втората снимка е от 1955, така че е възможно и някой ИЖ или подобна русская машина да е това. Нямам представа, не ги познавам много в детаили.

Колкото до използването, поне на фронта със сигурност моторетките ни са били със затъмнители на фаровете. Тъкмо снощи гледах 1-2 такива снимки в сайта http://pro.corbis.com/creative/appleaday/ /отиваш там и даваш търсене на исторически снимки за ключова дума България/. Някой даде наскоро този линк, страшен е!

Твоята моторетка е късметлия!!! Много са били просто нарязани. Както и много КДФ-и. Един познат е имал едно време КДФ, видял доста много от тях, плюс моторетки, строени на Сточна гара /май през 50-те точно е било/. Чрез познат си купува 1 КДФ. Всичко останало отива за скрап.
        Сега стига приказки, ето снимките /и ако имаш снимки на твоя мотор - покажи, има любопитни хора наоколо Аз пък имам стар камион, ама той не си е за показване колкото е зле :oops: /

На нож!

Comment

kapitan написа
          Интересно, цивилен модел, но е използван в армията, номерът е военен.
          da, dokolkoto znam v bulgarskata armia sa dostaveni samo tzivilnite modeli, a i voenniat tip e proizvejdan ot 1943 nasetne i e dostavian samo za nemskata armia.

Някой даде наскоро този линк, страшен е!
          az! v razdela Snimki ot II svetovna voina

ако имаш снимки на твоя мотор - покажи, има любопитни хора наоколо
          otidi na http://dkw-nz350.hit.bg - tam ima snimki na moia motor, zasega ne iskam da go predstaviam na 'ofitzialnia site', zashtoto ne e restavriran, a prosto remontiran

Blagodaria ti otnovo za snimkata i razreshenieto da ia publikuvam![/quote]

Comment

жалко че сайтът ви е само на английски...
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа Виж мнение
              жалко че сайтът ви е само на английски...

Сайта може да бъде преведен.
              Да обясна един пропуск в сайта DKW първоначално е бил цивилен после масово е навлязъл във армията. В България вече намерихме 3-4 броя от този мотор по обяви , в какво състояние са няма да обяснявам.
              Просто искам да уточня че с разрастването на военните действия мотора е влюзъл в широка употреба и е бил много добър.
              Разказ от дядо ми .
              В българия е имало много такива , както във екс югославия и полша.
              В полша имат клуб с който контактувам .
              Няма да е зле и тук да си направим такъв.
              Иначе поздрав за сайта .

Comment

военни мотоциклети

<P>Господа,</P>
                <P>Попаднах на интересни снимки и технически данни за мотоциклети били на въоръжение в нашата армия-БМВ, Цюндап и верижен НСУ.Книгата е "Технически наръчник по автомобилни двигатели",</P>
                <P>София 1943 г. Борис Атанасов-майор от инженерни войски, Божидар Тодоров -военно-фабричен машинен инженер, Тодор&nbsp;Шиваров&nbsp;-подпоручик от инж.войски.</P>

Comment

Няма ли да я сканираш? Или да я снимаш, гледам, че вече си го направил за няколко страници. Само че при снимането ще трябва страниците да се поизправят, че май са огънати.

Comment

Здравейте аз съм фен на DKW.Притежавам DKW NZ 350 и DKW NZ 350-1 както и DKW RT125.Тези мотоциклети вероятно са били на въоръжение в българската армия,но не знам подробности.За DKW NZ350-1 не знам как е попаднал в България вероятно е дошъл на ход .Мога да покажа и снимки.

Comment

Показвай де, не чакай покана

Comment

http://mitko72.snimka.bg/motorcycles/motori.484151 ето ги снимките на DKW-тата

Comment

Мен ме интересуват данните за верижния мотоциклет NSU и всичко каквото има за него. Преди години ми беше попаднало руско списание "Техника молодэжи" в което имаше рисунки на този мотор. Имам чувството, че показаният беше много дълъг отзад и можеше да събере цяло отделение. Пускам едни снимки дето е сравнително късичък! Да няма два модела?!?
                          И в "Спасяването на р. Раян" имаше такива, показани как влачат 45 мм. (???) оръдия! Направо кеф!!!
                          Преди много години по радиото съобщиха, че някакъв западен колекционер, който събирал танкове, след дълги дирения най-накрая си намерил такъв мотор и бил на 7-мото небе!

Ако е вярно това, че ние сме имали такива чудесии - къде ще са ги дянали?!?

Attached Files
                          Last edited by танкиста от Харков; 26-03-2010, 13:21.
                          От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Намирам още една картинка от Източния фронт с мотора в една кал!
                            Attached Files
                            От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Колега, сканирах това, което имам за верижният NSU.

танкиста от Харков написа Виж мнение
                              Мен ме интересуват данните за верижния мотоциклет NSU и всичко каквото има за него. Преди години ми беше попаднало руско списание "Техника молодэжи" в което имаше рисунки на този мотор. Имам чувството, че показаният беше много дълъг отзад и можеше да събере цяло отделение. Пускам едни снимки дето е сравнително късичък! Да няма два модела?!?
                              И в "Спасяването на р. Раян" имаше такива, показани как влачат 45 мм. (???) оръдия! Направо кеф!!!
                              Преди много години по радиото съобщиха, че някакъв западен колекционер, който събирал танкове, след дълги дирения най-накрая си намерил такъв мотор и бил на 7-мото небе!

Ако е вярно това, че ние сме имали такива чудесии - къде ще са ги дянал
                              Attached Files

Comment

Working...
                              X