Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Южна Корея показа военната си мощ на изключително рядък парад

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Южна Корея показа военната си мощ на изключително рядък парад











    Южна Корея проведе военен парад след като президента на страната предупреди за нарастваща заплаха от Северна Корея. Официални лица описват събитието като най-големия военен парад за десетилетие, предаде БиБиСи.

    Според военното министерство на страната парадът се проведе във военновъздушна база в южната част на Сеул. В него участваха 11 хиляди войници и 120 самолета.

    Крилати ракети и танкове K1A1 са също част от представените оръжия на парада по случай Деня на Въоръжените сили на Южна Корея.

    Военният министър на САЩ Чък Хейгъл и генерал Мартин Демпси бяха сред гостите на събитието, отбелязващо 65-та годишнина от Въоръжените сили на Южна Корея.

    Те са в Южна Корея и заради разговори по въпросите на сигурността.

    „Ситуацията на Корейския полуостров...е много сериозна", каза южнокорейският президент Парк Гън-хе в реч по случай събитието.

    „Ние трябва да изградим силна възпираща отбрана срещу Северна Корея, докато КНДР изостави ядрената си програма и направи правилния избор за народа на Северна Корея и мира на Корейския полуостров", добави тя.

    Южна Корея показа модерния си арсенал по време на парада, включително крилата ракета Hyunmoo 3. Според Сеул тя е способна да нанесе прецизен удар по цели в Северна Корея. Ракетата е с обсег на действие повече от 1000 километра. За първи път официално е показана на изключително рядко провежданото събитие.

    Балистичната ракета Hyeonmu-2 също беше показана на парада. Тя с обсег на действие 300 километра.

    Хейгъл, който посещава Южна Корея за първи път от поемането на поста на военен министър, потвърди ангажиментите на САЩ за военно партньорство с Южна Корея.
    Той и Парк се очаква да дискутират предаването на военния контрол на Сеул, което по план трябва да стане през 2015 година. В момента САЩ имат около 28 хиляди войници на полуострова.

    Северна и Южна Корея технически са във война от Корейската война през 1950-1953 година.

    sauce: http://news.ibox.bg/news/id_1852108558
    War, war never changes..

    #2
    Интересно, но това изречение:
    Северна и Южна Корея технически са във война от Корейската война през 1950-1953 година.
    кефи особено. Иска ми се да попитам журналиста точно как си представя въпросното "техническо състояние на война".

    Comment

    Working...
    X