Съобщение

Collapse
No announcement yet.

възможно ли е това

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #46
    Амазоне, руското Вики я заформя цената на Джавелина около и под 50 хил. а ако си припомниш че има опция и копче с две положения - фронтална атака и атака отгоре !
    Ами типа на атаката зависи от целта, нещото може да се използва и по хеликоптери. За танкове принципно удря отгоре правейки нещо като горка. А уикито е източник на информация когато няма друг. Това за 200-та хиляди го бях срещал в документален филм направен специално за Джавелин.

    Инвар има аналози, но Джейвълин далеч не е сред тях, тоест - не виждам мястото му в разговора.
    Не виждаш щото явно четеш мненията отгоре-отгоре. Ставаше въпрос за цената на ракетите сравнена с нещо което също се използва за подобни цели а не за тактическо използване или сравнение на системите.
    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

    Comment


      #47
      Цената на ракета Джейвълин към началото на века е 78 хиляди долара, сега - над 90 хиляди. На установката - 126 хиляди тогава, сега приближава 150 хиляди.



      ПП - не е ясна цената ТУР "Инвар", и още по-малко на "Инвар-М". Индия получава 10 000 Инвар за 370 млн. долара, но не се знае какво влиза в договора, освен ракетите. Подозирам, че цената за руската армия може да е по-малка.

      С оглед на факта, че за Армата е направен изцяло нов, със значително разширени възможности, ракетен комплекс, то нещата с цените стават още по-объркани.
      Last edited by кало; 17-08-2013, 22:54.

      Comment


        #48
        Нормална е тая разлика в цените, дори бих предположил, че е леко занижена. Едната ракета е с матрична ГСН, другата е с лазерен растер.

        Comment


          #49
          Пак ще спомена, че са различен тип оръжия, които не подлежат на сравнение.


          Ставаше въпрос за цената на ракетите сравнена с нещо което също се използва за подобни цели
          "Цели" в смисъл на обекти за поражение? "Цели" в смисъл на тактически задачи? И в двата случая няма логика. Тогава дай да сравняваме и с РПГ-7, и с Билл, и с Корнет, и с БМ-21, и с ТМ-89 и прочее. Абсурдно е.

          Comment


            #50
            Разбира се.

            Comment


              #51
              Кухулин написа Виж мнение
              Нормална е тая разлика в цените, дори бих предположил, че е леко занижена. Едната ракета е с матрична ГСН, другата е с лазерен растер.
              да, това казвам и аз, нормална е и разлика в цените между Джейвълин и Искандер по "логиката", изложена по-горе.

              Comment


                #52
                Чак с Искандер не знам, но комплексите имат достатъчно различни функции. Единия предполага бавна скрита стрелба с висока ефективност, за другия е по-важна динамиката - скорострелност, обсег, автоматизация. Съответно единия пасва на пехотата, а другия е по-подходящ за танков бой.

                Comment


                  #53
                  Gaden Gogi написа Виж мнение
                  Много си назад с материала. 152 се ползва на обект 477 Молот, направени са 10 броя, готвен е за серийно производство...но съюзът взел че се разпаднал. рашките сега показват една от куполите (в русия остават 4 или 5 от танковете) качена на шаси от Т-72+ малко бутафорна тенекия...и уж слуано сниман..та снимките минават з ановият им ОБТ
                  Иначе СУ и ИСУ 152 са ддивотия предиктувана от зор.
                  152мм оръдие на об.477 е само първата крачка. След него се стига до новото 152мм гладкоцевно 2А83 за об.195.



                  Според показаното на изпитанията това оръдие и новият му кинетичен снаряд (БПК) нямат равни изобщо. На пределни дистанции е регистрирана много висока точност и бронепробиваемост, далеч зад пределите и на перспективните разработки по защитеност. По принцип новата СУО на об.195 е заложена като бая сложна система, същетавача единна прицелна информация от оптични - телевизионни, топловизионни; и радиолокационни източници. Първият вариант е опростен до СУО, базирано на оптична, телевизионна и топловизионна система, като е давал възможност за обстрел на цел тип танк на дистанция 5 км с ПБС.

                  Comment


                    #54
                    Приятели ние зациклихме в отклонение от темата а всъщност тя беше / Възможно ли е това /
                    Макар, че конкретно беше въпросът беше - възможно ли е установка на 120мм НАТО стандарт оръдие - замяна на двигателя с нов по-мощен немски!
                    От всичките отговори вариращи от възможно до невъзможно следва да се обърне внимание на струва ли си. Лично аз си мисля - не си струва . Но нашите танкове се нуждаят от модернизация в това съм убеден.
                    Лично на мен ми се струва че модернизацията следва да върви към модулен принрип и нов по-голям калибър.
                    Например ето как една малка страна решава проблема си с модернизацията на много по-стари танкове от 2-поколение в да кажем 4.

                    Мисля си, че следва да се търси решение на въпроса чрез създаване на модул със 140 мм перспективно оръдие - конкретно Багира L 55- и с установяване на КАЗ. Разработчиците на Багира са отчели изискванията на НАТО към перспективните 140 мм оръдия - НАТО стандарта -и утвърждават че оръдието може да се монтира на танковете съветско поколение Т 64 и нагоре .140-мм орудие «Багира», Украина


                    Характеристики экспериментальной танковой пушки повышенного могущества Л55 «Багира»

                    Калибр – 140 мм.
                    Длина ствола – 7000 мм. (55 калибров)
                    Наибольшая длина отката – 310 мм.
                    Начальная скорость снаряда – 1870 м/с.
                    Крешерное давление – 564 МПа
                    Дульная энергия – 15,74 МДж
                    Ствольная масса БПС – 9 кг.
                    Полетная масса БПС – 7 кг.
                    За осъдените на живот и смъртта е приключение!

                    Comment


                      #55
                      140мм на Т-72 - абсурдно е. Няма нужда нито от друго оръдие, нито някакъв си друг двигател, нито нещо подобно. По-евтино ще излезе нов танк, дори и единствено при опит за поставяне на 140мм оръдие - той влече след себе си нов изцяло нов купол, който пък иска изцяло нови разчети за натоварванията на погона, както и на целия корпус, на окачването и т.н., и т.н.


                      Руската модернизация с поставянето на Реликт, по-мощен двигател - 1000 к.с., новото 125мм 2А46М5, нов АЗ, нова СУО с АСЦ, дистанционно управлявана 12,7мм картечница, Щора и нов тип верига е реалният и възможен максимум, но на бая висока цена. Вярно, по подвижност и огнева мощ танкът се изравнява с Т-90А. За нас това няма никакъв смисъл.

                      Нашите специално нямат нужда от нищо повече от нова система за управление на въоръжението и комплект динамична защита, например Реликт.

                      Comment


                        #56
                        Според показаното на изпитанията това оръдие и новият му кинетичен снаряд (БПК) нямат равни изобщо.
                        В това едва ли може да има съмнение при тази промяна в калибъра. Каквото и ново танково оръдие да се направи в тези калибри 140-150+ мм ще е много по-мощно от сегашните 120+ мм. Въпросът е дали ще дойде момент, в който наистина ще се решат на това увеличаване на калибъра. Но това вероятно си е за тема за танковете на бъдещето.

                        Comment


                          #57
                          Кало , защо да е абсурдно не разбирам след като украинците го изкарват на пазара като опция за модернизация на всички съветски танкове от 64 насетне- навярно са намерили техническо решение на проблема.
                          Голъме ти си прав 140 мм и нагоре са нови разработки за танкови оръдия някои имат вече повече от 30 години готовност и залежават в готовност.
                          Например британското перспективно оръдие пише разработките ме да са приключили и да е минало изпитания към 1988год. При това му дават 40 % повишение на бронепробиваемоста на пределни разстояния - каквото и да значи това.
                          За осъдените на живот и смъртта е приключение!

                          Comment


                            #58
                            обясних защо е абсурдно. рекламните украински буклети са... доста далеч от реалността. Нито има нужда, нито има смисъл, нито има полза, особено за нашата армия. на този етап - нова СУО и ДЗ, плюс комуникационни системи, са напълно достатъчни за смешния брой танкове, които имаме.

                            Comment


                              #59
                              Всъщност като се замисля нямаме много зор да правим каквото и да е на нашите Т-72 освен да обновим СУО. Виж ако много ни засърби може да каръщисаме МТЛБ-У с куполата на Спрут-Б и във всеки механизиран батальон да има рота с такива леки танкове вместо с БМП
                              Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

                              Comment


                                #60
                                Sailor_Malan написа Виж мнение
                                Всъщност като се замисля нямаме много зор да правим каквото и да е на нашите Т-72 освен да обновим СУО. Виж ако много ни засърби може да каръщисаме МТЛБ-У с куполата на Спрут-Б и във всеки механизиран батальон да има рота с такива леки танкове вместо с БМП
                                именно. макар че ефект, с оглед на бройките, минимален...

                                Comment

                                Working...
                                X