Арабско-израелските войни от 1967 и 1973, както и Ирано-иракската ми се струват достатъчно сериозни.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвременно ПВО
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Thorn написа Виж мнениеАрабско-израелските войни от 1967 и 1973, както и Ирано-иракската ми се струват достатъчно сериозни.
Comment
-
Eguo написа Виж мнениеОчень мало на форуме раскрыта тема РЭБ.
Хотя РЭБ одна из интереснейших тем, и во многом
именно наличие средств РЭБ позволяет государству
чувствовать себя достаточно защищенным.
Российские различные системы Алабуга/Красуха2 (или4)/ Москва1
покрыты тайной и окутаны мифами (впрочем как и положено) по различной информации с помощью новых перспективных систем
можно нанести вероятному противнику достаточно сильный урон.
Наверняка и в НАТО и у армии КНР есть подобные системы.
Я далеко не специалист в этом вопросе, и у меня все же возникает серьезные сомнения в эффективности средств РЭБ.
Наверняка возможно защитить от воздействия средств РЭБ современную военную технику.
Иначе практически не имеет смысла в современных самолетах, системах ПВО и даже в элементарных транспортных средствах
снабженных например электронной системой зажигания.
Ведь при полномасштабных военных действиях вероятность воздействия на технику электромагнитными импульсами от ядерного оружия и полномаштабное применение средств РЭБ практически равняется 100%.
В таком случае останется возможность использовать технику на уровне первой мировой войны.
Буду признателен, если кто нибудь из знатоков представит свою точку зрения об эффективности и перспективности средств РЭБ.
РЕБ е много сериозен елемент в изграждането на всички развити армии. По двата въпроса:
1. Защитата от РЕБ, но в какъв вариант? Авиация срещу ПВО, ПВО срещу авиация, или авиация срещу авиация?
2. Защитата от електромагнитния импулс е измислена отдавна, нарича се Фарадеев кафез...
Comment
-
кало написа Виж мнение
Ново предложение за развитие на ПУ-12М7, което има АФАР с 4 платна. В старите версии, които ги презентираха по разни изложби, се предлагаше с РЛС с ФАР, която се върти, или пък в комплектация от РТР, оптико-електронна с-ма и собствен БЛА, който да удря противниковите.
Comment
-
piston написа Виж мнениеМоля да не разваляме темата!.... ПВО - ДА, друго - НЕ!
Comment
-
Super_Hornet написа Виж мнениеРЕБ е много сериозен елемент в изграждането на всички развити армии. По двата въпроса:
1. Защитата от РЕБ, но в какъв вариант? Авиация срещу ПВО, ПВО срещу авиация, или авиация срещу авиация?
2. Защитата от електромагнитния импулс е измислена отдавна, нарича се Фарадеев кафез...
2. Клетка Фарадея... у ЭМИ очень широкий спектр, а сетка отражает только определенную длину волны
----
ПВО это не только ракеты. Любые средства борьбы с авиацией (воздушные цели) это тоже ПВО.
Хотя конечно, лучше бы создать отдельную тему по РЭБ.
Тема интересная.
Comment
-
Eguo написа Виж мнение1. ПВО против авиации.
2. Клетка Фарадея... у ЭМИ очень широкий спектр, а сетка отражает только определенную длину волны
----
ПВО это не только ракеты. Любые средства борьбы с авиацией (воздушные цели) это тоже ПВО.
Хотя конечно, лучше бы создать отдельную тему по РЭБ.
Тема интересная.
1. Авиацията срещу ПВО, но в какъв вариант?
2. Не е само, той беше посочен за илюстрация.
Comment
-
Super_Hornet написа Виж мнениеТоест, използването на макети, спец. защитни и маскировъчни комплекти, с-ми от типа на "Газетчик-Е", "КРТЗ-125", с-ми за управление, както и различни комплекси за РЕБ, нямат нищо общо със с-те за ПВО?"Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
piston написа Виж мнениеХорнет, не се прави на гламав, виж последните 2 страници и ми кажи колко поста са по темата и колко не....
Пич, съветвам те да си смениш тона...
Comment
-
Super_Hornet написа Виж мнениеПич, съветвам те да си смениш тона..."Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
piston написа Виж мнениеРазбира се, веднага след като отговориш на въпроса ми....
На кой въпрос?
Апропо, толерират ли се флейм и обиди като горните?
Comment
-
Super_Hornet написа Виж мнение
Информация за ЗРС С-400 "Триумф", верно, от рекламните брошури е, но пък има много интересни данни.
Вероятно оригиналът: http://liuqiankktt.blog.163.com/blog...0104259759686/"Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
Comment